Social Icons

14 September 2014

Cucuq Sayuq Ibu(CSI)

 

Assalamualaikum wth...
Pagi yang indah di bumi Allah...
Alhamdulillah selesai buat sarapan ringkas untuk anak-anak.
"Cucuq Sayur" & Teh O panas...
Dah lama ibu tak buat cucuq sayur...
InshaAllah lengkap nutrisi.
Jika ada yang tak pernah tau..ini resepi bondaku. memang best... semua ada dalam seketul cucuq...
 

Ini Resepi
Cucuq Sayuq Ibu
Tepung gandum 3 cawan (ikut suka byk mana)
Bawang Besar 1 biji
Kobis 1/4 dari sebiji
Garam Halus Halalgel 2 sudu kecil
1Batang lada besar hijau
2biji telur Ayam
Segenggam Ikan bilis jepun/kecil.
1sudu kecil gula (optional.. jk tak mau letak pun boleh)
 
Cara buat:
Baca Bismillah ya kawan-kawan.
Campurkan semua dan Air panas
sedikit - sedikit.
Gaul ikut lawan jam..selawat agar dapat keberkatan ya kawan-kawan.
Gaulkan hingga sebati dan adunan nampak lembut...
Lepas tu goreng dalam kuali...Jemput kecil-kecil @ikut suka...
Anak-anak k.ma suka yg comel2 macam depa ^_^...
Inilah menu k.ma masa belajar kat johor dulu. Duk rumah bujang dan masih belajar... inilah rahmat yang sedap...pada kami Rumah Sumayyah dulu. Masuk ke dapur ikut jaduak memasak. ..indah sangat kenangan diwaktu itu...
Alhamdulillah juga dah selesai baca 2 ebook pagi ini..untuk tambah dan inshaaAllah akan di kongsikan bersama anak-anak Precious Muslimah. 
Segelas Hot Cinch Tea buat Kakma pagi ini... dan 5ketul cucuq sayur yang comel.
Nak sambung tugasan dihujung minggu.  . Maklumlah Cik Abang bertugas di hujung minggu ini.. Tinggal Kakma dan anak-anak di rumah.
 
Pada yang nak order suplemen @ repeat order jangan segan-segan sms / whatsApp Kakma 0126874142.
Semoga hari ini lebih baik daripada semalam dan lebih ceria. 
Ilal Liqaq Maas Salamah..
Jaga diri hiasi peribadi.

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku