Social Icons

31 August 2013

Selamat Menyambut Kemerdekaan ke 56

 
Assalammualaikum wth,
Alhamdulillah hari ini kita menyambut kemerdekaan yang ke56. namun adakah anak watan Negara ini benar-benar sudah merdeka sepenuhnya..Terlalu banyak ikutan dari Negara luar menjadi idola anak muda kini...
keadaan yang amat menyedihkan..dimana Islam, Iman & Ehsan tidak lagi menjadi keutamaan.
 
Disini, aku ingin berkongs sajak  Zam Ismail nukilan yang kuambil dari sebuah blog..
 
 
 
 
 
Di Sini Di Tanah Ini Zam Ismail

Di bumi inilah
tiada lain
nasi dan lauknya
sawah ladang segenggam
menjadilah gegunung perak.

Bukankah tanah ini
sawah ladang ini
yang memberikan nafas
dan anak-anakmu yang menginjak
memamah lumat daging tulang
tanah sejengkal ini
kasihmu masih berbelah
hatimu di bumi lain
asing bagai ikan-ikan di gurun.

Mengucaplah mereka yang wajar mengucap
dengan dua bibir hatimu sendiri
di sinilah udara yang kau hirup
usahlah hembuskan kembali
dengan racun yang berbisa
membunuh pucuk yang baru bertunas
menginjak dahi para wali
yang kepadanya kauberikan kepercayaan.

Tiada kematian yang lebih nikmat
dari mengasihi tanah keramat ini

1975

Salam saying keranaNya.. Precious Insyirah~ Insan yang ingin jadi Luarbiasa.

30 August 2013

Clearance Stok Sales Precious Insyirah.

 
Sales..sales...Clearance Stok..di Precious Insyirah Wardrobe's
sempena Hari Kemerdekaan...
Tolonglah jangan lepaskan peluang ini...

 (^_^) Jualan berlansung dari 30-8-2013 hingga 31-8-2013

Cepat!!! sementara stok masih ada....

~Zinc
~Vitamin E
~Mealshake
~Gla Complex
~Vitamin C Chewable
~Alfalfa Complex
~Ostematrix
~Advanced Joint Health Tablet

Jangan lepaskan peluang ini. Siapa yang berada di Kulim dan kawasan sekitar boleh sms utk COD.

Hubungi saya sekarang:
WA/SMS : 0126874142 Arma Ariffin
BLOG:http://preciousinsyirah.blogspot.com/
Like My Page:https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes.

29 August 2013

Tepuk Amai-Amai Belalang Kupu-Kupu Tepuk Adik Pandai Ibu Upah Susu

 
Tepuk amai-amai..belalang kupu-kupu..adik cepat pandai..ibu upah susu...
hehehe...eh...saja nak imbas zaman kanak-kanak dahulu...
Suka lagu ini..Tapi hari ini bukan nak cerita tentang lagu kanak-kanak tu..tapi
mahu berkongsi tentang Penyusuan susu ibu...dan suplemen yang sesuai dalam Shaklee.
Di pendekkan cerita...
 
Suplemen Shaklee pilihan ibu-ibu di Malaysia...Kerana ianya:

~Berkesan
~Selamat
~100% Semulajadi


 Testimoni Sendiri:

Susu Meriah semasa dalam pantang, luka jahitan cepat bertaut dan badan cergas..muka berseri & berseri......

Nak buang air pun lawas sahaja.

Saya telah menggunakannya..anda bila lagi?...Marilah memilih suplemen yang memberi nilai tambah yang terbaik untuk anda dan keluarga anda.
Di bawah ini adalah senarai suplemen yang sesuai untuk anda, tidak kira anda dalam kategori yang mana.


 Jaminan saya untuk anda:
1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
3) Nikmati layanan ISTIMEWA dan EXCLUSIVE di secret group customer saya

Hubungi saya sekarang:
WA/SMS : 0126874142 Arma Ariffin
BLOG:http://preciousinsyirah.blogspot.com/
Like My Page:https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes.

Cash On Delivery di Kulim

Assalammualaikum wth,
Sempena hari Merdeka Raya ini, Arma ingin memaklumkan COD sekitar Bandar Kulim, Kulim High Tech dan kawasan sekitar.
InshaAllah suplemen Shaklee + Konsultasi pengambilan vitamin akan diberikan semasa COD.
Arma akan cuba memberikan khidmat nasihat yang terbaik untuk para pelanggan Precious Insyirah & bakal Pelanggan kami. Jangan segan-segan ya.
 
 
Waktu COD:
Isnin-Jumaat = 9.00 malam- 10.30malam
Sabtu-Ahad = 2pm-10.00malam
 
Tapi sebelum itu sila buat temujanji terlebih dahulu.SMS @ WhatsApp No.diatas ya.
Saya juga akan mengenakan Caj RM5 untuk COD sebab maklumlah untuk minyak keta & komitmen suami tersayang yang sanggup menghantar saya. ^_^.
 
 
 
 

28 August 2013

Bila Seorang Chiropractor Berbicara.....

Assalammualaikum wth,
Hari ini saya ingin berkongsi tentang pandangan pakar otot & tisu, Doktor Tom Hendrickson yang berkongsi pandangan tentang suplemen Shaklee ini.
 

Dr.Tom Hendrickson adalah pakar dalam "Soft Tissue" otot, muscles, tendon, ligament dan sebagainya.. Berkongsi Pengalamannya mengenai pesakit yang mengambil Supplement Shaklee membuatkan mereka pulih dengan lebih cepat dan konsisten.
 
Antara testimoni Ajht:
Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Testimoni 5

Testimoni 6

Testimoni  7
 
 

 Jaminan saya untuk anda:
1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
3) Nikmati layanan ISTIMEWA dan EXCLUSIVE di secret group customer saya

Hubungi saya sekarang:
WA/SMS : 0126874142 Arma Ariffin
BLOG:http://preciousinsyirah.blogspot.com/
Like My Page:https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes.


27 August 2013

Bakar ----->Buang ----->Bina.


 
 
BAKAR---->BUANG----->BINA

SET DIET SHAKLEE:
Bagaimana ia Berfungsi?... Ia berfungsi melalui 3 Langkah untuk Menurunkan Berat Badan dengan Shaklee

LANGKAH PERTAMA : DETOX...
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Agen yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa.
Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah SEMBELIT.
Herb-lax tidak di galakkan diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.

LANGKAH KEDUA : MEMECAHKAN LEMAK
Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecihtin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran.
Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati.
Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.

LANGKAH KETIGA : MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN
Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)

Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu

Berminat Boleh PM Precious Insyirah @ sms 0126874142
Free Consultation untuk para pelanggan kami.

26 August 2013

Cadangan Suplemen Sahaklee Untuk Berpantang, Bersalin Dan Pembedahan

~Ibu Cergas & Tidak Pucat..
~ Bayi Sihat yang sihat
~ Susu Melimpah Ruah

 Set berpantang/Pembedahan ini mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Bagaimana Suplemen ini membantu ibu-ibu diluar sana pulih dalam tempoh berpantang???
...
Ia terdiri 4 suplemen utama iaitu:

Vita-Lea
* Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
* Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m'gantikan semula darah yg hilang.
* Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
* Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
* Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
* Vita lea xblh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.

B Complex
* Membantu menstabilkan hormon badan kita
* Jika kurang B complex blh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..atau dikenali dengan panggilan meroyan.
* Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
* Menukarkan makanan kpd tenaga

Zinc Complex
* Ibu2 yg xmakan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
* Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
* Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
* Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
* Mengurangkan masalah rambut gugur* Memabntu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

Vitamin C
* Berkonsepkan pelepasan masa.
* Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten.
* Vita c sgat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
* Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.
*Memperbaiki tisu sel yg rosak semasa bersalin....

Energizing Soy Protein (ESP)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama.

Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.

Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

Ostematrix
OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.
Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang…


Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut hubungi saya:

Hubungi saya di sini:
PM : https://www.facebook.com/preciousInsyirah
Whatsapp : 012-6874142
Blog : http://preciousinsyirah.blogspot.com/
Like My Page : https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes/166433056756447
See More
 

Pengedar Sah Shaklee Kulim


Shaklee kini lebih dekat dengan anda. Shaklee juga berada di Kulim.
Saya Armawati Ariffin id:858240.

Boleh dapatkan Set:
1. Wellness Programme
2. Anti-Aging Programme
3. Men Health Programme
4. Love Your Heart Programme
5. Children & IQ Programme
6. Supplement Penyusuan Susu Ibu
7. Supplement Berpantang

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut hubungi saya:

Hubungi Arma di sini:
PM : https://www.facebook.com/preciousInsyirah
Sms : 012-6874142
Blog : http://preciousinsyirah.blogspot.com/
Like My Page <3 : https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes/166433056756447

~Jika anda walk in ke mana-mana branch boleh gunakan id saya 858240 untuk dapatkan harga diskaun 15%-20%~

~Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya, dan jaminan saya untuk anda:
1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group pelanggan saya.

~Petikan kata-kata Pengasas Shaklee
"Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan," tetapi kita adalah dalam 2 bidang yang berasingan. Mereka dilatih utk merawat penyakit,saya berminat dalam memperbaiki kesihatan"

-DR FORREST C.SHAKLEE,SR

Nak Gigi Putih Berseri...Ini Petuanya.... ^_^

Assalammualaikum wth,


Setiap daripada kita tentu mahukan gigi yang putih berseri bukan?...Dan bukan itu sahaja, malah memerlukan budget yang murah.Ok, kali ini Arma ingin kongsikan Petua yang Arma baca dari blog 101Petua BlogSpot. Yang Arma rasa ianya sangat praktikal malah kos yang rendah & Murah..
Jom mari kita baca petua mudah ini... ^____^v

Ambil sepotong halia dan sesudu garam kasar, tumbuk sehingga lumat. Tambahkan sedikit air dan bancuh hingga sebati. Kumur dengan air bancuhan ini setiap kali selepas menggosok gigi sebelum masuk tidur.

Amalkan setiap hari. Gigi anda bukan sahaja akan putih dan kuat malah mulut anda akan berbau wangi.

Mudah bukan???..Mari kita amalkan secara istiqomah..InsyaAllah berkesan.

22 August 2013

Testimoni Advanced Joint Health Tablet

Assalammualaikum wth,

Hari ini saya ingin berkongsi antara testimoni Advanced joint Health Tablet.




 



 
Bulan ini adalah bulan promosi, beli 6 percuma satu. Anda juga boleh berkongsi dengan saudara-mara @ adik beradik @ sahabat handai bagi mendapatkan harga promosi ini. Hanya tinggal 9hari lagi.

Berminat boleh hubungi saya sekarang:
WA/SMS : 0126874142 Arma Ariffin
BLOG:http://preciousinsyirah.blogspot.com/
Page:https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes

Jaminan saya untuk anda:
1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
3) Nikmati layanan ISTIMEWA dan EXCLUSIVE di secret group customer saya.

Sakit sendi & kawasan Yang sering diserang




ARTRITIS / GOUT

ARTRISTIS ADALAH PENYAKIT RADANG PADA SENDI atau tisu sendi yang menunjukkan gejala kesakitan, kekerasan pada sendi dan pembengkakan. Terdapat lebih daripada 100 jenis penyakit artritis.Artritis yang paling kerap dihidapi ia...lah osteoartritis yang BERPUNCA DARIPADA PEMUSNAHAN TISU RAWAN PADA SENDI.

Artritis gout lebih kerap dihidapi oleh lelaki dan berpunca daripada pengumpulan asid urik pada sendi. Artritis gout dapat diwarisi dan diturunkan dalam keluarga.

PENYAKIT GOUT IALAH SALAH SATU BENTUK ARTRITIS yang diakibatkan oleh pengumpulan hablur-hablur asid urik pada sendi-sendi. Penyakit ini terlalu menyakitkan dan dalam kebanyakan kes, hanya menjejaskan satu sendi (monoartritis), khususnya ibu jari kaki.

gout ialah sakit yang melampau serta mengejut, bengkak, kemerahan, dan kehangatan, serta kekakuan pada sendi. Pesakit mungkin juga mengalami demam gred rendah, dan biasanya menghadapi dua sumber kesakitan.

Hablur-hablur dalam sendi mengakibatkan sakit keterlaluan ketika kawasan yang terjejas digerak. KERADANGAN TISU-TISU DI SEKELILING SENDI juga mengakibatkan kulit menjadi bengkak dan sakit, walaupun hanya disentuh dengan lembut; umpamanya, meletakkan selimut pada kawasan yang terjejas.

Gout biasanya menyerang ibu jari kaki (lebih kurang 75% daripada semua serangan pertama). Bagaimanapun, penyakit
itu juga boleh menjejaskan sendi-sendi yang lain, seperti mata kaki, tumit, kekura kaki, lutut, pergelangan tangan, siku, jari, dan tulang belakang.

Dalam sesetengah kes, gout boleh terjadi pada sendi jari-jari kaki yang tidak dapat bergerak, disebabkan kecederaan dahulu yang mengakibatkan peredaran darah yang buruk.

Pencegahan:
Diet yang disyorkan ialah makanan-makanan peneutral purina, seperti buah-buahan segar (khususnya buah ceri, dan strawberi) dan kebanyakan sayur-sayuran segar, jus saderi tercair, air suling, serta VITAMIN B KOMPLEKS dan VITAMIN C.

Salah satu UBAT SEMULAJADI YANG KUAT ialah ekstrak buah beri yang terdiri daripada bilberi,beri biru atau ceri. Bahan-bahan ANTOSIANIDA yang memberikan warna biru dan unggu kepada beri-beri tersebut menjadi BAHAN ANTI RADANG selepas memasuki badan. Ini mungkin merupakan pilihan yang lebih baik untuk pesakit-pesakit transplan yang sering menghidap gout, disebabkan pertambahan ketoksikan dan bebanan pada ginjal yang diakibatkan oleh ubat penindas keimunan.

**Wahhh...untungnya siapa yang dah cuba Advance Joint Health Tablet ni..sebab dalam setiap tablet terkandung:

Ekstrak BOSWELLIA
Merupakan AGEN ANTI RADANG SEMULAJADI. Ia juga menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

Ekstrak JAGUNG
Merupakan kompenen penting dalam PEMBINAAN BLOK UTAMA TULANG RAWANG dan bendalir sinovial. Ia juga membekalkan pelincir dan kusyen antara sendi-sendi.

VITAMIN C, Zink, Tembaga dan Mangan
Vitamin C - nutrien penting dalam sintesis kolagen
Zink, Tembaga dan Mangan - co faktor bagi enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan (komponen tisu penyambung)

kt: Umi Nazrah


Bulan ini adalah bulan promosi, beli 6 percuma satu. Anda juga boleh berkongsi dengan saudara-mara @ adik beradik @ sahabat handai bagi mendapatkan harga promosi ini. Hanya tinggal 9hari lagi.

Berminat boleh hubungi saya sekarang:
WA/SMS : 0126874142 Arma Ariffin
BLOG:http://preciousinsyirah.blogspot.com/
Page:https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes

Jaminan saya untuk anda:
1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
3) Nikmati layanan ISTIMEWA dan EXCLUSIVE di secret group customer saya
See More
 

Keberkesanan Vitamin E Shaklee

Assalammualaikum wth sahabat-sahabat sekalian,
Adakah anda mengambil Vitamin E yang cukup?

Untuk 400IU vitamin E, seseorang perlu mengambil :
~1kg gandum
~500ml minyak safflower...

~8kg bayam
~500g badam


bagi memastikan sel-sel sihat melawan radikal bebas.

Untuk pengetahuan anda,

Vitamin E semula jadi untuk kesihatan Jantung, Otak, Prostat dan Sistem Imun

Vitamin E sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat disamping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan keimunan.

Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan bahwa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua.Satu kapsul gel lembut membekalkan:
  • 400 IU vitamin E dari sumber semula jadi
  • 10 mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E

Nutritions FactsEach serving provides: % Daily Value

Vitamin E 400 IU 1334%
Selenium 10 mcg 14%


Antara Kelebihan dan Keberkesanan Vitamin E Shaklee
1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.


3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan


4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.


5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.


6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar.


7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.


 Berminat boleh hubungi saya sekarang:
WA/SMS : 0126874142 Arma Ariffin
BLOG:http://preciousinsyirah.blogspot.com/
Page:https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes

Jaminan saya untuk anda:
1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
3) Nikmati layanan ISTIMEWA dan EXCLUSIVE di secret group customer saya.

20 August 2013

Omegaguard Pilihan Anak-anakku

"Ibu..Ibu..ye nak.. Tisya nak Omegaguard..." itulah antara ayat yang tiap malam akan Angah lafazkan tiap kali sebelum tidur..
Alhamdulillah memang nampak ketara selepas angah makan omegaguard, tak lama lepas tu Izzah ankku yang bongsu pun minta sama. Lebih kurang 6 bulan, Izzah & Tisya makan Omegaguard..
Memang Nampak prestasi yang memberansangkan .

Klik entri ini:
http://preciousinsyirah.blogspot.com/2013/05/alhamdulillah-kak-ngah-dapat-no1.html

yang pernah Arma kongsikan tentang prestasi Angah.

mari kita lihat apa yang ada dalam Omegaguard Shaklee yang hebat ini.


kandungan DHA yang sangat tinggi berbanding Jenama lain

 


Shaklee Difference : ULTRA Pure & Pharmaceutical Grade

 
Hebat bukan Omegaguard ini...
Saya telah memilih memberikan yang terbaik untuk anak-anak saya. Anda bila lagi...
Berminat?
 
 
Hubungi saya sekarang:
 WA/SMS : 0126874142 Arma Ariffin
 BLOG:http://preciousinsyirah.blogspot.com
 Page:https://www.facebook.com/pages/Precious-Insyirah-Wardrobes
 
Jaminan saya untuk anda:
 1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA dan EXCLUSIVE di secret group customer saya
 

Cadangan Suplemen

Berikut adalah cadangan set kesihatan. Walau bagaimanapun, ia hanyalah cadangan dan boleh diubah mengikut keserasian. Hubungi KakMa 012-6874142 untuk FREE consultation!


Anti-Aging

Vivix


Anti-Oxidants

CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix.


Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema

Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C.


BreastFeeding Set

Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink.


Confinement Set

Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard.


Children's Health

Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake.


Diabetes Set

Zinc, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C.



Fertility Set(Kesuburan)

Alfalfa, GLA Complex, Vita-E, Zinc Complex, B-Complex & Vitamin-C.


Gout

GLA Complex, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa.


Haji & Umrah

Performance Drink, OsteMatrix, Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C


Immune Booster

NutriFeron


Irregular Period/ Menses

Alfalfa, GLA Complex & OsteMatrix


Men's Health

Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle).


Pregnant Moms

Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard.



Skin Care Set

B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, GLA Complex, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix.


Students Set (12 years old and above)

Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega.


Weight Management

Omegaguard, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix.



For Individual who can't consume pills or capsules

Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron

19 August 2013

Jatuh Cinta Dengan Shaklee Perbezaan SHAKLEE

Saya Yakin Dengan SHAKLEE, ia membantu nilai tambah hidup saya sekeluarga. Mula jatuh cinta dengan suplemen penyusuan Shaklee..hingga ke hari ini, susu masih ada. Alhamdulillah...

Ini Kerana Perbezaan SHAKLEE ianya SELAMAT secara Semulajadi, Terbukti Berkesan Selama Lebih 50 tahun. (^__^)


Kenapa Kita Perlukan Supplement??? Terlalu banyak sebab@ faktornya...
5 Sebab Utama ialah :

1. Pencemaran
2. Makanan Yang Tidak Berkhasiat
3. Tekanan Hidup Masa Kini
4.Pengambilan Ubat berlebihan
5. Cara Memasak Makanan


Namun 1 Ancaman Yang Paling Besar ialah:
‪#‎PENUAAN‬ SEL-SEL BADAN

Justeru itu, pengambilan supplement shaklee membantu menambah baik kesihatan badan kita...

Saya telah memilih untuk hidup lebih sihat, bertenaga & Cergas. Anda di luar sana bila lagi???

BERMINAT??? Hubungi

Anda Hubungi saya laju-laju ye untuk mengenai maklumat lanjut:
PreciousInsyirah@Kak Ma | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | sms/whatsApp 012-6874142

18 August 2013

Pengalamanku Bersama Shaklee

◆Syukur Alhamdulillah melalui shaklee juga selepas mula amalkan suplemen untuk penyusuan, Alhamdulillah sudah tau teknik penyusuan yang betul.

~Posisi Penyusuan
~Power pumping
~Turndem Nursing
~Pengendalian susu ibu

◆Rakan-rakan seperjuangan yang tidak lokek ilmu...

◆Badan sihat cergas ilmu pun dapat. Saya memang merasa perbezaan yg amat ketara dari anak 1, 2 & 3.

◆Saya yakin dengan SHAKLEE kerana ianya :
☆sentiasa selamat,
☆sentiasa berkesan
☆sentiasa mesra alam

◆Serta mendapat kelulusan dari:
☆KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia
☆sijil halal dari ISA (Islamic Service of America) kerana produk Shaklee antarabangsa.

Serta boleh menambah $$$ sumber pendapatan yang lumayan

Ingin menjadi warga kami, saya perlukan individu yg berjiwa kental, tabah dan bersemangat waja.kami akan tunjuk jalan untuk berjaya. pm:

Fb: Precious Insyirah sms / WhatsApps 0126874142. Arma (^___^)

16 August 2013

Alhamdulillah, syawal..

Syukur Alhamdulillah,
Kita berada dalam bulan Syawal yang penuh rahmat dan kasih sayang Allah...
Jadilah hamba Allah yang mensyukuri dalam tiap nikmat yang dititipkan kepada kita...
 
Mode: Syukur dengan AnugerahNya... (";)

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku