Social Icons

23 November 2012

Kelebihan ESP @ Energizing Soys Protein


 
ESP (RM150)
~ESP - Soy Protein Isolate Powder (850gram)
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.


Testimoni Alfalfa.. Rugi tau jika tak baca...^_^

Alhamdulillah kakma diberi kesempatan untuk berkongsi lagi testimoni Alfalfa yang hot... Sharing is caring....Selamat Membaca dan berkongsi maklumat...

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Ha..macamana??..dah baca testimoni ini...Jika berminat PM Kak Ma @ Precious Insyirah untuk harga yang istimewa..Sempena Promosi Alfalfa penjimatan yang berganda...



Testimoni Set Family Wellness & Mealshakes

Assalammualaikum... Apa itu Set Family Wellness???..Ianya terdiri daripada Vitalea, Bcomplex & Vitamin C..

Alhamdulillah hari ini Allah izinkan kak Ma @ Precious Insyirah untuk berkongsi testimoni pelanggan kak ma sendiri..Mari kita baca selanjutnya...


Keistimewaan Shaklee Yang Anda Perlu Tahu...


Always Safe
Always Works
Always Green


Testimoni Shaklee Collegen Powder


 
COLLAGEN POWDER Untuk Kulit Cantik, Anjal & Sihat *testimoni pengguna*
----------------------------------------------------------
Memperkenalkan produk baru Shaklee iaitu SHAKLEE COLLAGEN POWDER.

Apa itu kolagen?
...
-------------------
Kolagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai penyokong kepada seluruh tubuh badan kita. Kolagen merangkumi 1/3 protein dalam tubuh badan kita. Kolagen ni la yang memastikan kekenyalan, kekentalan, keketatan dan keanjalan pada tisu badan kita.

Which part of our body yang ada kolagen ni??
-----------------------------------------------------
Kolagen ada pada kulit, mata, saluran darah, tulang temulang, gigi, rambut dan organ dalaman kita. Secara kasarnya, 33% dari protein dalam badan adalah protein kolagen dan 75% kulit terdiri dari kolagen. Harr...banyak kan...penting tau kolagen ni.

Apa jadi bila kolagen tiada?
-------------------------------
Sains telah membuktikan bermula usia 25 tahun, kulit kita akan mula kehilangan kolagen secara berperingkat pada kadar 1.5% setiap tahun, dan kita akan kehilangan 50% kolagen (dari usia 25 tahun) apabila mencecah 60 tahun. Bermakna, kita akan kehilangan setengah dari kolagen dalam badan pada masa tu. Banyak tuu...Masa tu la kulit kedut, loose, wrinkle semua ada...

Keistimewaan Shaklee Collagen Powder
----------------------------------------------
1) Merupakan supplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.
2) Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
3) Mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Satu sachet untuk satu hidangan bagi kemudahan anda menyediakannya pada bila-bila masa dan di mana-mana jua.
4) Gabungan tujuh bahan utama untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dalaman dan luaran:
- Ekstrak biji benih Camelia Japonica
- Ekstrak Pfaffia
- Kolagen ikan
- Ekstrak kerang-kerangan
- Lactobacillus Acidophilus
- Vitamin C
- Vitamin B

Hasilnya
----------
1) Memperbaiki tekstur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu
2) Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
3) Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
4) Meningkatkan penampilan keseluruhan ~ 71%
5) Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
6) Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
7) Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
8) Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
9) Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
10) Mengurangkan garis-garis halus & kedutan
11) Menyokong kesihatan sesendi & menguatkan tulang. 12) Bantu mengekalkan otot dalam mata supaya lembut.

Justeru, kesan dan faedah pengambilan  Shaklee Collagen Powder:
ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara

Apa tunggu lagi, taknak ke cantik untuk orang tersayang? :) utk mengetahui selanjutnya (harga istimewa), hubungi : Kak Ma 012-6874142
 

12 November 2012

Kelebihan Vitamin C Shaklee berbanding Jenama lain Di Pasaran

Assalammualaikum wth,

Hari ini KakMa ingin berkongsi testimoni KakMa sendiri...
KakMa mula jatuh cinta dengan Vitamin C Shaklee masa berpantang anak ke3 "Nur Izzah Insyirah".. Alhamdulillah sepanjang berpantang dalam pengamalan vitamin C ini KakMa x pernah selsema dan baby pun sama... Kesannya wajah lebih sekata dan cerah mulus gebu...


APAKAH KEISTIMEWAAN DAN PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN VITAMIN C BIASA?


1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan vitamin c sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan vitamin c adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan.

2. Satu tablet vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet.

3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik.

MANFAAT VITAMIN C

Imuniti

- dengan pengambilan vitamin c secara teratur dapat melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

Antioksidan

- ia berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

Hypertension

- ia juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

Kecantikan kulit

- banyak kebaikan vitamin c dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
- mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
- memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.

kt:Permata Cintaku

Berminat boleh KakMa ^_^

03 November 2012


info mengenai alfalfa complex SHAKLEE:
...


 PERBEZAAN ALFALFA jenama Shaklee: Alfalfa Complex merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforous, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.

Jadi mari dapatkan alfalfa anda sekarang..


Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku