Social Icons

29 September 2014

Cinch Tea Lemonade Wallah

Tea Cinch Lemonade...
Memang best lepas minum tea cinch lemonade.
Suam dan meresap di tekak ini..
Lepas ini lebih Energetic 💃💃💃
Tingkatkan metabolisma.

Cuti hari ini lebih banyak tugasan rumah yang perlu dilakukan.
Ibu pasti boleh.
123 get set go!!!

Ayuh para ibu, mommy, ummi gojes...

Precious Insyirah
#shakleeeffect
#shakleeunited
#Shakleekulim
0126874142

Syukurlah

Bismillah Walhamdulillah
Assalamualaikum wth.

Mulakan hari ini dengan penuh kesyukuran.

Ucapkan lafaz Tahmid memanjat kesyukuran padanya.

25 September 2014

Dahsyatnya kelebihan terung yang kita tidak ketahui...

Dahsyatnya kelebihan terung yang kita tidak ketahui...
 
Terung merupakan salah satu jenis sayuran bewarna ungu yang memiliki kandungan nutrisi yang sangat luar biasa. Ini kerana, terung mengandungi kalsium, mineral, kaya serat, bioflavonoid serta vitamin K. Kita mungkin sudah sering makan sayuran ini tanpa mengetahui begitu besarnya khasiat sayuran terung tersebut. Mulailah mencintai sayuran tersebut, kerana kami akan mengulas kebaikan sayuran yang satu ini. Lalu, apa saja manfaat terung bagi kesihatan tubuh?
 
Sumber : Google
 
 
1. Makanan Otak.
Kandungan nutrisi phyto pada terung merupakan salah satu nutrisi yang sangat diperlukan oleh organ otak. Jadi, bagi anda yang bingung untuk memilih jenis makanan yang mampu memberikan nutrisi kepada otak, maka terung akan menjadi salah satu solusinya.

 
2. Pencernaan Yang Lebih Baik. 
 Kandungan serat yang tinggi dalam terung dapat membantu menyehatkan saluran pencernaan serta menghindarkan kanser yang boleh menyerang usus besar anda.

 
3. Pencegah Diabetes.
Terung merupakan sumber serat dan rendah karbohidrat larut yang sangat baik untuk mencegah penyakit diabetes.

 
4. Makanan Untuk Jantung.
Terung dapat membantu menurunkan kadar kolesterol jahat yang beresiko membahayakan organ jantung tersebut.

 
5. Pengawal Tekanan Darah Tinggi.
Kandungan bioflavonoid berperanan besar dalam membantu menurunkan tekanan darah tinggi yang boleh mengancam kualiti kesihatan tubuh anda.

 
6. Tulang Yang Lebih Sihat Dan Kuat. Kandungan kalsium dalam terung dapat memperkuat dan mempertahankan kekuatan sendi dan tulang.
 
7. Pencegah Anemia.
Kandungan zat besi dalam terung akan membantu mencegah anemia atau kurang darah yang mungkin diderita oleh sebahagian orang.

Ada yang suka makan terong?
 

Kelebihan Jus Epal dan Batang Celery

Petang tadi untuk dapatkan mood yang tengah mengantuk..KakMa terjumpa blog Madam Lat, memang menarik info sihat ini. Ianya berkaitan dengan Jus Epal & Batang Celery.
Sejak beberapa hari ini, KakMa mula berjinak-jinak membuat jus dari buah+sayur.
Bagus untuk detox dan badan kita.
 
Ok...jom kita baca tentng khasiat-khasiat yang terdapat di dalam epal hijau dan batang saleri ini dari Blog madam lat.



Sumber : Google
 
Kelebihan dan kebaikan meminum air campuran epal hijau dan batang saleri. Mari kita amalkan bersama. Mencegah lebih baik daripada merawat, itulah pesanan orang tua-tua. Saya....mempunyai masalah sembelit, Alhamdulillah...dengan pengamalan jus ini setiap pagi..masalah ini dapat diselesaikan. Ini dapat membantu dalam proses pembuangan toksid atau membersihkan usus, Amalkan meminumnya setiap pagi ketika perut kosong. 

Khasiat buah epal yang masam baik membersihkan usus dan melawaskan pembuangan air besar. Kepada mereka yang ingin berdiet....turut boleh mengamalkan.

Khasiat Saleri:  merupakan sejenis sayur berbatang lembut, kaya dengan zat besi, kalsium, foforus, sodium, vitamin A, B-Komplek dan C. la juga dikenali sebagai Opium gravelens dan berasal dari keluarga Dula umbelliferae yang  merupakan penawar dalam amalan perubatan tradisonal untuk menurunkan tekanan darah tinggi . 

Amalan memakannya mampu menghilangkan pening- pening dan sakit kepala yang berpunca daripada tekanan darah tinggi. 

Khasiat Epal Hijau ini mampu mengurangkan pembinaan kolesterol dalam dinding salur darah. Selain itu ia mampu mengurangkan risiko penyakit jantung. Ia juga dapat membantu kesihatan membran paru-paru, membantu kesihatan tulang dengan menambah bahan kimia (boron) pada mineral tulang, membantu kesihatan sistem kardiovaskular dengan mengekalkan tahap kolesterol darah dan membantu mengekalkan berat badan. Selain itu mampu mengurangkan tekanan penyakit asma dan mengurangkan risiko barah.

Selain itu juga, epal hijau juga mampu bertindak sebagai penyegar kulit wajah. Hanya dengan memotong epal hijau dan rendamkan seketika di dalam air batu selama 5 minit. Kemudian letakkan di muka, biarkan selama 15 minit. Anda akan dapat rasakan kesegarannya. Jika diamalkan selalu ia boleh melicinkan kulit.

Selamat Mencuba!!!!
 

 Pesanan daripada Saidina Ali Bin Abi Thalib,
“Apabila anda hendak makan Epal, hidulah baunya dan kemudian barulah makan Epal tersebut. Kerana apabila anda melakukan demikian, setiap penyakit dan bahaya akan dihilangkan dari tubuh anda dan segala sesuatu yang disebabkan oleh angin akan lenyap.” 
 

Shaklee Effect: Berkat keizinanNya, Hujung 30an Hamil Jua.

Shaklee Effect: Berkat keizinanNya, Hujung 30an Hamil Jua.

Setiap insan pasti inginkan cahayamata, ada yang cepat dan ada yang diberikan ujian untuk sabar menunggu hadirnya cahayamata, pelbagai ikhtiar di lakukan.

Alhamdulillah, berkat sabar dan konsisten Kak Jue mengambil set kehamilan, konsisten selama 4bulan dengan izinNya, Kak Jue, hamil. Arma rasa sangat gembira dan terharu bila mendapat WhatsApp dari Kak Jue.
.
Antara suplemen yang kak jue amalkan ialah:
Lechithin
Energizing Soys Protein
Gla Complex


Masa hari pertama jumpa kak jue untuk consult, memang sedih mendengar cerita kak Jue, pelbagai ujian yang dihadapi untuk hamil ketika usia makin meningkat. Pernah keguguran pada kehamilan yang lalu dan sukar untuk lekat selepas bertahun mencuba.

Apa yang Kak Ma tekankan, kita ikhtiar dan berusaha dan serahkan pada Allah untuk memberikan rezeki anak itu. Kini kak jue hamil 11minggu.Alhamdulillah.

Arma doakan yang terbaik untuk Kak Jue dan bayi dalam kandungan kak jue.
Alhamdulillah.


 Terima Kasih Allah.



 
Precious Insyirah,
Kita berusaha Allah yang tentukan.
 
 
 

Shaklee Effect: Makan Oren Pun Tak Jalan

Shaklee Effect: Makan Oren Pun Tak Jalan
 
Alhmdulillah gembira dapat membantu insan yang lain, jika sebelum ini ada sesetengah insan, mengalami masalah pembuangan yang tidak lawas.
Makan buah oren juga tidak dapat membantu Kak Kam.


Setelah mencuba Ostematrix Kak Kam, aktiviti pembuangan ini berlaku dengan mudah dan bonusnya, mudah tidur dan dapat tidur dengan lena. Ini penangan Ostematrix. (^_^)
Gembira dapat bantu insan lain. Pelanggan kakma berpuas hati dengan Ostematrix.
 

Mari kita lihat Screenshort WhatsApp KakMa bersama Kak Kam.
 
 
Apakah kelebihan Ostematrix ini ya?
Wahhh!!! 1biji Ostematrix = 1 gelas susu tinggi kalsium =80biji badam.
 
 
Keistimewaan OsteMatrix Shaklee adalah:
Ostematrix Shaklee merupakan kalsium premium. Ini kerana setiap tablet Ostematrix membekalkan nutrien-nutrien penting yang diperlukan oleh tubuh badan terutamanya tulang. Untuk memilih kalsium premium, produk itu perlulah:
  1. Mempunyai vitamin D dan magnesium
  2. Tidak diperbuat daripada tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum
  3. Bukan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam menyerap mineral
 
Apakah kandungan dalam sebiji Osmatrix?
 
 
Dengan 100% Pengambilan Harian, Ostematrix Membekalkan
  1. 1000mg unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi
  2. 400mg magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  3. 400IU vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
  4. Boron yang membantu dalam metabolisma tulang
  5. Mangan, tembaga dan zink untuk membantu mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang
 
Mari kita lihat lagi testimoni ostematrix yang lain.
 

Testimoni 1
 
Testimoni 2
 
 
 
Precious Insyirah
Shaklee Effect (^_^)v
 

24 September 2014

Shaklee Effect: Lutut Ibu Tak Sakit Lagi...



 
 
Sakit lutut?
Sakit Sendi?
 Pernah Jatuh Masa Muda Dulu?
Kemalangan Semasa Sedang Bersukan..lutut cedera???

 Jika anda pernah mengalami Simpton ini...
Atasinya dengan Advanced Joint Health Tablet...


Arma juga istiqomah untuk mengambil suplemen ini..kerana lutut pernah cedera masa bersukan ketika di zaman sekolah menengah..

 
Jom baca apa kata DR.Tom Hendrickson

Alhamdulillah,
Sehingga kini, sakit lutut yang cedera itu, jarang berulang...
Doktor yang merawat Arma juga setuju dan galakkan Arma untuk ambil AJHT ini...

 
Arma sangat sukakannya...

Kerana AJHT ini:
~ Memelihara tisu otot serta penyambung tisu yang sihat
~ Meningkatkan kesan kusyen pada otot
~ Menyokong keselesaan sendi

Alhamdulillah...ditemukan dengan AJHT ini...
Mari kita baca testimony pengamal AJHT:


Testimoni 1

Testimoni 2


 Testimoni 3


Testimoni 4


 Testimoni 5


 Testimoni 6



Precious Insyirah.
Sms/WhatsApp : 0126874142
Cod Sekitar Kulim High Tech 1/2/3/4, Taman Kenari, Taman Selasih & Junjung(Kulim).
Rakan Shaklee Anda yang Comel ^_<

ASYIK MAMPU BERI TULANG SAHAJA

Sumber: Google


SUDAH BERTAHUN-TAHUN ASYIK MAMPU BERI TULANG SAHAJA.
( Dan pada hari ini kita boleh ubah....)

1) Ketika kita sedang makan ( dan dihampiri seekor kucing )
2) Dapatkan seekor ikan, atau seketul ayam
3) ( Sama kualitinya sebagaimana seekor ikan atau seketul ayam ) yang kita sedang makan .
4) Dan berikanlah kepada Si Kucing itu, ( dengan penuh kasih sayang ).
5) Kemudian...

Perhatikan matanya, dan dengarlah suaranya....

Kita pasti dapat menikmati apa yang belum pernah dinikmati sebelumnya.

6) Insya-Allah



Bila kita tengok ada yang bagi tulang, ada juga kucing yang tercekik ketika makan ketika itu. Terbatuk-batuk si kucing kerana tercekik dan ingin keluarkan tulang itu...

Kesian bukan..jika kita ditempatnya tentu akan rasa sakit tercekik macam kucing ini rasa...

Kita juga adalah hambaNya, tidak salah jika berkongsi rezeki dengan seekor Kucing...
Malah kucing sentiasa berzikir dan bertasbih kepada Ilahi...

"Pesan AUI,
ALLAH hantar anak kucing nak uji kita samada kita ni sayang tak dengan rezeki ALLAH"


Peringatan buat diriku Precious Insyirah (KakMa)

23 September 2014

Tips Blogging: 5 Jenis Entri Blog Yang Mendapat Trafik Tinggi

sumber:google

 

5 Jenis Entri Blog Yang Mendapat Trafik Tinggi

Petang tadi, kakma blogwalking sebentar..nak tambah ilmu dan pembacaan, Alhamdulillah bertemu dengan blog Liza Razak...Sangat bagus perkongsian dari beliau. Tambahan pula Kakma cetek sangat ilmu mengenai blogging ini. Justeru itu, kakma ingin kongsikan tips 5 entri blog yang mendapat trafik tinggi.
Selamat membaca (^_^)
1. Senarai tips Berguna
Selain penulis blog, saya juga merupakan pembaca blog. Jadi, saya memang tahu sangat yang ini. Pembaca lebih suka dan mudah tertarik dengan jenis entri yang berunsurkan Senarai tips, contohnya 10 tips diet paling mudah, 10 tips memujuk kekasih hati dan macam-macam lagi. Senang je, saya pasti korang teror bab ni!
2. Senarai Popular atau Terbaik
Ini sebenarnya lebih kurang dengan yang jenis entri yang saya sebutkan di atas, cuma bezanya hanyalah korang cuba senaraikan fakta atau maklumat yang betul-betul POPULAR. contoh, 5 senarai pelakon PALING POPULAR tetapi lakonan hampeh. hahahaha!!! Ok, ini contoh jelah. Janganlah emo. Cuma, kata kuncinya ialah masukkan saja keyword POPULAR! Siap, tunggu saja trafik masuk  :P
3.  Entri berunsurkan nasihat berguna
Ok, ini pun salah 1 jenis entri yang paling mendapat sambutan diblog Lizarazak ni. Ideanya, kita cuba sampaikan maklumat berguna atau nasihat yang positif pada pembaca. Tak kiralah nasihat tu berunsurkan agama atau mungkin hal kehidupan seharian kita. Fikirkan sekarang!
4. Entri berunsurkan soalan pada pembaca
Ini trick paling simple tapi berkesan. hehehehe!! Ok, senang je. Korang cuma perlu fikirkan 1 contoh bentuk permasalahan semasa yang tengah hot waktu sekarang dan cuba hasilka 1 bentuk soalan atau pertanyaan yang boleh buat pembaca blog teruja nak datang baca entri tersebut dan pastikan soalan tu tidak terlalu sensitiflah. Nanti, kalau terlalu sensitif payah juga. Boleh buat gaduh. Ini kena belajar. heh!!!
5. Entri berunsurkan perdebatan
Ini adalah 1 jenis entri yang perlukan risiko agak tinggi. Masih ingat tak, 1 ketika dulu saya pernah kena “bambu” dengan segelintir pembaca gara-gara entri Bantahan terhadap Drama Tahajjud Cinta. Tapi Makin Ramai Yang Teruja Tengok? Itu contoh entri berunsurkan perdebatan. Memang best sebab entri pasal Tahajjud Cinta ni antara sumber Trafik Organik untuk blog saya. Saya ada tulis entri Keyword Tahajjud Cinta Penyumbang Trafik Organik Terbanyak ni tapi ada risikolah. Kalau berani, cubalah.hehehehe!

Hang hp kerana miss Collogen

Lihat betapa popularnya Shaklee Collogen Powder...
Dah kuar dari majalah iSihat September 2012.

Mari kita lihat Kelebihan Shaklee Collogen Powder ini...

 
Kandungan Shaklee Collogen Powder Shaklee


 

JOM REMBAT  SHAKLEE COLLAGEN POWDER dan MEMBERSHIP FREE dari ARMA♥
☺ PILIHAN pertama~
BELI #6 KOTAK Shaklee Collagen Powder


Anda dapat
✔FREE membership (JIMAT RM65)
✔FREE postage (jimat RM 10/rm20)
✔FREE 1 BOX kolagen Shaklee (JIMAT RM298)
✔FREE 444 UV points (mata belian terkumpul)
✔BONUS TUNAI RM80 (Shaklee bank in pada bulan berikutnya)
✔Diskaun 20% DARI harga pasaran (ANDA JIMAT sehingga rm360 bagi 6 box Shaklee Collagen Powder)

 

==========NAK LAGI HARGA CECAH LANTAI==========
☺ PILIHAN Kedua~
 
BELI #3 kotak Shaklee Collagen Powder dengan HARGA SAAAANGAT TAK MASUK AQAL (sebab AUTOMATIK anda dapat AHLI teros)
Anda juga akan mendapat FREE MEMBERSHIP dan KOS PENGHAGTARAN PERCUMA !!! 
Dapat BONUS RM ### LUMAYANNNN!!!!
 
Tahu tak FREE Membership jimat berapa?
JIMAT RM 65 !!
Tahu Tak Untung Postage percuma ni Berapa?
JIMAT RM 10 !! 
(Sabah Serawak Untung RM20 ~ lepas untuk duit minyak ^_^)
MARI!!! mariii!!! Mari!!!!! 
Let's Grab the Chance!!
 

The Shaklee Difference!!!



.::KENALI SHAKLEE::.

Info Shaklee
Peneraju dalam produk kesihatan dan pemakanan sejak 1956, Shaklee terus kekal menjadi juara secara saintifik disokong oleh produk terpilih berbanding perubahan yang berisiko.
Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam penyelidikan dan pembangunan produk yang lengkap , dan percubaan-percubaan klinikal. Setiap tahun, kira-kira 83,000 ujian makmal dan ujian-ujian jaminan kualiti dilaksanakan terhadap produk nutrien dan bahan-bahan sahaja!
Produk-produk Shaklee merupakan hasil satu proses mendalam bagi kajian saintifik dan penilaian penyedlidikan pihak ketiga dan juga kajian klinikal bebas oleh kumpulan Pakar Sains Kesihatan kami. Shaklee juga merujuk kepada Lembaga Penasihat Saintifik, satu kumpulan kebangsaan yang merupakan ahli sains yang diiktiraf oleh peneraju dalam Institusi akademi dan perubatan.
Setiap hasil yang dikeluarkan perlu menjalani taraf kecemerlangan. Setiap produk mesti memberikan dos bahan-bahan yang tepat berdasarkan kajian klinikal. Setiap produk juga perlu dihasilkan oleh bahan-bahan yang tulen dan diformulasi untuk menghasilkan produk yang konsisten. Shaklee menggabungkan bahan sumber alam dan aplikasi sains terbaik serta tidak menggunakan jalan pintas.
Falsafah Produk Shaklee
Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.
Misi Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Shaklee membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang dikeluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.
Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa
SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.
SENTIASA SELAMAT

Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat. Shaklee memulakan kajian dengan menggunakan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian Shaklee menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan Shaklee meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.



Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Shaklee tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk Shaklee adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan Shaklee benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.


Shaklee Memberi Jaminan Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang


SENTIASA BERKESAN


Shaklee memberi Jaminan Tahap Keberkesanan Yang Efektif. Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi Shaklee telah membuktikan kesan penggunaan produknya. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 250 juta pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

Shaklee Memberi Jaminan Tahap Keberkesanan Yang Hebat:
  • Lebih daripada $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM

Shaklee
Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar. Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!

Shaklee Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
  • Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

sumber: http://www.Shaklee.com.my


Jadi saya tidak ragu-ragu dalam memilih Shaklee sebagai salah satu supplement kesihatan saya. Doktor panel yang merawat saya juga menggalakkan pengambilan suplemen dalam kehidupan. Ia dapat menutup lopong-lopong nutrisi yang kurang dalam tubuh badan kita.


Precious Insyirah (Arma)

Rakan Shaklee Anda yang Cute ^_^
SID:858240
0126874142

Kenali Petanda Penyakit Melalui Bahagian Tubuh Badan

Alhamdulillah, pagi ini Arma blogwalking kat laman web info. Jumpa artikel ini... Jadi banyak yang Arma tak tahu dan dapat tahu setelah melihat info ini..Jadi Arma ingin kongsikan maklumat kesihatan untuk semua...

Kenali Petanda Penyakit Melalui Bahagian Tubuh Badan

Kebiasaanya kita hanya mengetahui penyakit setelah tahap kritikal. Ini kerana masyarakat kita agak kurang mengambil berat tentang medical checkup yang sepatutnya dijalankan setiap 6 bulan dengan alasan kosnya agak mahal.
 
Walhal kesihatan lebih penting dari wang ringgit. Jangan tunggu sudah berusia baru kita nak ambil inisiatif untuk menjalankan medical checkup. Di usia muda juga perlu dilakukan kerana penyakit yang datang tidak mengira usia seseorang itu.
 
Di sini saya ingin berkongsi sedikit sebanyak tentang petanda penyakit yang kita boleh kenalpasti melalui perubahan pada bahagian tubuh badan kita. Sekiranya terdapat perubahan tersebut sila merujuk kepada pakar.
 
1. MATA - bertindak balas dengan keadaan hati.

Mata merah - Hati mengandungi paras toksin yang tinggi. Mata menjadi merah menandakan badan kita sedang dalam proses pembuangan toksin.
Mata menjadi kabur - Sering berlaku pada waktu pagi. Menandakan proses penyeimbangan hati sedang berlaku.
 
Keluar tahi mata - Fungsi hati lemah, pembuangan toksin sedang berlaku. Ini juga menunjukkan badan mengandungi asid berlebihan.
Keluar air mata - Gangguan emosi yang bersangkut dengan hati atau bebanan kerja.
Ketegangan mata dan kelopak - Tekanan perasaan kerana tidak puas hati atau bebanan yang berat.

 
2. HIDUNG - Mempunyai hubungan rapat dengan paru-paru dengan kerongkong.
 
Selesema - Proses pembuangan toksin di bahagian kerongkong. * Badan mengandungi asid berlebihan (biasanya ketika suhu badan meningkat).
Hidung sebu - Paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan. Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung.
Bersin - Proses membuang toksin di bahagian kerongkong. Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung.

Sumber: Google
Batuk
Batuk keluar kahak :-  Proses membuang toksin di bahagian kerongkong.
 
Batuk tanpa kahak :- Paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan. 
Batuk dan berasa gatal di kerongkong :- Proses pembuangan toksin di bahagian kerongkong dan paru-paru, biasanya berlaku pada orang yang banyak merokok atau terdedah kepada udara yang tercemar.
 
3. KERONGKONG 
Kerongkong kering - Proses membuang toksin sedang berlaku di seluruh badan. Ini adalah tanda bahawa badan kita memerlukan banyak air untuk membuang toksin.
 
Sakit kerongkong - Seperti di atas. Paras keracunan lebih serius.
 
4. BIBIR - Berkaitan dengan fungsi sistem penghadaman.
 
Bibir pucat
:- Sistem penghadaman yang lemah. 
:- Perut mengandungi angin. 
:- Kurang darah yang disebabkan oleh sistem penghadaman yang kurang sempurna dan mengakibatkan kekurangan zat besi.
Bibir kering dan pecah - Perut mengandungi banyak bahan toksin.
 
5. MULUT DAN LIDAH - Berkaitan dengan fungsi jantung dan sistem pengedaran darah.
Lidah atau gusi bengkak, sakit - Menunjukkan jantung mempunyai masalah seperti lemak yang berlebihan, injap menjadi  lemah, saluran koronari tersumbat.
 
Lidah, tisu mulut atau gusi menjadi pecah - pecah (ulser) - Menandakan darah mengandungi asid berlebihan.
Mulut berbau busuk - Proses penyeimbangan fungsi perut untuk pembuangan toksin.

 
6. TELINGA - Berkaitan dengan buah pinggang.

 
Telinga terasa tersumbat - Buah pinggang mengandungi toksin berlebihan.
Telinga berdengung - Sedang merawat buah pinggang yang lemah. Biasanya tapak kaki terasa sakit ketika bangun pagi dan sakit itu hilang setelah berjalan-jalan.
 
7. KULIT 
Peluh -
Peluh masin :- Badan mengandungi lebihan asid urik .
Peluh berbau :- Badan menyingkirkan toksin melalui perpeluhan.
Ruam & bisul - Badan menyingkirkan toksin yang berlemak dan toksin yang tidak larut dalam air.
Kulit gatal dengan ruam - Proses menyingkirkan toksin melalui kulit akibat terlalu banyak memakan ubat yang mengandungi bahan kimia.
Kulit pecah & berair - Proses pembuangan toksin yang larut dalam air.
Rambut gugur - Menandakan fungsi buah pinggang yang lemah. Selepas proses gugur, rambut akan tumbuh semula dengan lebih sihat dan subur.
 
8. SENDI-SENDI TANGAN DAN KAKI
Sakit Sendi
Rasa panas :- Menunjukkan terdapat luka di bahagian sendi berkenaan dan tanda-tanda gout.
Tidak rasa panas :- Tanda-tanda sakit lenguh (rheumatism) .
Sakit di bahagian bahu :- Menandakan saluran darah telah menjadi keras dan fungsi metabolisme tidak seimbang.
Kebas tangan :- Pengaliran darah di bahagian atas badan tidak lancar.
Kebas tangan kiri dan lengan :- Tanda-tanda lemah atau sakit jantung. Jika rasa kebas menjadi sakit di bahagian lengan dan kekal, ini menandakan serangan sakit jantung mungkin berlaku.
Kebas kaki :- Pengaliran darah di bahagian bawah badan tidak lancar.
Sakit tapak kaki: :- Menandakan buah pinggang lemah. Biasanya disebabkan oleh kekurangan senaman dan duduk terlalu lama.
Sakit tumit kaki :- Menunjukkan kelemahan fungsi alat kelamin.
Rasa panas di tapak kaki :- Penyeimbangan fungsi buah pinggang akibat lemah tenaga batin.
Gatal di celah-celah kaki :- Menunjukkan tanda-tanda awal penyakit kaki busuk. (Hong Kong Foot).

9. NAJIS DAN AIR KENCING
Kencing berwarna kuning pekat - Tubuh kekurangang air. Tambah jumlah air diminum setiap hari.
Kencing berwarna merah / merah jambu  - Terdapat jangkitan pada pundi kencing yang akan menyebabkan pendarahan.
Najis ada darah - Usus anda mungkin luka. Mungkin juga ada kaitan dengan kanser usus.

TANDA-TANDA DALAMAN
Kepala - Secara amnya, segala tindak balas yang berlaku di bahagian kepala mempunyai kaitan dengan sistem pengaliran darah, jantung dan saraf otak.
Pening/Sakit di Bahagian Depan Kepala - Menandakan sakit tekanan jiwa (neurosis) akibat bebanan mental dan banyak berfikir.
 
Pening/Sakit di Bahagian Belakang Kepala -
 
 
Bahagian Atas :- Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi.
Bahagian Bawah(tengkuk) :- Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi atau tekanan darah.
Sakit kepala & Rasa Gas Keluar Dari Telinga :- Menandakan penyakit migrain.
Bisul di Kepala :- Tanda pembuangan toksin sedang berlaku. Kadang-kadang berkait rapat dengan penyakit migrain.
Rasa pening yang memusing :- Tanda kurang darah atau pengaliran darah tidak lancar.

MULUT/KERONGKONG
Loya/Muntah : - Tanda penyakit lelah. Pembuangan toksin di bahagian perut.
Muntah Darah -
Darah Merah :- Pembuangan tisu yang rosak di bahagian kerongkong.
Darah Hitam :- Pembuangan tisu yang rosak di bahagian perut misalnya penyakit ulser.
 
Lidah Rasa Tegang & Pendek - Tanda sakit jantung.
Keluar Air Liur Pekat - Proses pembuangan toksin dari kerongkong akibat jangkitan kuman.

KENCING
Kencing kerap - Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran.
Air kencing berkapur - Menunjukkan penyakit batu karang dalam buah pinggang.
 
Air kencing berminyak - Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran berlemak.
Air kencing pekat berwarna coklat - Menandakan proses pembuangan toksin sedang berlaku.
Air kencing Berdarah - Penyakit batu karang atau buah pinggang luka.

BUANG AIR BESAR
Cirit birit/Kerap buang air besar - Membersihkan kotoran/keracunan dari usus besar.
 
Sembelit - Membersihkan toksin dari usus kecil.
Najis berdarah
Darah merah :- Masalah penyakit buasir atau barah di bahagian usus.
Darah hitam :- Masalah penyakitu ulser perut. Najis berwarna hitam :- Menunjukkan proses pembuangan toksis di usus.
 
TINDAK BALAS BADAN
Badan rasa sakit - Secara amnya, segala kesakitan badan adalah disebabkan saluran.
Sakit menyucuk - Proses menyeimbangkan urat saraf.
Sakit sengal - Menandakan luka di dalam badan.
Sakit menyentap - Proses menyeimbangkan urat saraf berkaitan dengan organ-organ badan.
Sakit menegang - Proses melancarkan pengaliran darah.
Badan terasa berat/malas/lenguh - Badan mengandungi asid berlebihan. Proses penyeimbangan.
Badan terasa panas - Badan mengandungi asid berlebihan. Ini menandakan badan memerlukan air yang banyak untuk menjalankan proses pembuangan toksin.
Badan terasa ringan - Menandakan badan segar dan proses awet muda sedang berlaku.
 
TINDAK BALAS EMOSI
Rasa takut mengejut - Lemah fungsi buah pinggang. Tenaga batin lemah.
Cepat naik darah/marah - Fungsi hati lemah. Tekanan darah tinggi.
 
Rasa bimbang & takut - Sistem paru-paru yang lemah.
Rasa seronok dan bimbang tanpa sebab :-
 
- Sistem jantung lemah.
- Sistem saraf otak lemah.
- Masalah pengaliran darah.
Suka berfikir & berkhayal  - Sistem penghadaman yang lemah.
 
Sumber : http://panduanpercuma.info/kesihatan/2466/bahagian-tubuh-petanda-penyakit-pada-diri/
 

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku