Social Icons

28 May 2013

Alhamdulillah Kak Ngah dapat No.1

[Sharing]
Setiap ibu bapa inginkan anak-anak yang pintar, sihat dan ceria soleh & solehah,
Alhamdulillah, baru-baru ini..Anak saya Dayana telah dapat keputusan peperiksaan Semester 1 utk Pra-Tadika di TICP,Kulim Kedah...
Memang tidak disang...ka Dayana@ lebih manja dgn panggilan Angah dapat No.1 dalam kelasnya dengan markah 491/500. Sungguh tidak saya sangka, Syukur Alhamdulillah...Saya berikan angah makan 7biji kismis + Susu dan malam sblm tidur 1biji omegaguard Shaklee(Selang 2hari)..Sampaikan tak payah di suruh..siap minta
Omegaguard nak mkn..Adakalanya siap pecahkan omegaguard dan sedut isinya..

Seperti yang kita tahu.. Omegaguard Shaklee mempunyai Kepentingan Omega 3 DHA dan EPA pada kanak-kanak Pada usia awal, kanak-kanak memerlukan pelbagai jenis sumber makanan antaranya karbohidrat, lemak, protein, fiber, mineral, dan vitamin.Terdapat beberapa jenis lemak yang perlu di ambil oleh kanak-kanak demi pembentukan minda dan fizikal yang optimum. Untuk mendapatkan kesihatan yang baik, si kecil memerlukan kandungan lemak seperti linoleik asid dan alpha - linolenik asid yang juga dikenali sebagai asid lemak perlu. Asid lemak perlu adalah sejenis lemak yang perlu diambil dari makanan.


Hal ini kerana, badan manusia tidak mampu untuk menghasilkannya sendiri. Kedua-dua kandungan ini boleh di dapati daripada lemak sayuran serta produk tenusu seperti susu.


Alpha - linolenik asid akan ditukarkan kepada Omega - 3 yang juga amat penting dalam membantu otak kita berfungsi secara normal.


Selain itu, contoh Omega – 3 yang lain ialah seperti EPA (Eicosapentanoic asid) dan DHA (Docosahexanoic asid). Jika dilihat pada label pemakanan, kita akan lebih mudah
mendapati kandungan DHA terutamanya pada produk susu kanak-kanak. Hal ini kerana kandungan berkenaan amat penting dalam pembentukan otak
kanak-kanak.


Omega - 3 dan 6 juga turut menghasilkan sejenis bahan kimia yang dikenali sebagai eicosanoids. Antara salah satu bahan yang terdapat di dalam kumpulan eicosanoids adalah prostaglandins.


Prostaglandins adalah bahan yang amat penting kepada badan manusia. Di dalam buku “Omega 3 oils – A practical guide” turut menyediakan maklumat penting mengenai peranan prostaglandins antaranya seperti:

Sistem imun badan –terutamanya di dalam tindak balas alergik.
Sistem pencernaan – mengawalatur sistem pencernaan perut.
Membaik pulih sel – pembentukan sel-sel baru.
Suhu badan – Memastikan suhu badan manusia normal.
Tekanan bendalir – pada bahagian mata dan telinga. Kesimpulanya, utk
perkembangan kanak2 yg optimum, ibu bapa perlu menggalakkan anak2 mengambil
makanan dari pelbagai sumber makanan demi mendapat khasiat yang seimbang.


Cth makanan yg kaya dgn Omega 3 adalah minyak soya, ikan jenis laut dalam, minyak ikan kod, telur ayam (kaya dgn omega 3), kekacang..

Akan tetapi, masalah kekurangan Omega 3 dlm diet harian boleh dibantu dgn pengambilan supplemen Omega yg lengkap dgn DHA dan EPA.

Berminat??? Boleh PM PreciousInsyirah@Kak Ma | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | 012-6874142 | ummiamir81@gmail.com | Precious Insyirah Wardrobe's |
See More


 

Kanser prostat kepada lelaki & Manafaat Vitamin E Shaklee.

Seperti yang kita tahu, kanser prostat adalah pembunuh ke2 lelaki. Menerusi pembacaan majalah iSihat, da satu fakta menarik tentang Vitamin E boleh mengurangkan risiko kanser prostat.

Berdasarkan artikel dari iSIHAT:

> Kajian mendapati, kesan jangka panjang terhadap pengambilan Vitamin E mampu mengurangkan risiko kanser prostat dikalangan penghisap rokok.

> Vitamin E berperanan meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Jadi dalam erti kata lain meningkatkan kesuburan lelaki.



PROSTAT adalah kelenjar seks lelaki. Saiznya adalah sebesar kacang walnut. Ia terletak di bawah pundi-pundi kecil di hadapan rektum. Prostat mengelilingi bahagian atas uretra iaitu saluran yang membawa air kencing dari pundipundi kencing. Untuk membolehkan ia berfungsi, prostat memerlukan hormon lelaki terutamanya testosteron yang dihasilkan oleh testis. Hormon-hormon yang lain pula dihasilkan dalam jumlah yang kecil oleh kelenjar-kelenjar adrenal. Seperti juga organ-organ badan yang lain, prostat terbentuk daripada berbagai-bagai jenis sel. Biasanya sel-sel berpecah untuk menghasilkan sel-sel yang lain apabila diperlukan. Proses ini membantu mengekalkan kesihatan badan.

Kanser prostat yang baru bermula seringkali tidak menunjukkan tanda-tanda. Apabila tanda-tandanya muncul, ia mungkin melibatkan beberapa masalah berikut:


Daripada penulisan Dr Bruce Miller, kita perlu tahu apakah ciri-ciri vitamin E yang selamat diambil bukan dalam jangka masa pendek tetapi juga dalam jangka panjang.


Bukan sebarangan Vitamin E boleh diambil oleh kita. Jangan hanya menilai daripada harga kerana sepatutnya panduan pemilihan Vitamin E ni harus dititikberatkan.


Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].


Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium.

Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik. Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.
Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'. Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

Mungkin anda merasakan vitamin E Shaklee mahal berbanding vitamin E di luar sana [ dalam pasaran] tetapi kita perlu tahu nilai yang kita bayar. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium.

Kini Vitamin E Shaklee ditambah dengan ekstrak Biji Anggur untuk hasil yang lagi hebat!

Berminat Boleh hubungi Arma ye :

25 May 2013

Wanita Malaysia, Tambahkan nilai kesihatan dengan Set Wanita Shaklee. anda boleh hidup sehingga 79 tahun!


Jangka hayat wanita Malaysia kini 79 tahun

Kajian akademik terbaharu mendapati purata jangka hayat wanita Malaysia adalah 79 tahun berbanding golongan lelaki 77 tahun.

Jangka hayat lelaki yang lebih pendek didapati berpunca daripada kegagalan lelaki mengamalkan cara hidup lebih sihat dan mudah terdedah kepada risiko pelbagai jenis penyakit.

Perbezaan usia antara wanita dan lelaki berlaku kerana golongan lelaki adalah individu yang lebih terdedah kepada risiko mendapat pelbagai jenis penyakit seperti sakit jantung, strok, buah pinggang, diabetes dan kanser.

Lelaki lebih berisiko berbanding wanita kerana kurangnya amalan menjaga kesihatan kerana mengutamakan urusan kerja seharian.

Golongan wanita di negara ini lebih peka kepada penjagaan kesihatan malah kesedaran untuk berjumpa dan mendapatkan rawatan daripada pakar perubatan amat tinggi berbanding lelaki yang lebih gemar bergantung kepada ubat-ubatan tanpa rawatan susulan.

Wanita sanggup menerima rawatan tetapi lelaki lebih gemar ambil ubat tanpa berjumpa pakar dan disebabkan terlalu bergantung pada ubat inilah pelbagai jenis penyakit lebih banyak menyerang orang lelaki.

utusan.com.my
18/05/2013

Tips untuk wanita 30-an kekal sihat adalah

1. Kawal pemakanan:
Proses penuaan dpt dilambatkan jika kita mengamalkan pemakanan yang seimbang. Banyakkan makanan berserat tinggi, sayur dan buah-buahan. Kurangkan makanan berlemak, minuman yg mengandungi byk kafein, minuman ringan dan makanan ringan

2. Guna pelembap yg sesuai:
Apabila umur kita menjangkau 30-an, keanjalan dan kelembapan kulit semakin kurang. Oleh itu penggunaan krim pelembap sgt diperlukan. Carilah pelembap yg sesuai dgn kulit muka masing-masing. Harus diingatkan yg krim muka jenama popular dan mahal tidak semestinya sesuai dgn jenis kulit kita.

3. Cuba elakkan dari pancaran cahaya matahari:
Jgn biarkan muka anda byk terdedah kpd cahaya matahari di dlm jangka masa yg panjang. Pendedahan yg lama bukan saja dapat menggelapkan kulit, ianya juga dapat mengurangkan kelembapan kulit yg membawa kpd kekeringan

4. Sentiasa bersenam:
Bersenam mampu meningkatkan keupayaan dan kesihatan. Pastikan kita melakukan senaman ringan setiap hari selepas bangun tidur dan kalau ada masa, lakukan senaman sekurang2nya 3 kali seminggu

5. Minum banyak air:
Kekeringan dan gejala penuaan boleh dilambatkan dgn meminum byk air. Ini kerana air adalah aset penting utk kesihatan tubuh badan terutamanya kulit muka. Kekurangan jumlah air dalam badan boleh menyebabkan kita mudah diserang pelbagai penyakit. Selain itu, air penting utk proses penghadaman dan penyingkiran toksin dlm tubuh badan

6. Amalkan makanan tambahan:
Pengambilan vitamin adalah amat digalakkan utk wanita 30-an. Kesibukan dgn tugasan di pejabat dan di rumah menyebabkan kebanyakan wanita jarang mengamalkan pemakanan seimbang. Jadi pengambilan vitamin dpt membantu menyelesaikannya

7. Elakkan bermekap tebal:
Wanita 30-an seelok2nya menggunakan mekap yg nipis dan sederhana. Cuba elakkan dr menggunakan bedak asas yg tebal serta lipstik yg merah menyala. Ianya akan membuatkan wanita ini nampak lebih tua dan garang

8. Positif, ceria dan selalu bersama yg tersayang:
Wanita 30-an mestilah mengamalkan sikap positif, sentiasa ceria dan selalu bersama yg tersayang. Kehadiran org2 tersayang di sekeliling dpt membantu wanita membina keyakinan diri dan menghilangkan stress

Women Health Set Shaklee

Shaklee menitikberatkan kesihatan wanita, sebab tu lah Shaklee wujudkan Women Set Health. Sebab utama adalah wanita terdedah kepada perlbagai masalah kesihatan dalam melalu perbagai peringkat kehidupannya.

  • akil baligh / keremajaan
  • pra-kehamilan
  • kehamilan
  • pra-monopos
  • monopos
  • selepas monopos

Women Set Health mengandungi GLA Complex, Ostematrix, Omega Guard.


Kebaikan program ini :
  • membantu melegakan simptom senggugut dan monopos*
  • menggalakkan kulit yang sihat & cantik*
  • menggalakkan tulang yang kuat*
  • mengurangkan risiko penyakit jantung
  • melegakan sakit-sakit sendi*
  • membantu membakar lemak & berat badan yang ideal*
  • membantu bertenaga, melekan rasa letih lesu*

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

sumber gambar http://msbusiness.com

kt: Umi Nazrah

21 May 2013

Inspiration Quote

Precious Insyirah : Learn & Try to Be Good Everydays & Smile

v(^_^)v...

Zinc Complex Shaklee Penyumbang Mobolity Sperma Lelaki

 
sumber : google

Assalamualaikum, salam bahagia..

Masalah kesuburan atau gagal hamil sering dikaitkan dengan wanita. Ramai yang melupakan bahawa lelaki turut menyumbang kepada masalah ini. 40% 'male infertelity' terjadi dalam keseluruhan masalah kesuburan.


Segelintir daripada masalah kesuburan lelaki penyebabnya ialah hypospasdia (penis tidak terbentuk secara normal), testis yang tidak turun (undescended testical) dan kegagalan ereksi tetapi kebanyak kes agak sukar dijelaskan sebabnya.

Punca
Ia selalu dikaitkan dengan sperma yang tidak normal , hidup sperma yang terlalu singkat dan terdapat masalah dengan ejakulasi.

Sebab kenapa ketidaknormalan ini berlaku adalah kerana:

  • terdapat radang pada testis
  • terdapat masalah salur vena yang membengkak pada testis
  • testis yang tidak membentuk dengan normal
Sebab kenapa sperma terlalu sedikit atau tiada sperma langsung mungkin berkaitan dengan masalah berikut:
  • terdapat unsur genetik tidak normal
  • kegunaan alkohol, rokok dan dadah
  • pernah mengidap penyakit beguk
  • hormon yang tidak normal
  • terdedah kepada bahan kimia beracun
  • terdedah pada radiasi berlebihan
  • salur testis tersumbat disebabkan jangkitan kuman
  • memakai seluar yang terlalu ketat
Sebab ejakulasi yang menghalang sperma ke dalam faraj wanita
  • ejakulasi tidak matang- terlalu cepat
  • ejakulasi terbalik - air mani termasuk balik ke dalam pundi kencing
  • masalah ereksi
  • komplikasi dari surgeri atau radiasi
sperm count

sperm morphology


sperm motility

Diagnosa
  • ujian analisa air mani
  • ujian darah untuk melihat tanda jangkitan dan masalah hormon
  • kultur cecair dari penis untuk melihat sebarang unsur infeksi
Rawatan
Rawatan ubat biasanya tidak memberi hasil yang memuaskan.
Kaedah yang digunakan untuk membolehkan isteri hamil ialah IUI dan ICSI.


Kaitan zinc dan kesuburan lelaki
Zinc adalah suatu khazanah lelaki. Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yg serius akan menyebabkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yg kecil atau pincang pada testikal, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut. Oleh yang demikian, zink sangat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.

Zinc Complex Shaklee

  1. Di rumus dari zink glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium serbuk alfalfa supaya lebih mudah diserap oleh tubuh kita
  2. Sesuai untuk pengambilan jangka panjang
  3. Berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh
Manfaat utama:
Mengaktifkan 200 jenis enzim- bergabung dengan DNA, RNA dan protein untuk meransang regenerasi sel.

Membentuk kolagen- membantu pembentukan kolagen dan pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ

Memperbaiki masalah prostat- melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing.

Kemampuan seks lelaki- pengambilan jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma.

Ovulasi wanita- penting dalam wanita untuk ovulasi dan membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.

Mempercepat pemulihan luka- luka dalaman dan luaran, selepas pembedahan, melahirkan, memperbaiki alergi dan bintik kulit. Hanya hancurkan dan taburkan pada luka.

Memperbaiki diabetes- membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin

Memperbaiki radang kulit- acne dan jerawat dapat di perbaiki dengan pengambilan 4-8 tablet

Bintik putih di kuku
Tanda bintik putih di kuku  adalah tanda2 kekurangan zinc, yg boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, luka lambat sembuh, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.
 
 

16 May 2013

Aktif dengan Supplement Shaklee

Assalammualaikum wth..
Bukan mudah mengalas tgjwb menjadi ibu, isteri, pekerja & pelajar part time dlm ms yg sama...
Tidak di nafikan.. Adakalanya penat yg teramat sgt..smbil ank ke3 menyusu badan lagi...
Alhamdulillah... Dengan supplement Shaklee..Arma mampu menjlnkn tugas tersebut.. + dengan izin Allah.. Cgpa Arma dlm pljnrn pun.. Membernsgkn...
Nak tau..apa supplement tersebut...
Ianya ialah.. :
1. Bcomplex - utk neningktkn.metabolisme dan tenaga dlm bdn

2. Vitalea - 28vitamin dlm 1 tablet dan makanan utk sel dlm tbh bdn kita..

3. Omegaguard - supplement utk meningktkn iq dlm otak dan mengurangkn kolesterol dlm bdn

4. Cinch tea - my fav tea.. Love it.. X ada gula..
Mmg bertenaga dan berpeluh2 slps minum

Hubungi Arma dengan No. di bawah :

15 May 2013

8 PANDUAN MEMILIH KOLAGEN YANG BAIK

 

Hari-hari mommy dengan semangat hokey minum SCP ( Shaklee Collagen Powder) I memang suka. So sibuk la dok research2 benda  berkaitan dengan kolagen dan bagaimana mendapat yang optimum dari your Collagen.
Letak dulu nanti baru minum tak sabo nak berbuka :))


Hakikatnya Kolagen memang bagus buat tubuh badan kita kerana ia adalah komponen utama untuk membina block2 protien dalam tubuh kita. Tubuh kita mampu membina kolagen ia sendiri tetapi pada masa yang sama kita juga kehilangan 1.5% setiap tahun bermula 25 tahun ke atas. So jika tak dijaga di tambah pencemaran dan radikal bebas yang menyerang tubuh serta amalan diet buruk menyebabkan kadar ini mungkin lebih tinggi.
Aww saya tak mahu yer tua sebelum waktunya. Tapi adalah penting la kalo nak makan ape supplemen sekalipun kenalah yang terbaik kan? So macam mane nak pilih yang terbaik?
Ikuti panduan ini..
1) Lebih baik pilih dalam bentuk makanan dari di suntik untuk memastikan sistesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan

2) Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.

3) Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4) Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

5) pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6)  Kolagen juga penting bukan sahaja untuk kekal cantik tapi kesihatan sendi juga perlu dijaga  maka adanya kandungan glucosamine adalah bonus point untuk mendapat sendi yang sihat

7) pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin

8) Last but not least pastikan ia SELAMAT  dan tidak bertoxin kerana we want MAGIC potion into our body not TOXIC!!

Well enough said hehe:) Kolagen pilihan saya sememangnye memenuhi kriteria ini :))





 

AWAS Bahaya Anti-Acne Cream…Apa Pilihan Anda?? Kita ikuti Testimonial Yana..

Ape yang the ONE nye?? Siapa Yana?? Nak tahu kenala baca sampai habis...


… MAsalah jerawat rasenya bukanlah perkara baru teruatamanya di kalangan remaja dan ade juga sampai ke tua.


Saya bersyukur selama hidup 31 tahun (alamak terbongkar rahsia mak!) blum lagi la terkena masalah jerawat atau acne yang kronik.


Bukan semua orang tu bernasib baik mempunyai kulit yang licin bak kulit telur dikupas (eih betul ke eik?? sorry yang my BM dapat 2 jer). Macam Kak N kate selama menghadapi masalah kulit dan terpaksa bergantung dengan anti-acne cream jer sampai bila ye tak. Petua ibu kak N katenya basuh dengan daun jambu tapi kalo kita tinggall tengah2 town macam Singapura ada ker daun jambu?? Musykil saya…


Anda tahu tak bahaya sebenarnya bergantung pada anti-acne atau antibiotics nie?? Silap2 boleh sebab tak boleh pregant tau!! Hah nie saya petik dari skinimprovement.com
_______________________________________________________
"Not all manufacturers of acne products with chemicals tell that in order to avoid side effects, such acne creams or acne pills can only be used for 2 - 3 weeks. Oral antibiotics should be used as a temporary measure in order to reduce the inflammation caused by acne bacteria. Prolonged use of antibiotics and steroids supress the immune system of our skin. Weak immune system may lead to development of such skin disorders as rosacea and demodex.





In addition to anti pimpe gels, lotions for zits, ointments and acne pills, the chemical industry offers variety of cleansing lotions containing alkali, alcohol and even acids. The cleansers with theses chemical substances are not safe and should not be used by acne patients. The alcohol and other chemical ingredients most often over dry the skin provoking the sebum glands to produce more sebum oil. Excessive production of sebum oil is one of the reason which causes acne. You should always wash acne prone skin with natural cleansers and lotions. "

____________________________________________________________


Nak di simpulkan kebanyakan syarikat pembuat anti-acne antibiotics selalunya lupa pada tanggungjawab mereka untuk menyatakan keburukan memakai produk mereka lebih dari 2-3 minggu. Akibatnya penguna yang merana, kerana pendedahan pada jangka masa panjang akan meyebabkan sistem imuniti kita bertambah lemah  dan timbul pulak penyakit kulit lain seperti rosacea dan demodex.
Kandungan di dalam cream nya pulak mempunyai kandungan kimia yang tinggi seperti acid, alkali dah alkohol. Ia menyebabkan kulit bertambah kering. Badan kita akan bereaksi dan menghasil kan lebih banyak minyak dan jerawat akan terus tumbuh seperti cendawan…


Tak bermakna ini adalah akhirnya kita perlu terima, Tuhan bagi kita pilihan kan, buat pilihan bijak.. 



Anda boleh teruskan hidup bergantung dengan bahan kimia dan dadah atau anda boleh memilih bahan semulajadi seperti VITAMIN E


Kenape???


seperti yang saya kongsikan ia mengandungi anti-oksida dan mengurangkan kerosakan sel dan melambatkan penuaan. Jadi anda nak lihat ape berlaku sebelum dan selepas pengambilan VITAMIN-E. Thank you YANA for allowing me to share.




Hah percaya atau tidak?? hehe percayalah.. 
Pilihan adik saya?? Pengambilan Vitamin-E  Shaklee berterusan selama 3 bulan yer baru menampak kesan sebegini.


Bukan VITAMIN E sahaja, dia turut mengambil VITAMIN C, alfalfa dan MEALSHAKE untuk merawat dan menyembuhkan kulit nya yang berjerawat.


SEKILAS FAKTA tentang VITAMIN-VITAMIN SEMULAJADI…


VITAMIN-C : Peranannya membina & membaiki- tulang, gigi dan tisu penyambung dan membentuk kolagen yang penting untuk ketegangan dan kecantikan kulit dan paling penting sebagai kuasa penyembuh


ALFALFA: Merupakan sumber mikronutrient paling kaya- membuat sistem badan berjalan lebih lancar dan membantu melawaskan usus, mengurangkan sembab, kelesuan dan masalah pencernaan.


MEALSHAKEs: membantu membaikpulih luka atau kudis dimana ia mengandungi vitamin B-complex, zat besi dan copper untuk membantu membentuk sel darah merah yang sihat dan memberi perubahan positif pada  complexion kulit.


Pengambilan Air mencukupi juga perlu la mencukupi baru badan seimbang yer…
Selamat BErhujung minggu..
_____________________________________________________________

"These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 

3 Tahun terlantar akhirnya mampu duduk kembali...

Assalammualaikum wth...
Hari ini kakMa ingin berkongsi dari sebuah blog yang Kak Ma baca..tentang seorang uncle yang telah 3tahun terlantar, Alhamdulillah dengan izin Allah selepas pengambilan VIVIX..dia mampu bangun kembali...
jom baca kisah ini lebih lanjut...

Kisah benar ni di ceritakan oleh seorang pengamal Supplemen selama 22 tahun.
Beliau mula makan sejak muda name beliau Uncle JITENDRA

Dan bagaimana VIVIX banyak mengubah ramai kehidupan teman-temanya.
Kisah ini berlaku 4 tahun yang lalu dimana beliau sibuk menyebarkan brochure tentang VIVIX the new breakthrough ke klinik-klinik tempatan, apabila suatu hari ade seorang jururawat tu bertanya.

VIVIX nie boleh tolong orang stroke tak? Uncle Jitendra cerita.. OF COURSE BOLEH sebab VIVIX telah diuji secara klinikal dan memperbaharui sel2 tubuh dengan baik.

So nurse dengan semangat pun order SEBOTOL.

Lepas 21 HARI Uncle Jitendra got a call from the lady suruh die datang ke Seremban sebab pesakit tu duduk seremban. Bila die sampai alangkah teperanjatnya Uncle nie sebab ayah nurse tu dah boleh duduk dimana die telah terlantar SAKIT SELAMA 3 TAHUN.  Walaupun die tak boleh berjalan akibat terlalu lame baring,  untuk dia duduk dan mampu mengangkat tanganNYA adalah satu keajaiban tuhan berikan pada keluarga tersebut.

Ini adalah antara testimonial sebenar yang di ceritakan pada kami oleh UNCLE JITENDRA yang begitu setia dengan PRODUK SHAKLEE selama 22 TAHUN dan selama itu dia telah berjaya membantu ramai keluarga untuk hidup lebih sihat!! FYI rambut dia mmg hitam k takde coluring or dye ok. aku pun terperanjat!! dan umur dia ialah…… 56 TAHUN!!




Ini perkongsian beliau minggu lepas masa HEALTH TALK.. Memang mengujakan,
Apa itu VIVIX shaklee?

VIVIX ialah satu penemuan Revolusianary dalam anti penuaan tahap sellular atau SEL.
ia adalah merupakan supplemen anti penuaan terbaik di dunia dan lebih dari 1 JUTA botol telah bun dijual.

Di dalam kajian makmal, ramuan VIVIX® telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 mekanisma utama penuaan

1) Melindungi dan membaiki selular DNA
2) Memberi Impak positif keada pengawalan genetik
3) Mengalakan biogenesis (pembentukan baru) mitochodria
4) Melambatkan pembentukan protin AGE ( Advanced Glycation End products)
5) Ia juga menjaga kesihatan jantung, otak, kesihatan imun sistem, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sel dan kesihatan dan kesejahteraan.

kt: http://aulawrites.blogspot.com/2012/08/3-tahun-terlantar-akhirnya-mampu-duduk.html

Berminat Mengetahui lebih lanjut, boleh hubungi KakMa 0126874142

14 May 2013

Demam Anak-anak cepat Kebah dengan NUTRIFERON



 
 Assalammualaikum wth

Hari ini Arma ingin berkongsi Kebaikan NUTRIFERON kepada anak-anak Arma.
Seperti yang kita tahu, NUTRIFERON berfungsi sebagai meningkatkan imunisai selama dlm 3hari.
Ahad & Isnin semalam, anak-anakku demam, sakit tekak & selsema...Tidur je seharian..makan pun x berapa lalu.
Yang menjadi kesukaran ialah anak-anakku untuk makan ubat..
Akhirnya terdetik Arma mencuba NUTRIFERON dan dibahagi 2bahagian 1sachet NUTRIFEROn itu..
Rasanya yang manis-manis..membuatkan anak-anak mudah untuk menelan bersama air suam...Alhamdulillah...
keesokkan harinya..AMIR dan ANGAH bagi tahu..AMIR dan tak demam dah..senyum je pi sekolah pagi itu..
Angah pun dah kebah demamnya...yang paling Arma suka jangkitan kat telinganya dah kering serta merta..
Mulai hari itu..no more panadol to my KIDS..only NUTRIFERON. Secara semulajadi meningkatkan sistem imum mereka.

Berminat boleh PM ARMA di FB:Precious Insyirah.
SMS @ Tel : 012-6874142
COD : Kulim, Kedah & Jawi, Pulau Pinang.

Setiap pembelian drpd saya, anda layak mendapat:
1.FREE Consutation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
2. Harga Terbaik & Mampu Milik
3. Nikmati layanan ISTIMEWA DAN EXCLUSIVE di secret group customer saya.

https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes/166433056756447?ref=hl

13 May 2013

Dapatkan Shaklee Anda Di Sini..COD Kulim,Kedah & Jawi, Pulau Pinang.


Klik gambar untuk imej penuh...

Shaklee's Special Promotion Mei 2013: ViViX (buy 6+1 FREE)



Bulan Mei ini produk promosi Shaklee sangat2 istimewa dan hebat. Kenapa?? Kerana ianya adalah Vivix™ yang telah dipatentkan hanya dari Shaklee!! c:

Vivix merupakan minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik
- botani Polygonum Cuspidatum
- Anggur Muscadine
- Elderberi Eropah
- dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.



Dalam aging proses, VIVIX bertindak dalam 4 cara di celular level:

1. Mempertahankan sel (cell defense)
2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)
3. Mekindungi dan memperbaiki sel (protection and cell repair
4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

Selain itu, VIVIX turut memberikan BONUS TAMBAHAN kepada anda dalam membantu dari segi:



ANTARA TESTIMONI VIVIX c:


Ops, ada juga antara artis kita yang regular menggunakan syrup Shaklee ini ya..! c:


Hebat bukan? Hubungi saya untuk maklumat lanjut c:

Your Shaklee Independent Distributor; Armawati Ariffin (ID 858240)
♥ SMS/call/whatsapp : 012-6874142
♥ Facebook: Precious Insyirah


--> Nak beli 1 botol sahaja pon bleh, malah harga lebih murah berbanding biasa!!:
--> Lebih hebat lagi, pe,belian 2 botol vivix sahaja melayakkan anda mendapat keahlian percuma!!

**
Vivix TIDAK SESUAI utk IBU Mengandung, IBU menyusu & mereka yg berumur 18 TAHUN kebawah


kt: http://manjaku-littleqalesya.blogspot.com

01 May 2013

Lecithin Bantu Untuk Kurus + Kos Yang Jimat

Lecithin Bantu Untuk Kurus dengan Kos Yang Menjimatkan

Ramai yang telah mencuba, malah harganya pula amat berbaloi.
Ramai yg telefon saya bertanya tentang kelebihan Lecithin Shaklee dlm membantu menurunkan berat badan atau dlm kata lain nak kurus :)


Di sini saya nak kongsikan testimoni seorang rakan yg telah berjaya mengurangkan berat badannya dengan kos yg menjimatkan! Tak percaya? Lecithin tak semahal program diet di luar sana ya :)

Emma Kartika kongsikan ini:


"I damn in love with Shaklee litchitin...berjaya menurunkan berat badan dlm 5kg dlm tempoh 2 bulan...tp sayang sekali my stok dah habis!!!! Any dealer yang masih ada stock litchitin??? help!!! help!!!"

Ada lagi:


"Ummi Nida Norazmi penurunan awak lagi laju..sbb awak jaga makan..exercise. Saya tidak langsung...pemakanan macam biasa..semua macam biasa..malah..semua saya makan..tp berat tetap turun..itu bermakna Litchitin..mmg BERKESAN!!!!.."

Ini lagi satu:


"bukan mantop lagi Dilla Jalil..terus bleh pakai seluar lama..:) Nasib baik aku tak wakafkan kat org lain."
Wah... hebat kan kesan Lecithin :) 5kg dalam masa 2 bulan tanpa perlu senaman atau tahan makan. Makan je apa2 pun yg kita rasa nak makan TAPI jangan lupa lepas makan tu amik Lecithin!

Kesannya, dahlah makin mantap. Malah, boleh pakai seluar lama lagi!
berminat boleh PM Kakma 0126874142.
 
kt:http://buahatikusayang.blogspot.com/2012/02/lecithin-bantu-untuk-kurus-dengan-kos.html
 

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku