Social Icons

30 April 2013

CARA PENGIRAAN BONUS SHAKLEE!

JOM BELAJAR CARA KIRA BONUS SHAKLEE!



Assalamualaikum  hari ini adalah Closing untuk Bulan April..Jadi adalah sangat penting sebelum Closing Call ke mana2 branch untuk tanyakan UV..klu dah ada downline minta update
1) UV personal
2) Uv Group

dan Perlu tahu Bonus shaklee dibayar Based pada UV Group dan bonus besar bila UV group dan UV Personal Besar

Jika anda ingin merasa berada di Rank leader SUPERVISOR

Belian barang personal + group RM10 000 --> layak ke pangkat Supervisor dan UV Ingat 3000 adalah datang dari (UV Personal +UV Group ) ,Oleh itu pentingnya ada Downline kan ? bergerak melaui Group lebih cepat Pangkat akan naik..

kenapa Mesti jadi Supervisor sebab selain bonus dari Personal UV Shaklee bayar lagi Bonus New rank RM 368

CARA PENGIRAAN
Contoh Jika anda buat Personal 3000uv x 3.1 x 21% = RM1953
tambah Bonus New rank RM368
= RM 2321 inilah bonus bila naik rank supervisor

Paling Mudah fahamkan begini dalam Minda Anda semua hanya nampak BONUS 21%
SAHAJA

Buatlah Pilhan Yang Terbaik..Pilihan Di tangan Anda

 

FAQ : Soalan mengenai VIVIX



Vivix antara produk terkini yang dihasilkan Shaklee berdasarkan penyelidikan saintifik yang dilakukan selama bertahun-tahun. Berikut adalah soalan yang selalu ditanya (Frequently Asked Question, FAQ) mengenai VIVIX :

Q : Apa itu Vivix


A : Vivix adalah campuran polifenol dengan paten tertunda yang kuat dan eksklusif dari bahan-bahan botanikal yang terbukti di dalam makmal mampu memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penuaan selular, termasuk meningkatkan ketahanan sel, tenaga sel, pembaikan sel dan prestasi sel*

Q : Apa bahan-bahan dalam Vivix


A : Vivix mengandungi campuran resveratrol dan phytonutrient proprietari. Campuran phytonutrient ini menggunakan sifat antioksida yang kuat pada anggur Muscadine yang unik dan terbukti 10 kali lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular berbanding resveratrol tunggal*

Q : Apa yang menjadikan anggur Muscadine berbeza daripada anggur lain?

A : Anggur Muscadine adalah salah satu anggur yang paling jarang ditemui, paling mujarab, dengan profil unik polifenol yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, anggur muscadine dibanggakan dengan keunggulan kepekatan ellagitannins dan asid ellagic yang apabila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine lain, akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa yang besar. * Anggur Muscadine juga boleh hidup di dalam persekitaran yang mencabar kerana profil fenoliknya menyediakan perlindungan tambahan terhadap bakteria, kulat, yis, kemarau, lembapan lebihan, dan suhu keterlaluan, manakala anggur lain adalah lebih lemah dalam persekitaran sebegitu.
 

Q : Apakah polifenol?

A : Polifenol adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan sekumpulan fitonutrien yang mempunyai faedah antioksidan dan berpotensi memberi kesan dalam perlindungan terhadap penuaan selular. Malah, kajian menunjukkan bahawa polifenol mungkin menimbulkan pelbagai kesan biologi sekaligus memberi ketahanan dan penambahbaikan terhadap tahap kesihatan manusia *

Q : Apakah resveratrol?

A : Resveratrol adalah sebatian antioksidan semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan, biji benih, dan buah-buahan, termasuk anggur dan produk dari anggur seperti wain merah. Resveratrol adalah polifenol yang telah didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia. Di samping itu, kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh melambatkan penuaan selular dan boleh mengaktifkan pengawalselia genetik jangka hayat selular yang lebih panjang, yang mungkin mempunyai kesan positif terhadap DNA, kesihatan selular, dan kadar metabolisme *
 

Q : Berapa banyak resveratrol tersedia dalam Vivix?

A : Vivix menyediakan 100 mg resveratrol setiap hidangan. Ekstrak resveratrol mempunyai kandungan resveratrol semula jadi sebanyak 98%, dan jumlah resveratrol dalam Vivix adalah berpandukan oleh kajian saintifik terbaru yang dijalankan. Vivix adalah menjangkaui resveratrol kerana ia menggabungkan campuran polifenol tambahan yang diperolehi dari anggur muscadine. Kajian makmal mendapati bahawa campuran yang masih menunggu kelulusan paten ini adalah 10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol*
 

Q : Adakah Vivix produk antioksidan?

A : Vivix mempunyai bahan-bahan polifenol yang telah terbukti dalam makmal memberi kesan positif terhadap empat kunci mekanisme penuaan selular. Oleh itu, ia sebenarnya lebih dari menyediakan sokongan antioksidan*
 

Q : Bila waktu yang sesuai untuk ambil Vivix?

A : Vivix sesuai diambil satu sudu teh setiap hari, sebaik-baiknya selepas makan (seperti sarapan/ makan tengahari). Goncang sebelum diminum.
 

Q : Boleh ke ambil lebih dari satu sudu teh sehari?


A : Vivix mengandungi campuran resveratrol dan phytonutrient proprietari. Campuran phytonutrient ini menggunakan sifat antioksida yang kuat pada anggur Muscadine yang unik dan terbukti 10 kali lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular berbanding resveratrol tunggal*
 

Q : Bolehkah Vivix diambil bersama makanan tambahan Shaklee yang lain?

A : Vivix boleh diambil bersama semua rangkaian produk makanan tambahan Shaklee. Malahan digalakkan ambil bersama sesetengah produk seperti Nutriferon dan Cinch Shake sebagai pelengkap harian yang sangat baik kepada pilihan gaya hidup sihat.
 

Q : Adakah terdapat sebarang langkah berjaga-jaga dengan Vivix?

A : Tiada sebarang inteaksi yang diketahui antara Vivix atau mana-mana bahan-bahan kandungannya dengan sebarang makanan tambahan lain. Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan individu yang berada di bawah pengawasan doktor atas sebab perubatan atau penyakit, atau yang mengambil ubat-ubatan preskripsi, terutamanya ubat mencairkan darah.- membincangkan penggunaan Vivix dengan doktor atau perunding kesihatan profesional.

 
* Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh mana-mana badan professional berkaitan pemakanan dan ubatan. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Amalan Doa, Zikir dan Selawat untuk dikurniakan zuriat

Doa, Zikir dan Selawat untuk dikurniakan zuriat


Usaha takkan lengkap tanpa meminta pada empunya Alam, Nyawa dan Ruh. Apa sahaja yang berlaku adalah dengan keizinan dan kehendak Allah. Insya Allah, DIA sentiasa mendengar permintaan dan rayuan hamba-hambaNYA. Yakin dan bertawakkal dengan ketentuanNYA

Mungkin ramai yang dah tahu dan lebih arif. Tapi saya nak sharejugak antara doa, zikir dan selawat yangsaya amalkan dalam usaha mendapatkan zuriat. Maklumat ini saya perolehi dari bacaan-bacaan buku yang berkaitan khasiat Asma'ul Husna, Doa-doa dari Al Quran dan Hikamah Selawat.

ZIKIR

Al Musawwir: Yang Maha Mencipta Segala rupa Bentuk
*Amalkan dengan ikhlas sebanyak mungkin oleh wanita yang tiada zuriat, Insya Allah
dikurniakan anak
Al-Wahhab - Yang Maha Pemberi dangan P emberian Yang Amat Besar
*Amalkan selalu dengan ikhlas Insya Allah dipermudahkan rezeki


Al-Awwal : Yang Maha Awal
*Amalkan dengan ikhlas sebanyak mungkin selama 40 kali Jumaat, Insya Allah
dikurnaiakan anak yang sangat dikehendakinya.
Al-Mubdi'u : Yang Maha Memulai
* Dibaca 56 kali ke atas perut wanita hamil, Insya Allah bayi akan selamat dan tidak gugur sehingga dilahirkan
Al-Mutakabbir : Yang maha Mengatasi Segala Kebesaran
* diamalkan oleh suami sebelum bersetubuh dengan hati ikhlas, Insya Allah akan dikurniakan anak yang soleh.


DOA DARI AYAT AL-QURAN

 
SELAWAT MUNJIYAH
*Dibaca sebanyak 1,000 kali setiap tengah malam, Insya Allah akan dikurniakan zuriat yang dihajatkan.Kita berusaha dan serahkan pada Allah untuk menentukan segalanya..

18SG? Teknik urutan CAKAR HARIMAU dan urutan LABAH-LABAH

Assalammualaikum wth..
Hari ini Kakma ingin berkongsi teknik urutan cakar harimau...
Semoga ianya memberi manafaat kepada semua pasangan suami isteri...

18SG? Teknik urutan CAKAR HARIMAU dan urutan LABAH-LABAH


Sentuhan seperti dakapan, belaian dan urutan merupakan teknik penting yang perlu diamalkan oleh suami isteri untuk mengekalkan keintiman. Di dalam kitab-kitab Melayu lama ada ditunjukkan teknik-teknik urutan yang disyorkan kepada pasangan yang telah berkahwin. Mahu mencuba? Ikuti teknik berikut :

7 TEKNIK URUTAN CAKAR HARIMAU DAN URUTAN LABAH-LABAH

Langkah 1 : Picit sekitar tengkuk pasangan dengan penuh kasih sayang dan kelembutan

Langkah 2 : Urut bahu kiri dan kanan dengan penuh kasih sayang menggunakan kedua belah tangan dan gerakan urutan hingga ke lengan

Langkah 3 : Urut belakang badan di bahagian berhampiran tulang belikat dengan menggunakan gerakan jari seperti membuat 'jemput-jemput'. Teknik ini boleh memberi rangsangan yang tinggi terhadap pasangan

Langkah 4 : Buat cakar harimau di belakang badan dengan mencengkam jari kedua-dua belah tangan secara melekuk ke dalam. Kemudian tarik sambil menekan sedikit di belakang badan dari arah tengkuk ke pinggang berulang-ulang seperti menggaru. Teknik ini boleh memberi rangsangan yang kuat terhadap pasangan.

Langkah 5 : Buat teknik labah-labah iaitu teknik jari jemari merangkak naik dari bahagian pinggang ke atas tengkuk semula (selepas gerakan menurun cakar harimau). Ulang langkah 4 dan 5 beberapa kali.

Langkah 6 : Genggam kedua penumbuk, ketuk (tumbuk) sederhana kuat di bahagaian belakang pasangan dengan penuh kasih sayang. Ketukan boleh juga dengan cara 'karate'mengikut kelajuan dan kekuatan yang sesuai.

Langkah 7 : Lafazkan kata-kata cinta dan kasih sayang di telinga pasangan anda dengan penuh perasaan

Nampak agak mudahkan.. jom cuba teknik ini
kt : Zeti Hafiza

24 April 2013

Get Clean Water Pitcher Shaklee

KEISTIMEWAAN Get Clean Water Pitcher Shaklee

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain

Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia j...uga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos

Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa

Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar

Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

PreciousInsyirah@Kak Ma | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | 012-6874142 | ummiamir81@gmail.com | Precious Insyirah Wardrobe's

Free Gift Dari Shaklee dengan setiap pembelian Set dalam Total Wellnes Program

 
Program A-C
 
1.Family Wellness Program- supplemen asas untuk badan yang sihat:
 2.Body perfector Programme - bagi tubuh yg sihat dan langsing,
3.Mighty 3 Gem Programme - sarapan yang sempurna untuk bertenaga sehari,
4.Men’s Vital Health Pr...
ogram -bagi meningkatkan kesihatan dan tenaga lelaki,
5. Womens health
6.Anti Aging- VIvix
7. Immune Booster Programme -bagi meningkatkan sistem imun untuk perlindungan yg lebih kuat,
8.Energy Booster Program - untuk lebih tenaga bagi meningkatkan produktiviti,
9.Digestive Health Program-untuk sistem penghadaman yg sihat,
10.ACE Program - utk memaksimakan perlindungan antioksida anda,
11.Super Detox Program - untukmenyahtoksin bagi tubuh yang sihat bertenaga dan wajah berseri,
12.Liver Aids Program-memberikan khasiat dan penjagaan yang diperlukan hati anda,
13. Shape up program
14. Diabetes Care program
15. Love your heart program- untuk membekalkan nutrien yang penting dalam mengekalkan jantung yang kuat dan sihat,
16.Smart brain & stress fighter Program- meningkatkan kepekaan,daya ingatan dan kecekapan bekerja,
17.Children IQ & Health Program - memastikan kanak2 mendapat satu permulaan yg baik dgn sokongan nutrisi untuk membesar dan mengekalkan kesihatan jangka panjang semasa dewasa.......

Berminat untuk mendapatkan 3 free gift shaklee ni + best price boleh pm/contact saya 012-6874142..mmg best dpt free gift yg shaklee punya terutama sekali pill box :-)
 

23 April 2013

Sajak Buatmu Ayah & Ibu

Ibu Ayah
Bergenang air mataku
Terbayang wajahmu yang redup
sayu
Kudusnya kasih yang engkau
hamparkan
Bagaikan laut yang tak
bertepian
Biarpun kepahitan yang telah
engkau rasakan
Tidakpun kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik kami
semua anak-anakmu
Dari kecil hingga dewasa
Hidupmu kau korbankan
Biarpun dirimu telah terkorban
Tak dapat ku balas akan semua
ini
semoga Allah memberkati
kehidupan ayah ibu
Ibu Ayah
Kau ampunilah dosa-dosaku
Andainya pernah menghiris
hatimu
Restumu yang amat aku
harapkan
Kerana di situ letaknya
syurgaku
Kau banyak melayani kenakalan
anak-anakmu
Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku
kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan
Kasih sayangmu sungguh
bernilai
itulah harta yang kau berikan
Ayah dan ibu
Dengarlah rintih hatiku
Untukmu ayah dan ibu
Kasihanilah Tuhan, ibu yang
telah melahirkan diriku
Bahagiakan kasih ayah ibu
sewaktu kecilku
Semoga bahagia ayah ibu di dunia
dan akhirat sana
Kasihnya ibu membawa ke syurga
Berkorban nyawa tanda kasihnya
Berkorban raga rela binasa
Kasihnya ayah tak sanggup
berpisah
Dan kasih anaknya berkorban nyawa
Biarlah jiwa akan tersiksa
Ikhlas dan rela asalkan bahagia
Terima kasih duhai ayah dan
ibuku tersayang
Diatas setiap segala
pengorbanan serta setiap
titis air susu yang telah
membesarkan kami
Dan hendaklah kamu beribadat kepada Allah dan janganlah kamu sekutukan Dia dengan sesuatu apa jua; dan hendaklah kamu berbuat baik kepada kedua ibubapa. [al-Nisa’ 4:36]
Katakanlah: “Marilah, supaya aku bacakan apa yang telah diharamkan oleh Tuhan kamu kepada kamu, iaitu janganlah kamu sekutukan dengan Allah sesuatupun; dan hendaklah (kamu) membuat baik kepada ibubapa.” [al-An’aam 6:151]
Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepada-Nya semata-mata, dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibu bapa. [al-Isra’ 17:23]
Ya Allah, lengkapkanlah imanku. Kasihkanlah aku pada kedua ibu bapaku.

Nutrisi Untuk Anda:- Mealshake..yum..yum..yum..



Adakah anak anda mengalami simpton-simpton ini???
#HILANG SELERA MAKAN
#BERAT BAWAH BMI NORMAL
#CARTA BERAT ANDA DI KLINIK DI GARISAN KUNING
#KERAP DEMAM & SELSEMA..

... Menurut salah seorang pakar Pediatrik yang merawat anak saya mengatakan "kanak-kanak yang kekurangan berat badan dan nutrisi, lebih cenderung mudah sakit berbanding kanak-kanak yang cukup berat badan dan nutrisi"

Saya syorkan Mealshake.Kerana ianya sesuai diambil oleh kanak-kanak atas dari 1tahun, sebagai pelengkap Nutrisi untuk anda.
Rasanya sedap & anak anda pasti menyukainya.

Boleh di campur dalam minuman kegemaran dan susu mereka...
boleh di blend bersama2 air buah-buahan.

Berminat??? boleh hubungi:
PreciousInsyirah@Kak Ma | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | 012-6874142 |
| Precious Insyirah Wardrobe's |

22 April 2013

TESTIMONI VIVIX- Penyakit Kayap & Serangan Saraf

Bismillahhirrahmannirohim...
Hari ini kakma ingin berkongsi Testimoni Vivix. Cairan Istimewa gabungan campuran botani yang hebat.
 
Untuk pengetahuan anda, Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
Penjelasannya;

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.
Ibu kongsikan disini testimoni yang memberi respon positif selepas menggunakan Vivix.

Alhamdulillah, dengan izin Allah mak pelanggan Shaklee ni sembuh dari penyakit yang dihidapi.

19 April 2013

Petua Banyakkan Susu Ibu dalam Masyarakat Kita

 Petua masyarakat kita:

* Cekur Manis


Cekur manis (atau nama lain pucuk manis) digunakan dalam perubatan tradisional untuk membanyakkan susu ibu. Caranya daun cekur manis yang telah dihancurkan ditampal pada payu dara ibu, dibasuh selepas kering. - Portal herba melur.com


* Kacang Tanah

Kacang tanah mengandungi protin yang tinggi, zat besi, vitamin E, kalsium, vitamin B kompleks dan fosforus. Malah kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari daging, telur dan kacang soya. Ia juga mengandungi asid amino yang tinggi. Bagi menambah kandungan susu badan ibu yang menyusukan bayi, digalakkan mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing. Bagi bayi yang alah terhadap kacang tanah, ibu-ibu dinasihatkan tidak mengamalkan petua ini

* Air Longan

Longan kering biasanya boleh dibeli di pasaraya atau kedai ubat cina. Rebus segenggam longan kering yang telah dibasuh bersih dengan 3 cawan air sehingga kembang. Minum airnya. (Dalam perubatan tradisional Cina, longan dikatakan dapat menenangkan jiwa.)

* Halba dan Jintan Hitam

Terdapat beberapa jenis rempah yang biasa digunakan dalam masakan dapat menambahkan susu badan. Paling popular ialah halba. Halba boleh didapati di kedai runcit mamak atau pasaraya besar. Cuci halba, keringkan, kemudian simpan dalam bekas bertutup. Antara cara yang paling sesuai mengambilnya dengan tidak memudaratkan appendiks ialah dengan merendamkan sesudu halba dalam segelas air panas selama 15 minit. Tapis dan minum airnya sahaja. Jintan hitam (habbatus sauda) juga boleh diambil untuk tujuan dan kaedah yang sama seperti halba

* Bunga Melur

Bunga melur atau nama saintifiknya Jasminum Sambac banyak digunakan dalam perubatan terutamanya dalam perubatan ayurveda oleh masyarakat india. Bagi masyarakat melayu antara kegunaannya ialah untuk menambahkan air susu ibu. Caranya daun bunga melur digiling hingga halus dan ditampal sekeliling payudara diwaktu pagi sebelum mandi. Cuci bersih sebelum menyusukan bayi.

Bagi ibu yang berhasrat memberhentikan susu ibu pula, gunakan daun bunga melur untuk tujuan ini. Caranya, tumbuk lumat daunnya dan ditampal pada payudara. - melur.comLobak putih sangat bagus untuk ibu menyusu. Jika anda menambahkan sotong kering ke dalam sop lobak putih, ia berupaya menambahkan lagi susu badan. Walaupun bersifat sejuk, ia mengandungi banyak vitamin dan mineral. Sumber potassium, folat dan vitamin C yang sangat baik. - soupqueen.blogspot.com

* Lobak Putih

Tidak perlu dimasak dan boleh dimakan begitu saja (mcm mkn ulam!) lobak putih dibuang kulitnya dan dihiris boleh ditambah dgn hirisan bawang besar beserta kicap. atau tambah hirisan bawang beserta garam.

* Pucuk Betik
Air rebusan daun betik muda boleh melancar dan menambahkan susu bagi ibu-ibu yang menyusui bayi mereka dengan susu badan. Rebus beberapa helai daun betik yang sederhana muda. Air rebusan tersebut hendaklah diminum dua hingga tiga kali sehari.

* Tuaman Daun Sirih

Sapukan sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Kemudian layurkan pada api sehingga layu. Setelah suam, tekapkan pada buah dada. Lakukan setiap hari sehingga susu badan anda banyak

* Jantung Pisang

Jantung pisang bukan sahaja sedap dimakan, ia juga berkesan untuk menambahkan susu badan bagi ibu yang mengalami kekurangan susu badan... Makan dengan dicelur bersama sambal belacan, dibuat kerabu atau dibuat gulai masak lemak cili api.

* Makanan Tinggi CLA

Ibu menyusu yang makan makanan tinggi kandungan conjugated linoleic acid (CLA) boleh meningkatkan kandungan kumpulan asid lemak ini dalam susunya. Asid-asid lemak ini mempunyai pelbagai kebaikan dalam penjagaan kesihatan antaranya kesan anti kanser, anti oksida, pengurangan berat badan dan pengurangan risiko sakit jantung.

Dalam kajian yang didedahkan dalam Jurnal Kajian Pemakanan ini, susu perahan ibu menyusu yang makan biskut diperkaya CLA ini didapati mempunyai kandungan asid lemak lebih 46% berbanding ibu menyusu yang makan biskut biasa. CLA dalam susu ibu mencapai tahap tertingginya selepas 8 ke 28 jam ibu-ibu memakan biskut khas ini.

Kandungan CLA yang tinggi secara semulajadinya terdapat dalam makanan seperti susu, keju, telur, minyak sayuran dan sesetengah jenis daging (ayam, daging lembu dan kambing yang makan rumput - bukan bijirin). Kebanyakan kajian tentang CLA dan kesannya terhadap manusia menggunakan supplement komersial.

* Kurma

Unsur zat besi dan kalsium yang terdapat di dalam buah kurma adalah unsur yang paling tinggi bagi membentuk susu ibu. Bagi Ibu-ibu yang mempunyai masalah kekurangan susu, maka dengan memakannya dapat menggalakkan pertambahan kandungan susu



* Antara makanan yang mungkin menambah penghasilan susu ibu

1. Makanan mengandungi vitamin B seperti kekacang, dal.
2. Jambu batu – makan begitu sahaja.
3. Sawi, kacang panjang, kacang buncis, jagung muda – goreng atau sup.
4. Daun atau pucuk meranti masak lemak putih, tumis air atau goreng.
5. Oat – dijadikan minuman, biskut, bubur atau salutan pada makanan
sebelum dimasak.
6. Madu – gunakan sebagai pemanis dalam minuman, sapuan pada roti atau cicah pada lempeng susu beroat
7. Red raspberry leaves – suplemen dari farmasi
8. Barli – air atau bubur barli.
9. Pucuk manis – masak lemak bersama ubi keledek.
10. Pucuk pegaga – dijadikan ulam atau jus.
11. Daun kucai – goreng bersama tauge dengan tauhu dan tempe.
12. Air soya dan produk soya seperti tauhu, taufufa, tempe
13. Air horlicks
14. Susu, produk tenusu dan pil kalsium (ibu menyusu akan menyalurkan kalsiumnya pd anak yang disusuinya. Ini akan menyebabkan ibu kurang kalsium. - Kalau taknak tulang reput cepat n gigi goyang berderai cepat, mknlah kalsium ya!)
15. Teh hijau jepun
16. Makanan mengandung yis seperti roti, donut, tapai pulut dan sebagainya.
17. Bawang putih mengandungi banyak sulfur yang bagus untuk sendi dan membantu penghasilan susu.
18. Kacang merah : rebus kacang merah tanpa gula. Minum air dan kacangnye sekali.

Petikan dari: Persatuan Ibu-Ibu Comel Mengandung &
http://whenmayend.blogspot.com

Bubur Oat, Ikan & Saderi Untuk Bayi

Bubur Oat, Ikan & Saderi untuk Bayi
(7 bulan keatas)
Bahan-bahan:
1.3 sudu oat untuk dimasak (oat biru jika quaker oat)
2.ikan segar tanpa tulang atau ikan bilis secukupnya
3.1 helai daun sedari beserta batangnya
4.secawan air

Penyediaan:
Jika gunakan ikan bilis, ikan bilis direndam 5 minit untuk membuang garamnya.
Masak oat, ikan/ikan bilis dan air dengan api kecil selama 5 minit.
Setelah masak, masukkan daun saderi yang dicincang halus. Jerang sebentar sehingga daun saderi masak.
Hancurkan ikan/ikan bilis dan masukkan ke dalam bubur.
Hidangkan.



Selamat mencuba!

Pelbagai Cara Memasak Bubur Nasi

Pelbagai Cara Memasak Bubur Nasi Bayi
Sesetengah ibu selesa memberikan bayi mereka bijirin segera yang dibeli di kedai-kedai. Namun ramai juga yang rasa lebih yakin memberikan bayi mereka bubur nasi yang dimasak sendiri. Memasak bubur nasi bayi tidak rumit, cuma ianya agak leceh. Ianya boleh dipermudahkan, jika anda kreatif mencuba cara baru...

Cara 1
Masak nasi seperti biasa.
Ambil nasi mengikut kadar yang bayi makan.
Kisarkan nasi dan beberapa sudu susu menggunakan alat pengisar.
Cairkan dengan menambahkan susu lagi jika perlu.
Tambahkan kepekatan dengan mengurangkan jumlah susu apabila anak sudah semakin selesa makan bubur yang lebih pekat.

Cara 2
Basuh beras mengikut kuantiti bayi makan (atau lebih).
Goreng beras tanpa minyak dengan api kecil sehingga beras keperang-perangan.
Setelah beras sejuk, kisarkan sehingga menjadi serbuk dengan alat pengisar kering.
Simpan dalam bekas kedap udara.
Jika anda ingin memasaknya, ambil mengikut kuantiti bayi makan.
Bancuhkan dengan air dan kacau sehingga rata.
Jerangkan di atas api kecil sehingga bubur mendidih beberapa minit.
Campurkan susu jika ingin bubur nasi bersusu.

Cara 3
Masak nasi seperti biasa.
Apabila nasi hampir kering, cedukkan sedikit nasi (amaun bubur yang bayi makan) dan masukkan ke dalam mangkuk yang tahan panas.
Masukkan air mendidih ke dalam nasi dalam mangkuk tadi.
Letakkan mangkuk tadi di atas nasi sebelum anda menutup periuk nasi dengan penutupnya.
Biarkan sehingga nasi masak dan bubur nasi bayi lembut.
Ini untuk bayi yang besar sedikit.(Petua Shiha)

Cara 4
Beras dicampur dengan air dengan nisbah 1 beras : 4 air.
Masak dengan api kecil sehingga beras kembang dan pecah.

Cara 5
Masak menggunakan slow cooker.

Petikan dari http://www.hamidarshat.com

18 April 2013

Panduan Cadangan Pemakanan Vitamin Shaklee

Persoalan yang sering ditanya oleh pengguna Shaklee terutama yang baru mengambilnya, atau baru menambah vitamin adalah ‘bila waktu yang sesuai nak makan vitamin?”

Sebelum makan ke, selepas makan ke, pagi ke, tengah hari ke, petang ke, malam ke…

Secara amnya..
Masa sesuai makan vitamin
1. Ambil vitamin selepas makan kerana penyerapan vitamin lebih baik jika diambil bersama makanan.
2. Vitamin sustained released bagus diambil bersama makanan kerana nutriennya dilepaskan perlahan-lahan. Makanan membantu fungsi sustained released tersebut.
3. Vitamin dan mineral terbaik diambil bersama2 untuk penyerapan optimum.
Jadual ringkas makan vitamin untuk penyerapsn terbaik
Kalsium lebih baik diambil bersama makanan. Namun tak salah nak ambil dos yang besar sebelum tidur.
Magnesium sebelum tidur.
Zinc diambil bersama makanan, kurang makanan boleh menyebabkan loya.
B Complex terbaik diambil waktu pagi untuk keberkesanan unggul.
Vitamin C terbaik diambil selepas makan pagi (asid askorbik dikhuaitiri menyebabkan sakit perut). Ambil Vitamin C waktu pagi sebagai persediaan menghadapi radikal bebas.

Tiada masa yang tetap untuk menelan vitamin.
Cuma pastikan jangan telan bersama-sama:
Ostematrix dan Vitalea
Alfalfa dan Vita E
 
Selamat mengamalkan vitamin sihat secara sihat!


kt:kak lina

Garlic Complex & Zinc Complex - Antibiotik Semulajadi

 Petua orang tua-tua, bawang putih ni bagus untuk kesihatan yang mana antara kebaikkannya, bagi ibu yang berpantang selepas bersalin dapat membantu pengeluaran angin dalam badan, mengurangkan tekanan darah tinggi, juga untuk membanyakkan susu. Sungguh masa berpantang dulu kalau mak saya guna bawang putih 3 lawang besar bawang putih mak ulas-ulaskan campur dalam lauk yang mak masak. Memang susu badan banyak sangat masa tu^_^

Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.
 

Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia

  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
  • Berfungsi sebagai anti-oksidan
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bantu rawat asthma
Sumber : Google

Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee

1. Pengekalan 100% Allicin aktif
2. Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic
3. Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan
Spearmint.
4. Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic
dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang
digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol.
5. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan
2 ulas bawang putih segar.

Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana
mengandungi ekstrak spearmint.

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan
sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema,
kulat, kuman, virus dan yis candida

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit
alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung
perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic
sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang
merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara
penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam
tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung
dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,
mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang
strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan
pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana
mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh
dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan
pergelangan kaki

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan
brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan
meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
- Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
- Perut memulas (stomach upset)
- Cirit-birit (Diarrhea)
- Bronkitis
- Luka-luka (infected wounds)
- Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada,
sistem air kencing
Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

 
**NOTA:
Nitrosamines yang digunakan dalam pembuatan sesetengah kosmetik, racun perosak, dan dalam kebanyakan produk getah. Dalam industri makanan, nitrosamines dihasilkan dari nitrit dan amina sekunder, yang sering berlaku dalam bentuk protein. Pembentukan nitrit dan amina sekunder hanya boleh berlaku di bawah keadaan tertentu, termasuk keadaan yang kuat berasid seperti perut manusia. Suhu yang tinggi, seperti dalam menggoreng, juga boleh meningkatkan pembentukan nitrosamines. Kehadiran nitrosamines boleh dikenal pasti oleh tindak balas Liebermann itu. [3]Di bawah keadaan berasid, nitrit membentuk asid nitrus (HNO2), yang berproton dan terpisah kepada kation nitrosonium N ≡ O + dan air: H2NO2 + = H2O + NO +. Kation nitrosonium kemudiannya bertindak balas dengan amina untuk menghasilkan nitrosamine. [4]

Proses-proses ini membawa kepada tahap nitrosamines dalam banyak jenis bahan makanan terutamanya bir, ikan, dan hasil sampingan ikan, dan juga dalam daging dan produk keju diawet dengan nitrit penjerukan garam.

sumber:en.wikipedia.org
kt: Blog Sihat Macam Yaya

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

16 April 2013

Demo Bagaimana Lechitin Memecahkan Lemak???

 
Akhirnya dah terjawab kan?..
Berminat boleh hubungi:
PreciousInsyirah@Kak Ma | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | 012-6874142 | ummiamir81@gmail.com | Precious Insyirah Wardrobe's | COD : Kulim, Kedah & Jawi, Pulau Pinang.

Your body in your pump

Something to share with you...

Everything in your pump...

DTX Complex- Shaklee Difference

Assalammualaikum wth...
Kakma ingin kongsikan kelebihan DTX Complex Shaklee ini:



Shaklee Difference:

Research indicates that the primary ingredients in DTX Complex, milk thistle seed extract, supports the body’s normal ability to make proteins that help regenerate liver cells.

DTX Complex is an excellent choice of a potent standardized extract of milk thistle seed (80% silymarin).
It contains a uniquely Enhanced Proprietary Blend with extracts of Schizandra and reishi mushrooms,
Herbs with antioxidant properties, and extracts of dandelion, turmeric, and artichoke, herbs that help maintain the normal bile flow.

The largest internal organ in the body, the liver is also the only organ capable of regenerating itself. For example, a heart attack can create permanent damage to the heart muscle. By contrast, heavy alcohol consumption can damage the liver, but abstaining from alcohol gives the liver a chance to repair itself. You could think of the liver as a kind of INDUSTRIAL PROCESSING PLANT for the body, performing a wide range of critical functions for physical maintenance and repair.



Function of the liver:
 
1. Secretion of bile- this fluid is stored in the gallbladder for release when needed for digestion.
Bile is necessary for the digestion of fats; it breaks down into small globules. Bile also assists
in the absorption of fat soluble vitamins A,D,E,F,K, and helps to assimilate calcium. In addition,
bile convert beta carotene to vitamin A.

2. Acts as a detoxifier- protein metabolism and bacterial fermentation of food in the intestines
produces the by-product ammonia, which is detoxified by the liver. The liver regulates protein
metabolism. In addition to detoxifying ammonia, the liver also combines toxic substances
including metabolic waste, insecticide residues, drugs, alcohol, and chemicals with other substances
that are less toxic. These substances are then excreted from the kidneys. Thus in order to have proper
liver function, you must also have proper kidney function.

3. Regulating blood sugar levels- by converting thyroxine, a thyroid hormone, into its more active form.
Inadequate conversion by the liver may lead to hypothyroidism. The liver creates GTF
(glucose tolerance factor) from chromium and glutathione. GTF is required for insulin to regulate
blood sugar levels properly. Excess sugar will be stored in the body as glycogen, and then converted
back to sugar when needed for energy. The liver also breaks down hormones like adrenalin, estrogen
and insulin after they have performed their needed functions.

4. Important in fat metabolism- in the synthesis of fatty acids from amino acids and sugars, in the
production of lipoprotein, cholesterol and phospholipids, and in the oxidation of fat to produce energy.
Finally, excess food is converted to fat in the liver, which is then transported to the fatty tissues
of the body for storage.

Who need DTX Complex more?

Not enough sleep/sleep late
Anxiety or hot tempered
Love fried and spicy food
Smoker or drinker
Long term medication
Rough and dull nails
Hydrated/ mouth ulcer
High cholesterol
Tired easily
Yellowish eyes
Hepatitis carrier
High blood pressure
Bad breath, dry mouth
High GOT/GPT/ALT/AST
Tumour or cancer
Body odour


ContentsShaklee
Milk thistle seedYes(351 mg)
ArtichokeYes (75mg)
TurmericYes (75mg)
DandelionYes(273mg)
SchizandraYes(375mg)

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku