Social Icons

20 March 2012

Kelebihan Lechitin

Jom kita baca kelebihan Lechitin...Arma pun mmg pengamal lechitin sejak dulu lagi. Alhmdulillah banyak kelebihannya dalam penyusuan dan memberikan daya ingatan yang kuat. Tambahan pula tengah sambung belajar secara part time sekarang...Jom kita baca.. ^_^

1- lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
2- lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
3- lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
4- lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
5- lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf.
6- lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
7- lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
8- lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
9- lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
10- lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.

Haa.. Amacam.. Jadi buat anda yg lain2.. Lecithin juga sesuai buat anda.. bukan semata2 utk kurus yaaaa...
Berminat ^_^.. boleh hubungi saya di talian 012-6874142

Nak kurus? Ingin diet? Apakah yg Perlu Saya Makan?



Akhir2 ini ramai yg bertanyakan kepada saya, ada tak Supplemen Shaklee yg dpt membantu utk mengURUSkan berat badan, nak kurus, nak kurangkan selera mkn dlm ms y sama xnak menahan perut dr sakit kelaparan (perut kosong) n bla bla blaaa.. Sudah tentu ada! Shaklee mmg ada menawarkan Shape up Program..^_^ .


Antara item didalam Shape up Program adalah Cinch Shake, Lecitin, Herblax .
Secara asasnya, anda perlukan Protein (Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%), Lecithin (berfungsi untuk memecahkan lemak2) dan HerbLax/ Fiber (utk detox. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum)
.JOm baca sekilas fakta mengenai diet supplemen ini..





terdapat 3 perisa organik : Vanilla/Chocolate/Cafe Latte

Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?". Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda:


*Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
*Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
*Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot
*Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian
*Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
*Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
*Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
*Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
*Dan yg penting ialah Soya bukan GMO

Itu sebahagian dari info mengenai Cinch Shake (Protein Shake)..Tetapi jika anda ibu menyusu, memadai ambil Lecitin dan ESP ..ESP juga adalah protin shake cuma lebih sesuai utk ibu dan bayi... Dan jgn lupa vitamin2 asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C..
source: mamafaiz

Kepada sesiapa yang berminat utk mendapatkan Supplemen 'Shape Up Program' Shaklee (Cinch + Lecithin + Herb Lax) sila PM di facebook saya Precious Insyirah sms - 0126874142 email - ummiamir81@gmail.com Order sekarang untuk nilai berbaloi-baloi pada harga ISTIMEWA!!

Set D - Rahsia Kekal Jelita dan Cantik

Set D (SKINCARE SET)

* RM80 only
30 tabs of B Complex
30 tabs of Vitamin C
30 tabs of Vitamin E


Jom baca pengakuan pengguna-pengguna kami tentang SET D ini ^_^

Zuera MYzuera
sy br 1week mkn SET D....baguzzzz sgt...tq kak cery...wallawehhh..:)
on Sunday ·LikeUnlike · ·SubscribeUnsubscribe

Zuera MYzuera
hehehhe...tq2...1week guna set d mmg kulit xkering...parut jerawat samar2...but still da jerawat lagi...mula2 mkn vit shaklee ni da satu jerawat timbul tang dahi tp sy wt dono je...terus mkn vits shaklee (vita C,B kompleks n E)..atas pandua...n oleh kak cery...arini dtg keja mmber opis tegur kulit nmpk lain sbb parut2 jerawat dh makin samar2...wow so amazing kan....suke suke suke...sy ke teruskan mkn vita shaklee utk kesan yg berterusan....n kulit sy pun xkering...n yg paling best susu sy pun maintain...n bby dpt nyusu smpai kenyang...ESP....huhu..:)...nyway tqvm buat kak cery yg sudi bg support kt sy...See More
Monday at 3:16pm · LikeUnlike · 2 peopleFai AYie and Sha Shaklee like this.

Azlina Mohd Shafie agreed with u zuera..saya pun sama..comsume set B dan Vit E...(gara-gara teruja baca citer kak arnie..hohoho) then bg tau dkt member saya tgh period..dia pelik eh selalu muka saya berjerawat time2 mcm nie..skrg tak plak..even my boss punya PA pun tegur..muka akak nampak makin cerah la...hehhe..anyway..jerawat yg kuar pun segan2 je..kuar sehari peh tu hilang..tak ada scar bagai..i really2 love vit E...
Tuesday at 9:27am · LikeUnlike · 1 personArnie Ajied likes this.

Izza Fza setuju dgn semua pngguna set d..lps consume set d 4 ari..ada jerawat nak kluar..keesokan pgnya..trus xde jerawat tu..sakit pon xde..pelik bin ajiab..tp tu la yg fza alami..parut2 luka pun makin pudar..mmg beshh...now da msk bln ke2 pnggunaan...kulit muka pon bersih..sbb jerawat segan nak muncul..hehe..many thnx 2 Ct Nusrat Raihan ^_~

kredit to: Iffa Anuar



Dapatkan Set D sekarang?

Email Saya di ummiamir81@gmail.com atau boleh Call/SMS saya di 012-6874142

Kelebihan Vitamin E


Antara Kelebihan dan Keberkesanan Vitamin E Shaklee



1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.



Berminat???..Boleh hubungi saya Di talian @ sms :012-6874142 untuk mendapatkan harga istimewa

Vitamin E Shaklee

Vitamin E semula jadi untuk kesihatan Jantung, Otak, Prostat dan Sistem Imun

Vitamin E sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat disamping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan keimunan.

Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan bahwa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua.Satu kapsul gel lembut membekalkan:


  • 400 IU vitamin E dari sumber semula jadi

  • 10 mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E

Nutritions FactsEach serving provides: % Daily Value

Vitamin E 400 IU 1334%
Selenium 10 mcg 14%


Antara Kelebihan dan Keberkesanan Vitamin E Shaklee
1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.


2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.


3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan


4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.


5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.


6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar.


7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.


Berminat???..Boleh hubungi saya Di talian @ sms :012-6874142
Inginkan harga istimewa, boleh hubungi saya.

Supplement Shaklee Yang Sesuai Untuk Selepas Bersalin & Berpantang



Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman pengambilan suplemen khas untuk bersalin/pembedahan/penyusuan bersama ostematrix dan Zinc. Saya telah mula menggunakan set ini  masa kelahiran anak saya yg ketiga.. dan paling memeranjatkan saya, anak saya dilahirkan melalui pembedahana kecemasan.. Rezeki Izzah keluar untuk tingkap...memang masa slps pembedahan, saya rasa lemah sangat dan sakit sangat...sampaikan ada perasaan trauma untuk bersalin lagi.

Saya hanya boleh bangun dari katil slps 48jam pembedahan. Bayangkan..rasa seperti lumpuh separuh badan dan tak mampu untuk bangun untuk duduk..Alhamdulillah..jururawat dihospital banyak membantu saya....Terima kasih...staf Hosp Kulim(bhgn bersalin) dan wad 9 yg banyak membantu saya sepanjang saya di dalam wad.

Baby saya alhmdulillah sihat. 4.36kg Izzah berat masa dilahirkan.

Pengalaman saya selepas saya menggunakan set ini.. Susu badan cepat ada..hari ke2, susu saya mencurah..dan smpikn saya demam sebab bengkak susu... Alhmdulillah suami banyak membantu dan memberikan moral support utk kelahiran ke3 ini, Kerana inilah kali pertama saya di bedah. Badan saya cepat pulih dari rasa nak pitam dan demam bila amalkan Set Family Wellness ini sejak hari ke3 dalam wad. Supplement yang di syorkan ialah:

180 tabs VITA-C

120 tabs VITALEA

120 tabs B-COMPLEX

120 tabs ZINC COMPLEX

120 tabs OSTEMATRIX

1 Canister ESP


B Complex Shaklee terdiri dari 8 kumpulan vit b termasuk folic acid dan biotin untuk bina darah. Ia penting untuk elak kemurungan (meroyan, sebagai penenang (anti-stress) & menstabilkan hormon.Mengapa ada ibu yang mudah meroyan atau keletihan? Jawapannya kerana kurangnya vitamin B dalam badan. Mungkin si ibu merasakan dia boleh mendapatkan vitamin b melalui lauk harian namun adakah dia pasti mencukupi kumpulan 8 vitamin B?



  • VITAMIN C Penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

  • VITA-LEA Perlu kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh, terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.

  • ZINC berfungsi untuk membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka di dalam (untuk rahim). Mengapa orang Melayu suka makan ikan haruan selepas bersalin? Kerana ikan haruan mengandungi zinc, namun pengambilan yang mencukupi dapat diukur dengan tepat melalui pengambilan tablet zinc).

OSTEMATRIX berfungsi mengekalkan tekanan darah normal, menolong pengecutan otot dan saraf, mengurangkan simpton PMS seperti kejang, murung, baran, kembung, bengkak air dan kemurungan.


  • ESP (Energizing Soys Protein) berfungsi

    Kekal Muda
    – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

    Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajad
    i – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

    Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki
    - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

    Kulit berseri dan anjal
    – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

    Pemberi tenaga segera
    – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

    Memulihkan Pigmentasi
    – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

    Memperbaiki Memori
    – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut hubungi saya:

Hubungi Arma di sini:
PM : https://www.facebook.com/preciousInsyirah
Sms : 012-6874142
Blog : http://preciousinsyirah.blogspot.com/
Like My Page <3 : https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes/166433056756447

~Jika anda walk in ke mana-mana branch boleh gunakan id saya 858240 untuk dapatkan harga diskaun 15%-20%~

~Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya, dan jaminan saya untuk anda:
1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group pelanggan saya.

~Petikan kata-kata Pengasas Shaklee
"Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan," tetapi kita adalah dalam 2 bidang yang berasingan. Mereka dilatih utk merawat penyakit,saya berminat dalam memperbaiki kesihatan"

-DR FORREST C.SHAKLEE,SR

19 March 2012

Anak anda Alergi??? Aczema yang Teruk? Cuba ini !!!



Assalammualaikum..
Exzema...eczema...sesiapa yang pernah mengalami amat faham kepayahan yang dialami dan dan kesakitan yg dihadapi...Saya juga pernah menghadapi ezcema yang kronik ketika usia saya 14tahun. Mari saya kongsi pengalaman saya, masa itu dibangku sekolah...




Hanya Allah yg tahu bila masa panas dan badan mula berpeluh..saya mulalah gatal dan mengaru sehinggakan berdarah kesan garuan yg kuat. Hanya Allah yang tahu betapa pedih dan sakitnya saya ketika itu. Ayah dan mak sudah banyak membawa saya berjumpa pakar kulit dan alternatif akhir saya terpaksa mengambil steroid mengikut dos yg Doktor pakar benarkan. Memang takut sangat sebab, doktor banyak mengatakan ada kesan sampingan selepas mengambil ubat ini...Antaranya hormon badan akan berubah dan paling sedih berat badan akan bertambah dengan sendiri...




Memang pulih selepas mengambil ubat ini..tapi parut masih ada...kesan ezcema dibelakang badan dan tengkuk. Alhamdulillah selepas saya menggunakan Set Family Wellness, ESP dan Vitamin E, dengan izin Allah parut saya selama ini kekal telah hilang dan kulit saya bertambah cerah secara semulajadi dan terasa tegang...




Terima Kasih Allah dan Set Breastfeeding shaklee yang baru gunakan masa bersalin anak ketiga 18/4/11 tahun lepas.




Justeru itu, apa yang saya alami, jika sama dengan masalah anda di luar saya, saya galakkan untuk mencuba set Eczema ini dan elakkan penggunaan steroid krim selagi mampu...




set eczema solution sesuai utk dewasa dan kanak2...insyaAllah semua alergi boleh amik set ini. Di bawah ini adalah maklumat detailnya...dalam set eczema Sudah semestinya mengambil 3item ini. Ini antara favourite ibu2 yang mengambil set ezcema utk anak dan utk keluarga mereka..dan alhamdulillah serasi dan berkesan.Termasuklah ezcema yg kronik. apa-apa pun semuanya dengan izin Allah untuk memulihkanNya..kita ikhtiar...selebihnya kita serahkan kepada Allah.


Ini pengalaman saya sendiri yang telah menggunakan set ini:


baby saya kena chickenpox usianya 7bln... memang teruk izzah 1 badan naik smpi ke muka...akak mandikan izzah dgn Basic H2, mandian ajaib yang buatkan chickenpox izzah cepat kering dan hilang tidak berparut. akak mandikan izzah sepanjg izzah demam campak dan bila izzah demam akak lap badan izzah dgn basic H,


Alhamdulillah izzah cepat pulih demamnya.Meal shake pula, bantu anak2 akak meningktkn sistem imun dan menambahkan selera makan anak2...Herbal blend akak sapu pada parut chickenpox dan akak selang-seli sapukan vitamin E yg akak pecahkan utk sapu parut chickenpox.


Alhamdulillah dgn izin Allah, parut Izzah hilang dan kulit mulus izzah bertmbh berseri hanya selepas 9hari...justeru itu, smpi kehari ini set eczema ini sentiasa saya pastikan ada dlm rumah saya..sgt2 berbaloi dan berguna.Kini bila kemana-mana, herbal blend sentiasa ada dlm beg tgn saya. Basic H pula sentiasa ada dlm kabinet dapur saya. dan meal shakes sentiasa ada dipantri dapur.


1.Shaklee Meal Shakes- perisa Vanilla yang sangat lazat!(boleh mix dalam fresh milk, strawberi shake, milo, horlick & etc)

 
2.Basic H2- Magic Liquid yang sangat marvellous. 1000 kegunaannya.

 

3.Herbal Blend, super-moist cream yang mengikat kelembapan kulit dan diperkaya dengan sari tumbuhan yang sangat bagus untuk kulit.




Alhamdulilah, 3 rangkaian item WAJIB ini telah banyak membantu bukan sahaja saya malah ibu-ibu yang telah mencubanya. Berminat??? Boleh hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut.

12 March 2012

Corotomax.. Vitamin untuk mata & Kanser....




Kredit to : mamacery


Corotomax????..Apakah dapat membantu????



Hari ini kita baca tentang Vitamin untuk mata dan mencegah kanser ye.. JOm baca


Perlindungan Sel-Sel dari Dalam*


Setiap hari, sel-sel di dalam badan anda diserang oleh berjuta-juta radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan DNA. Apakah yang boleh membantu? Jawapannya ialah Anti oksida. Anti oksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas, meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.



Perlindungan Menyeluruh dan Berkesan


Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi. *CAROTOMAX menyalurkan lima daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.

5 jenis karotenoid yang paling berkhasiat
Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
*Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat dan serviks secara khasnya.

*Menguatkan sistem imun

*Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.

*Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.

*Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid.


Credit : Shaklee



-Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
-Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
-Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruit


-Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi




* Produk ini tidak bertujuan mendiagnos, merawat, menyembuh/ atau mencegah sebarang penyakit.


Untuk dapatkan harga istimewa atau inginkan pek mini jika ada kekangan budget, sila sms 012-6874142 @ PM fb saya : precious insyirah.

Mengandung...Tapi tak tau nak ambil Vitamin apa?..But which one?...

kredit to mama cery

Assalammualaikum dan salam Sejahtera...
Hari Ini entry untuk ibu2 yang mengandung..bukan saya kata saya mengandung...sebab lately ramai diluar sana yang bertanya ke pada saya..ni antara emel yg saya dapat baru2 ni ..."Kak..saya pregnant dah 18 minggu n ini kandungan pertama saya...saya ingat nak consume vitamin..
saya ada belek blog akak pasal shaklee...kalo untuk saya, trial pack mana yg okey?.. jadi... mari kita baca apa kata pakar tentang supplemen yang perlu time pregnant....(ni saya copy di babycenter.com)

Should I take one?Experts agree that the best way to make sure you and your baby get all the nutrients you need while you are pregnant is to eat a varied, well-balanced diet. This should include fresh fruits and vegetables, whole grains, beans and fish. Foods such as refined sugars, processed foods, saturated fats and other animal proteins should be limited.

However, in some circumstances it can be difficult to get all the nutrients you need through diet alone; if you are suffering badly with morning sickness, for example. In this case, your doctor may advise you to take a multivitamin supplement especially designed for pregnant women.

What should it contain?
There are no hard-and-fast rules as to what has to be in a multivitamin in order for it to be called an antenatal supplement, but a good supplement for pregnant woman generally contains more folic acid, iron and calcium than a general multivitamin. These three minerals are important for reasons explained below. Antenatal supplements don't contain retinol (the animal form of vitamin A), which can be harmful to unborn babies in large doses. They contain the plant-derived form of vitamin A (betacarotene), instead.

Folic acid ~
Folic acid is a B vitamin, which is also found in various foods, including beans, leafy greens and fortified breakfast cereals. Taking a 400 microgram (400mcg) folic acid supplement each day during the first 12 weeks of pregnancy (ideally starting at least one month before you start trying to conceive, preferably three months) can lower your risk of having a baby with a neural tube defect, such as spina bifida. Spina bifida is a serious congenital condition, which occurs when the tube around the central nervous system fails to close completely.
Studies show that women at high risk of having a baby with a neural tube defect (those who've had a baby with spina bifida before, for example, or women who take certain medicines for epilepsy) can lower their risk by 72 per cent if they take folic acid before and during pregnancy. These women also need to take a larger dose of folic acid each day (5 milligrams or 5mg). Talk to your doctor before you do this as you will need a prescription.

Iron~
Iron is needed to make the extra blood required to support your growing baby. Your body is making so much extra blood when you're pregnant that you need about 30 to 60 mg of iron every day; 15 to 45 mg more than the recommended daily allowance of 15 mg.
Calcium~
Finally, a woman needs twice as much calcium when she's pregnant; 1,500 mg of calcium per day. Calcium is found in milk products, dark leafy vegetables, tofu, sardines and canned salmon.
Other nutrients ~
So, besides folic acid, iron and calcium, what else should a good antenatal supplement contain? Look for one with vitamin C, vitamin D, B vitamins such asB6 and B12, potassium, zinc and vitamin E.

Maka disini disyorkan pengambilan Set berikut utk ibu2 mengandung

Cadangan Supplement~ utk 1st trimester -
Contain~
Vitalea (LENGKAP DGN IRON) ,
B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC),
vitamin C
Ostematrix 

Cadangan Supplement ~utk 2nd & 3rd trimester- Contain~
Vitalea (LENGKAP DGN IRON) ,
B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC),
vitamin C) and 1 bottle of
Ostematrix
OMEGA GUARD (MINYAK IKAN)
Sila email atau contact saya  utk pesanan dan free consultation
Salam sayang
Ibu AmirDayanaInsyirah

06 March 2012

Doa & Harapan

"أَللَّهُمَّ أَرِنَا الْحَقَّ حَقًّا وَارْزُقْنَا اتِّبَاعَهُ وَأَرِنَا الْبَاطِلَ بَاطِلاً وَارْزُقْنَا اجْتِنَابَه
Hanya kepada-MU kami memohon perlindungan dan petunjuk...

02 March 2012

Normal Q&A SHAKLEE Supplement



Assalammualaikum wth..


Hari ini Ma ingin senaraikan antara persoalan yg kerap ditanya bagi para pengguna yang baru mengenali SHAKLEE. ....


kredit to: Kak Norita


1. Adakah Shaklee ini Halal?

Jawapan : Halal. Boleh rujuk artikel Halal ini .


2. Mengapa urin saya bertukar jadi kekuningan selepas mengambil vitamin?
Jawapan: Ianya adalah kesan pengambilan B complex, vitamin ini adalah vitamin larut air


3. Mengapa susu saya bertukar kuning kehijauan?
Jawapan: ia adalah kesan pengambilan B complex, vitamin ini adalah vitamin larut air.


4. Adakah trial pack masih ada untuk saya cuba?

Jawapan: Ianya sentiasa ada , di sediakan dengan harga yang berpatutan. Bagi pertama kali mencuba, adalah digalakkan membeli trial pack terlebih dahulu.

5. Saya mengalami pening2 selepas mengambil vitamin ini, mengapa? Adakah tidak serasi?

Jawapan: Pengambilan vitamin memerlukan pengambilan air yang TIDAK kurang dari 2 liter. Ini kerana ia perlu agar vitamin dapat disalurkan ke seluruh tubuh dengan lancar. Rasa pening berlaku biasanya berpunca dari less water intake.


Satu lagi adalah kerana, jika individu itu adalah pertama kali mengambil supplement, maka tubuh memerlukan 1-3 hari untuk menyesuaikan diri dengan zat yang diterima. (Ibaratkan seorang yang tidak punyai perabot di dalam rumahnya dan tiba2 datang orang menghantar perabot serta memenuhi ruang kekosongan dalam rumah, pastinya individu itu perlukan masa untuk menyesuaikan diri.). Hakikatnya keserasian memerlukan masa.


6. Saya selesa dengan vitamin Shaklee setelah mencubanya melalui trial pack. Boleh saya beli full pack dengan best price?

Jawapan: Boleh dan ianya lebih menjimatkan.


7. Saya seorang yang kurang minum air kerana malas nak ke tandas, bolehkah saya mengambil supplement ini sebab mempunyai masalah buasir.
Jawapan: Tidak saya galakkan mereka yang kurang minum air mengambil supplement, ini kerana ia tidak dapat disalurkan dengan baik ke seluruh tubuh


8. Adakah vitamin ini membantu saya cepat sembuh dari penyakit yang saya lalui?

Jawapan: Vitamin bukan dalam kumpulan ubat. Ianya sekadar supplement iaitu makanan tambahan yang mengisi ruang kekosongan dalam tubuh.

Seterusnya ia membantu badan meningkatkan sistem imun dan secara langsung membantu tubuh melawan penyakit. Sekiranya penyakit yang kronik atau berlarutan maka memang memerlukan masa dan perlu mengambil antioksidan seperti ACE, Nutriferon ataupun Vivix untuk membantu meninggikan daya ketahanan tubuh. Tidak lupa doa serta tawakal pada Yang Esa




9. Bolehkah saya membeli sendiri vitamin di mana2 sales branch?
Jawapan: Boleh, hanya mesej saya Armawati Ariffin di talian 012-6874142 untuk dapatkan ID Shaklee.


10. Adakah normal bagi anak saya, setelah pengambilan vitamin, si kecil minum sedikit dan terus lena. Berbeza dengan sebelum ini, si kecil saya akan mengamuk2 dan asyik berjaga mahu menyusu.
Jawapan: Ibu2 yang mengambil vitamin dalam diet harian selain pengambilan makanan harian yang lengkap(tidak berdiet kerana kawalan makanan akan menggangu penghasilan susu) akan mendapati susunya akan bertambah pekat dan anak akan minum sdikit sahaja serta mudah lena. Apabila ini berlaku si ibu di sarankan mengepam sebaik sahaja si kecil lena. Agar penghasilan susu dengan lebih banyak dapat dihasilkan.


11. Adakah vitamin Shaklee selamat diambil oleh ibu yang mengandung?

Jawapan: Ya boleh kerana ia adalah vitamin. Setiap ibu mengandung akan dibekalkan oleh doktor vitamin demi memastikan si ibu dan anak sihat dan selamat semasa proses kelahiran.


12. Apakah vitamin yang baik untuk diambil oleh ibu yang menyusu?
Jawapan: Secara basic saya sarankan 4 jenis iaitu Vitalea, b complex, Vitamin C dan Alfalfa. Namun seandainya mempunyai lebihan rezeki boleh mengambil ESP iaitu soya protin kerana ini membantu anak mudah kenyang dan pembesaran anak lebih lancar.




13. Mengapakah saya mudah rasa lapar setelah mengambil vitamin? Saya takut saya akan gemuk. Adakah saya mempunyai potensi untuk gemuk?
Jawapan: Pengambilan B complex dan multivitamin boleh membuatkan seseorang itu mudah merasa lapar. Ini kerana B complex berfungsi membakar glukos untuk menghasilkan tenaga. Rasa lapar itu adalah salah satu body sign yang bermaksud tubuh memerlukan gula untuk ditukarkan kepada tenaga.


Makanan yang dimakan akan ditukar segera kepada tenaga, itu sebabnya mengapa mereka yang mengambil B complex akan sentiasa rasa bertenaga. Walaubagaimanapun ada sesetengah individu tidak dapat mengawal nafsu makannya.Ini yang boleh menyebabkan ketidakseimbangan berat badan dengan ketinggian seseorang. Pastikan anda mengambil 3 meal sehari dengan masa yang teratur dan jika terasa lapar di antara waktu tersebut, cubalah makan buah2an atau makanan yang kaya dengan serat supaya tidak mudah mengalami kegemukkan.
Salam sayang dari Ma ^_^

Keunikkan SHAKLEE






1. ENERGIZING SOY PROTEIN·Sumber terbaik daripada kacang soya·

Mengandungi protin lengkap (9 essential amino asid)·

Protin mental·
Kolesterol “0” serta rendah lemak·

PER(Protein Efficiency Ratio) yang tinggi – 2:5


2. VITA-LEA·

Mengandungi 12 vitamin dan 7 Galian pada kadar yang seimbang·
Larutan yang cepat (17 minutes disintegration time)·
Folic Acid dan Biotin 100%· 2 biji membekalkan 600 mg calcium·

Diuji oleh 48 saintis selama 198 jam bagi setiap ‘batch’





3. VITA -C 500 mg SUSTAINED RELEASE·

Pelepasan perlahan-lahan – 100mg setiap jam selama 5 jam·

Bio-flavonoid C complex·

Sumber terbaik – Rose hip·

1 biji mengandungi vitamin C seperti mengambil 7.5 biji oren segar



4. B-COMPLEX·

Sumber terbaik – Torula dan Brewers Yeast·

Mengandungi 8 jenis vitamin B·

100% Folic Acid dan 100% Biotin·

Tidak mengandungi pewarna tiruan

Ibu mengandung : vitamin yang penting dan vitamin yang TIDAK BOLEH diambil.

kredit to : kak Norita

Ibu mengandung : vitamin yang penting dan vitamin yang TIDAK BOLEH diambil.

Memang vitamin hakikatnya adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh badan untuk mengisi ruang-ruang kosong yang tidak dapat dipenuhi dari diet pemakanan harian. Namun bagi ibu mengandung hanya ada beberapa vitamin yang disarankan diambil semasa mengandung demi memastikan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat dan cukup zat.

Vitamin yang perluVitamin yang perlu diambil oleh ibu yang mengandung adalah protien, multivitamin yang lengkap dengan zat besi, vitamin b complex yang lengkap dengan folik asid,Vitamin C, Kalsium dan Omega.

Fungsi Vitamin Secara ringkasnya kepentingan vitamin tersebut adalah :
Protien : untuk bina sel. Sel terbina dari protien. Tanpa protien, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut.

Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin.

B complex : penting untuk pembinaan sel darah, sarah dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala.

Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi.Kalsium : pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.

Omega : membantu pembentukan sel otak.Namun ada beberapa vitamin yang tak disarankan diambil semasa mengandung ialah antaranya vitamin E, Alfalfa, GLA, Vivix, Cinch kecuali atas saranan doktor sendiri.

Vitamin2 yang tinggi antioksidan tidak digalakkan diambil di awal kandungan dikhuatiri si ibu akan mengalami risiko keguguran. Biasanya diawal kehamilan, imunisasi ibu memang rendah kerana hendak memberi laluan bayi membesar dalam rahim si ibu.

Pengambilan vitamin yang meningkatkan antioksida boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah mengandung. Maka sebelum anda membeli apa jua vitamin, pastikan konsultasi diberikan agar pengambilan vitamin memberi kesan kesihatan yang optimum.

Ingin membeli vitamin pada harga istimewa? Sila emailkan kepada ummiamir81@gmail.com atau sms kan kepada saya 012-6874142 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.

Risiko Kekurangan Protein

kredit to: ibu hakim haikalSalam..

Adakah anda mengalami simpton- simpton berikut :Kulit wajah yang kusam?
Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
Rambut sering gugur?
Lemah dan tidak bertenaga? Tahukah anda ia antara punca kekurangan protien?


RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
Kidney disease (penyakit buah pinggang)
Liver (penyakit hati)
High Cholesterol (kolesterol tinggi)
Low blood pressure (tekanan darah rendah)
Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
Poor vision (Penglihatan kurang baik)
Irritability (Badan menggeletar)
Fatigue (Letih lesu)
Weakness (Lemah)
Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan.

Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses. credit

*Boleh baca lanjut mengenai kebaikan Shaklee ESP (klik SINI).
Untuk dapatkan ESP pada harga istimewa boleh hubungi saya sekarang 012-6874142 atau email ummiamir81@gmail.com "Sharing is Caring"

01 March 2012

Mutiara Kata Bulan Mac



Be more concerned with your character than your reputation.

Your character is what you really are, while your reputation is merely what others thinks you are.


~*John Wooden~*

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku