Social Icons

29 June 2012

Testimoni Terkini Mengenai Performance Drink

Assalammualaikum...hari ini KakMa ingin berkongsi testimoni Performance Drink..

Apa itu Performance Drink???????????...Mari kita Baca Bersama..



Performance® Maximum
 Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihanPenghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
      hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.
Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


15 June 2012

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate


Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate
Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang  terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan
Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:
  • Dinding
  • Permukaan dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Benda-benda diperbuat daripada kayu
  • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)
Tahukah Anda?
Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.
Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan
Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
Periuk, besen dan pinggan mangkuk
Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air
Tingkap dan cermin
Campurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
Lantai
Campurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air
Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi
Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam
Perbezaan Shaklee
Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

 Sumber : Shaklee Malaysia

♥Alhamdulillah Akhirnya Izzah Dah Jalan♥

Alhamdulillah... Syukur
Akhirnya baby ibu iZzah dah mengorak langkah pertamanya pada 6jun lepas..dan hari ini,,semakin rancak kaki diatur untuk meneroka dalam rumah dan nursery...pantang nmpk buku...perkataan Ae...pasti kuar..jika nak susu sebut nenen..iaitu SUSU IBU.... sekejap rasanya masa berlalu...alhmdulillah Izzah 1thn 2bln....
Ibu,Ayah, Abang Amir dan Kak Ngah Tisya sayang kat Izzah..semoga anak ibu membesar menjadi anak yg solehah...Amin...

05 June 2012

^_^ Testimoni Ibu Menyusu yang sangat berpuas dengan shaklee(milk booster, badan cergas, berat badan turun dari 85kg-70.4kg)

Testimoni Ibu Menyusu yang sangat berpuas dengan shaklee(milk booster, badan cergas, berat badan turun dari 85kg-70.4kg)

Assalammualaikum...Apa khabar semua..hari ini KakMa ingin berkongsi cerita dari blog Kak Cery tentang testimoni yang terkini mengenai ibu yang sangat berpuas hati dengan shaklee...JOM kita baca kisah benar ini...

Alhamdulillah....dapat gak klik create entry.. dapat update laman MFC ...memandangkan malam ni payah pula nak tidur.... Tiba2 teringat email yg saya dapat awal pagi tadi...Bukan pertama kali dapat emel mcm tu.. tapi sebab ada sejarah dgn customer ni..hehe (customer alam maya ).. Bukan sejarah gaduh or ape2.. haha.. rileks.. cuma beliau ni lama dah emel tanya pasal suplemen Shaklee.,..sejak dari dia hamil.. panjang berjela juga la kami reply mengreply.. :)... (ikut hati mmg saya nak paksa beli. haha.. sbb saya tau besttttttnya suplemen Shaklee ni)...tapi last2 senyap je takde berita... belum terbuka hati nak beli agaknya...lepas tu. hmm..saya pun tak boleh nak kata apa..tak suka paksa2... kot2 dia pergi bercuti ke apa kan..

Tup tup.. awal May saya dapat emel beliau kata dah selamat bersalin dan nak order set suplemen Shaklee.. (finally..dia datang balik..lama benarr buat keputusan..hehe.).. dia nak vitamin yg sesuai utk lepas bersalin, turun berat badan at the same time yg berfungsi as booster too... Jadi saya suggestkan vitamin yang lengkap dan sesuai utk ibu2 yg baru sahaja bersalin iaitu ESP, Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Ostematrix dan Lecitin....kalau tak silap time tu minggu pertama bulan May.. saya bg lengkap dgn jadual mkn... Lepas tu.. saya tak sempat nak tanya khabar.. sehingga lah pagi tadi saya dapat emel pjg lebar dari beliau...
________________
xxxxx@gmail.com
10:55 AM (13 hours ago)

to me

Salam Kak Sherry...
Nak share cerita dgn akak ni... Tak sabar2 nak drop email ke akak..hehehhehe.. Hari tu kan saya beli set Shaklee dgn akak kan.. Set utk menyusu n diet sekali.. N saya memang betol2 puas hati lah dgn produk Shaklee ni.. Bila saya consume ESP..Memang susu saya byk giler....sekali pump je dpt lebih dr 5 oz..tu baru sebelah. blom due2 belah lagi tu...mesti pump tiap 2 ke 3 jam sehari smpilah skrg ni..Alhamdulillah stok susu utk baby pon byk..Rezeki kali ni tak putus lagi..
Yang keduanye yg saya perasan badan rasa cergas je..tak cepat penat, tak mudah lesu...maybe saya amalkan makan vitamin Shaklee yg akak suggestkan tu.. Memang membantu saya utk sentiasa aktif dan rasa segar je sepanjang hari..Maklumlah ada anak kecik selalu jaga malam..
Dan yang ketiganye pulak mestilah berat badan turun..Yang ni memang saya sgt puas hati... Saya lebih kurus berbanding bersalinkan anak pertama dulu.. Sebelum mengandung anak kedua ni berat saya memang tak boleh nak berubah dah..sentiasa 77kg...3 kg lagi nk bergerak ke 80..Seram tol time tu...diet tak menjadi..mcm2 produk dh saya cube tapi entahlah...mungkin belom jumpa yg mujarab.. pastu mengandung anak kedua sampilah 9bln kandugan...berat saya jadi 85kg.. Time tu dok terfikir boleh ke berat bdn ni berkurang or statik je makin bertambah..hehehehehe... Time pantang memang saya pantang betul..sampailah saya beli Shaklee dgn akak.. Saya tak sedar perubahan berat tapi org sekeliling yang mula perasan dan tegur..

Lepas sebulan berpantang pergi klinik..n timbang berat..wahhh....berat dh trn 73.4kg lah.. ni kira pencapaian yg bagus ni... saya tak nak suka sgt...kang takut leka..berat naik balik..hehehehehe...sampailah saya habis pantang 44 hari saya tak timbang lagi.. Sampailah semalam hari ke 59 saya pergi shopping mall..teringin sgt nak tahu berat bdn terkini..yelah nak tahu jugak berat saya ni bertambah ke berkurang... Akak nak tahu...berat saya turun lagi.. Sekarang berat saya 70.4kg.. Mcm tak caya je... sikit lagi mahu ke angka 6..yg tu kalau cecah ke angka 6+ kg memang saya buat puasa sunat syukurlah kak...mau taknye..saya dh lama tak rasa berat berkurang ni.. Saya target nk dpt berat 68 kg..berat sblm kahwin dulu 65kg..seb saya ni berangka besar... Saya pon rasa badan rasa ringan je.. Paha yang mcm batang pokok kelapa dulu pon dh makin kecik.. The best part yang paling saya suke...saya dapat sarungkan balik seluar jeans Levi's yg dah lama terperap dlm stor tu..seb tak leh masuk..skrg ni boleh la melaram balik..hehehehe..

Saya tak diet ape pun seb saya masih fully BF kan baby... apa yang saya buat..Saya tetap mkn 3 kali sehari..saya mkn vitamin Shaklee ikut aturan yg Kak Cherry bagi.. Makn Lecithin pas sarapan n lunch..n saya memang byk minum air kosong... So far memang saya berpuas hati dgn produk Shaklee ni.. n nak oder lagi Lecithin n Ostemetrix dgn akak.. :)


Credit to Kak Cery

********************************************************************************

Alhamdulillah..dah bacakan..testimoni ini ...the product speak itself... hanya yang dah ambil , faham rasa teruja dan kebenarannya..sebab tu Shaklee glamor dikalangan ibu2 menyusu.....Insya Allah

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

04 June 2012

VIVIX Lambatkan Proses Penuaan

Assalammualaikum
Vivix Shaklee adalah antara makanan tambahan terbaik dari Shaklee..menjadi pilihan mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan..dan juga untuk awet muda.. ;)

Apakah sebenarnya Vivix ini?

  • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.
Revolusi Terbaru dari ShakleeVivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bakal dipatenkan tidak lama lagi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

 
****************************************


Jangan terkejut ye Ayu Raudhah juga adalah pengguna produk Shaklee. Vivix adalah suplemen favourite Ayu Raudhah sehingga kini. Di antara tip-tip kecantikan Ayu Raudhah ialah;

Tips kecantikan wajah
- Membersihkan dan menjaga muka dengan kerap
- menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah
- Menjalani rawatan muka dari produk2 yang dipercayai

Tips kesihatan rambut
- menggunakan daun bunga raya

Tips kesihatan tubuh badan
- menjaga pemakanan
- melakukan senaman (bangkit tubi 50 kali sebelum tidur)
- mengamalkan sirap Shaklee (Vivix)
VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Walaubagaimanapun, pengambilan Vivix adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi kerana ia mengubah DNA.
"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.”

*kredti to Along dan Cery

Selamat beramal, meraih fadhilat Rejab dengan sebaiknya.Salam sayang dari saya!

PreciousInsyirah | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | 012-6874142 | ummiamir81@gmail.comPrecious Insyirah Wardrobe's  |


 

Panas!!! Testimoni Sembuh Diabetes Dengan VIVIX



Sembuh Diabetes Selepas 7 bulan amalkan Vivix

En. R Jitendra merupakan penghidap Diabetes sejak 14 tahun yang lalu. Kadar gula dalam darah ialah 15.5, tetapi kini setelah mengambil VIVIX Shaklee selama 7 bulan secara konsisten, kadar gula dalam darah telah menurun kepada 4.8 dan beliau telah bebas dari Diabetes. Kata beliau “ Kini saya dapat menikmati kehidupan saya dengan penuh gembira dan hebat; terima kasih VIVIX”

Andalah orang yang seterusnya Bebas dari Diabetes…
Dapatkan VIVIX sekarang… hanya tindakan bijak anda sekarang dapat merubah kesihatan anda....Penghantaran adalah PERCUMA…


Kredit dari:Vivix Shaklee

Selamat beramal, meraih fadhilat Rejab dengan sebaiknya.Salam sayang dari saya!

PreciousInsyirah | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | 012-6874142 | ummiamir81@gmail.comPrecious Insyirah Wardrobe's  |


 

Penawar Diabetes

DIABETES - VIVIX
DIABETES – PEMBUNUH SENYAP #1 DI MALAYSIA

Lebih 1.5 juta penghidap kencing manis / diabetes mellitus di Malaysia. Statistik Kementerian Kesihatan, golongan wanita merupakan penghidap yang tertinggi berbanding lelaki dan ia bertambah setiap tahun.

Apakah Diabetes?

Diabetes ialah sejenis penyakit kronik di mana badan kita tidak dapat menghasilkan atau menggunakan insulin, sejenis hormon yang bertanggungjawab menukar glukose kepada tenaga yang diperlukan oleh badan. Hormon insulin dihasilkan oleh sekumpulan sel yang terdapat di dalam organ pankrease. Diabetes dikategorikan kepada 2 iaitu:


Insulin-dependent (Type 1)

Penyakit auto-immune yang mana badan langsung tidak dapat menghasilkan insulin, selalunya terjadi kepada kanak-kanak dan remaja. Pesakit-pesakit diabetes jenis ini memerlukan suntikan harian insulin untuk terus hidup.


Non-insulin-dependent (Type 2 )

Pesakit-pesakit diabetes jenis ini masih boleh menghasilkan insulin sendiri tapi tidak mencukupi sepertimana yang dihasilkan oleh seorang yang sihat, ataupun mencukupi tapi badan tidak dapat menggunakan insulin tersebut. Majoriti pesakit diabetes tergolong dalam kategori ini. Di Malaysia 98% daripada 1.5 juta pesakit diabetes adalah Type 2.


Apakah symptom-symptom diabetes?

Pesakit-pesakit mungkin mengalami sebahagian atau semua symptom dibawah atau tiada langsung.

Kerap kencing, Selalu dahaga, Mudah lapar, Mudah keletihan, Penurunan berat badan mendadak, Penglihatan kabur, Luka yang lambat sembuh, Rasa kebas-kebas di tangan dan kaki serta Mudah mendapat jangkitan.



PENAWAR DIABETES – VIVIX

Dengan bahan semulajadi , kehebatan Resveratrol….. penawar kepada masalah kesihatan anda….
Anda mesti cuba hari ini juga…Hubungi saya segera…


Selamat beramal, meraih fadhilat Rejab dengan sebaiknya.
Salam sayang dari saya!


PreciousInsyirah | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | 012-6874142 | ummiamir81@gmail.comPrecious Insyirah Wardrobe's  |

Kredit dari :Shaklee VIVIX

Tips Pantas Untuk Penyusuan Badan Yang Berjaya



Masa saya sekarang ini memang perlu di isi dengan pantas, perlu menaip dengan laju untuk memaksimumkan penggunaan masa. Jom saya kongsikan Tips Pantas utk Penyusuan Badan yang Berjaya.

BERSABAR
Sekiranya ini adalah anak yang pertama, menyusu badan mungkin tidak semudah atau seselesa yang anda jangka. Bersabarlah dan teruskan untuk beberapa minggu. Ia akan menjadi lebih mudah apabila anda dan bayi anda sudah dapat menyesuaikan diri dengan satu sama lain.
TERATUR
Bayi anda belajar dan mengamalkan teknik penyusuan badan yang betul melalui pengalaman penyusuannya. Ini bermakna bahawa adalah sangat penting untuk anda meletakkan bayi dipayudara setiap kali menyusunya. Apabila kedua2 payudara dan botol diberikan pada masa yang sama, bayi akan keliru dan mungkin menolak payudara. Perkara terbaik adalah untuk mengelak dari menggunakan puting selama sekurang-kurangnya beberapa minggu pertama.
KEYAKINAN
Yakinlah yang bayi anda mendapat susu yang mencukupi dari penyusuan  badan. Ramai ibu baru bimbang bahawa bayi mereka tidak mendapat khasiat yang mencukupi dari susu ibu. Jadi pemakanan yang sihat dan seimbang adalah sangat penting untuk memastikan bayi mendapat cukup nutrien.
JANGAN TAKUT UNTUK MENDAPATKAN BANTUAN
Kadang-kadang anda mungkin memerlukan bantuan khusus mengenai penyusuan badan, seperti memahami pelbagai kaeda penyusuan badan. Adalah penting untuk meminta pertolongan dari kaunselor terlatih, atau mendapat sokongan dan nasihat dari ibu-ibu berpengalaman yang lain.

Kredit dari Iffah Anuar
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moga tips yang saya kongsikan ini dapat membantu ibu-ibu untuk menjayakan Penyusuan Badan. Sekiranya ibu-ibu ingin mendapatkan supplement Shaklee untuk menyokong kesihatan dan penyusuan badan, Ibu-ibu bolehlah berhubung terus dengan saya untuk khidmat nasihat PERCUMA dan membuat pesanan di ummiamir81@gmail.com atau di talian 012-6874142


Selamat beramal, meraih fadhilat Rejab dengan sebaiknya.
Salam sayang dari saya!

PreciousInsyirah | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | 012-6874142 | ummiamir81@gmail.comPrecious Insyirah Wardrobe's  |

Kebaikan VIVIX Shaklee



Apa itu VIVIX?? 
Vivix adalah satu produk baru keluaran Shaklee yang merupakan cecair ajaib yang dipanggil sebagai anti penuaan @ tonik awet muda gitu... dan turut memberi sokongan sebagai ANTIPENGOKSIDA... Antara kebaikan VIVIX adalah...





1. Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

2. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Tapi VIVIX TIDAK BOLEH diambil oleh ibu yang mengandung dan menyusukan anak yer... so sudah pasti la VIVIX ni not for me... (coz masih susukan Izzah)
Kredit Dari : MOMMA MIA
Saya mahu VIVIX Shaklee untuk my mom. Tahun ni beliau akan masuk usia 60 tahun.. Memandangkan beliau sering mengadu kebas-kebas tangan pedih ulu hati, dan sakit sendi walaupun telah mengambil pelbagai jenis pil. Lagi satu, sejak my mom moneaupos  (betul ke ejaaan ni..) my mom alami masalah kulit. Slalu jer nak  picit-picit muka buangkan white/blackhead... so endup muka banyak berbekas terutama bahagia atas bibir.. .

Setelah baca kebaikan VIVIX, me memang niat nak bagi my mom amik. Alhamdulillah Allah makbul kan hajat hati ini... Since harganya mahal, saya mahu VIVIX Shaklee percuma from blog Shaklee Trial Pack so that bekalan untuk my mom tak akan terputus...  my mom dah consume 1 minggu... Sebotol vivix (150ml ) ni mampu bertahan dalam sebulan katanya... Selain itu saya harap VIVIX juga dapat dikongsi bersama abah suatu hari nanti.... Sangat Senang dengan VIVIX, hanya sesudu teh, sudah cukup.  

Apa yang penting,  saya harap my mom  dan abah akan lebih sihat, jarang sakit, mudah nak beribadat dan lebih seronok melayan kerenah cucu-cucu dan anak-beranak. Masih tak puas lagi merasa kasih sayang mama dan abah. Rasa tak senang hati kalau ibu bapa mengadu sakit sana sakit sini kan? Saya masih perlukan mereka dalam hidup ini. Bukan sebab mereka boleh menjaga cucu-cucu mereka tetapi sebab mahu membalas jasa mereka dan membahagiakan mereka... Segala susah senang mereka membesarkan anak-anak terutama diri ini... segala yang kami adik-beradik minta tak pernah diabaikan selagi termampu... Sejak me dah ada 2 orang anak nih slalu teringat-ingat zaman kecik-kecik... Ya Allah macam ni ke ke saya masa kecik??? insaf.. insaf... Its not easy hokey... Semoga diri ini juga dapat membesarkan anak-anak dan menjadi lebih baik dari Diri Sendiri (berkat hasil didikan mama & abah)... Terima kasaih mama! Terima kasih abah!!!

"Ya Allah hanya Engkau la sahaja tempatku memohon...
Semoga hidup kedua ibu bapaku dilimpahi rahmat Mu yang tidak putus-putus, Semoga mereka berada dalam perlindunganMu sentiasa, ditambahkan bagi mereka rezeki yg byk lg halal, iman yg benar, ilmu yg bermanfaat, kesihatan yg elok dan hati yg bersih... Amin"
 
Selamat beramal, meraih fadhilat Rejab dengan sebaiknya.
Salam sayang dari saya!

 Setiap produk yang Shaklee keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.
 

PreciousInsyirah | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | 012-6874142 | ummiamir81@gmail.comPrecious Insyirah Wardrobe's  |

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku