Social Icons

31 October 2014

7jenis persahabatan hanya 1sampai akhirat

7 JENIS PERSAHABATAN HANYA 1 SAMPAI AKHIRAT :
.
1. TA'ARUFFAN
Persahabatan yang terjalin secara kebetulan, seperti pernah bertemu di stesyen kereta api, hotel, hospital, pejabat pos, ATM, dan lainnya.
.
2. TAARIIKHAN
Persahabatan yang terjalin kerana faktor sejarah, misalnya teman sekampung, satu kelas, satu sekolah, satu asrama, dan sebagainya.
.
3. AHAMMIYYATAN
Persahabatan yang terjalin karana faktor kepentingan tertentu seperti rakan bisnes, politik dan sebagainya.
.
4. FAARIHAN
Persahabatan yang terjalin kerana faktor hobi, seperti teman futsal, badminton, memancing, dan sebagainya.
.
5. AMALAN
Persahabatan yang terjalin kerana kerjaya, misalnya sama-sama guru, doktor, arkitek dan sebagainya.
.
6. ADUWWAN
Sahabat tetapi musuh, depan kita bukan main dia baik lagi tapi bila belakang kita ... Allah! Pijak semutpun tak mati! Talam dua muka. Seperti firman Allah SWT : "Kalau kamu mendapat kebaikan atau kesenangan, ia menyakitkan hati mereka, bila kamu ditimpa musibah, mereka senang hati ..." (Surah Ali Imran : 120)
.
Rasulullah SAW mengajarkan doa :
"Allahumma Ya Allah ... selamatkanlah aku dari sahabat yang bila melihat kebaikanku dia bersembunyi tetapi bila dia melihat keburukanku dia sebarkan."
.
7. HUBBAN LIMAANAN
Sebuah ikatan persahabatan yang lahir batin, tulus saling cinta dan sayang kerana ALLAH Azza wa jalla, saling menolong, menasihati, menutupi aib sahabatnya, memberi hadiah, bahkan diam-diam di penghujung malam, ia doakan sahabatnya. Boleh jadi ia tidak bertemu tetapi ia cinta sahabatnya kerana Allah Ta'ala.
.
Dari 7 macam persahabatan di atas, 1 hingga 6 akan LENYAP di Akhirat.

Yang tinggal hanya 1 ikatan persahabatan iaitu persahabatanyang ke-7. Persahabatan yang terjalin kerana Allah Taala seperti firman Allah SWT : "Pada hari itu (Kiamat) sahabat - sahabat karib akan menjadi musuh bagi yang lain kecuali persahabatan kerana ketaqwaan" (Surah Az-Zukhruf :67)
.
Semoga dieratkan persahabatan kita
kerana Allah. Aamiin...!!!

Precious  Insyirah 
Hidup  Untuk  Memberi 

28 October 2014

Sakit Belakang Tidak Lagi...Alhamdulillah

[Shaklee Effect]

Kakma pernah mengalami emergency Ceaser ketika melahirkan anak ketiga 3tahun yang lalu...Kesan dari pembedahan itu, Kakma mengalami sakit belakang yang amat sangat..
Ketika dalam pantang ketika itu, sakitnya bukan kepalang... :(

Berlapikkan bantal di belakang badan dan menyapu minyak panaslah ikhtiar ketika itu...
Habis sahaja pantang, KakMa google untuk mencari alternatif bagi mengurangkan sakit belakang ini.
Alhamdulillah...setelah membaca pelbagai testimoni tentang Ostematrix, Kakma tergerak hati ingin mencuba. Melalui Ummie Iffah Anuar, Alhamdulillah KakMa membeli suplemen ini.

Subhanaullah, baru 2malam pengambilan 4biji ostematrix, sakit belakang KakMa semakin berkurang...Malah susu badan juga bertambah. ketika itu anak Kakma nak masuk 3bulan.
Bersyukur sangat-sangat ke hadrat Ilahi, kerana sakit belakang beransur hilang dengan izinNya.
Mari kita lihat Ostematrix ini..

Ianya terdiri daripada :
~ 1000mg Kalsium : Sumber semulajadi yang mudah diserap(terbaikk)
~400mg magnesium : Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya
~400 IU vitamin D : Wahhh!!! Ini meransang penyerapan Kalsium.
~Boron : Bantu dalam metabolisma tulang
~ Manganese, kopper & Zinc : Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang.
 
 Ostematrix sesuai untuk siapa??
Mari kita lihat psoter di bawah ini... ^_^

Begitu banyak kelebihan Ostematrix ini ya kawan-kawan..
Kakma ingin kongsikan beberapa Testimoni Ostematrix

Testimoni 1: Hilang Sakit Belakang & Pinggang

Testimoni 2: Sakit Pinggan Lega Selepas Amalkan Ostematrix



Testimoni 3: Dapat Tidur Dengan Lena. Alhamdulillah


KakMa suka Ostematrix, ia antara suplemen terakhir yang diambil sebelum tidur..
Membantu merehatkan saraf & membantu tidur yang lena..

Jika anda ada sakit-sakit badan, cubalah Ostematrix, InshaAllah, bangun pagi..banda akan rasa ringan ...

Oste juga antara kegemaran para pelanggan saya yang dalam pantang & menyusu.
Kerana ia membantu proses pembuangan lebih lancar

PLUS++++

Susu badan meriah...menarik bukan????.


Ingin Mencuba Hubungi KakMa
sms/wa : 0126874142
Rakan Shaklee Kulim 
Kita ikhtiar & peyembuhnya Allah swt.

24 October 2014

Senarai pemenang Give away

Assalamualaikum wbt..
Alhamdulillah.. hari ni kami nak announce PEMENANG GIVEAWAY SAYA NAK SIHAT yang berlangsung dari 22/9/14 – 3/10/14   10/10/2014.



Harap maaf atas kelewatan.
Seperti yang dijanjikan, pemenang dipilih menggunakan random.org.
DAN PEMENANGNYA ADALAH…

1. http://fn-infinity.com 2. http://eurukaseven.blogspot.com 3. http://www.duniashida.com 4. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com 5. http://www.tengkubutang.blogspot.com 6. http://mawarberduri4147.blogspot.com

Pemenang diharap boleh hubungi ija untuk urusan penghantaran hadiah. 

Emel: ijask@hotmail.com
Sms/wa: 016-6658245

Beri nama,
Blog url
Alamat
No telefon.

Terima kasih atas penyertaan semua.
In sha Allah, ada rezeki lain kali kita buat lagi :))
Tahniah sekali lagi kepada semua pemenang!!!!

Salam Maal Hijrah 1436 Hijriah

AsSalamu'alaikum w.b.t.
Hari ini kita berada di penghujung tahun Hijrah. hari terakhir untuk tahun ini.

Jangan lupa... Selepas Asar , baca Doa Akhir tahun dan perbanyakkan baca Istighfar sehingga masuk Maghrib. Selepas solat Maghrib, baca doa Awal tahun dan banyakkan berselawat sampai masuk Isyak.
InsyaAllah kita akhirkan tahun ini dengan Istighfar dan mulakan tahun baru dengan Selawat.

Selamat Maal Hijrah, In sya' Allah, semoga Allah terima semua amalan kita pada tahun ini & semoga tahun baru kita sama-sama berhijrah untuk membentuk keperibadian yang lebih sempurna, meningkatkan amal ibadat yang semata2 hanya kerana Allah swt, menjaga kedua ibu bapa dengan yang termampu kita laksanakan, membina/mengukuh & menjaga silaturahim antara ahli keluarga dengan lebih baik & semoga kita diberikan taufik, hidayah & sentiasa dalam rahmat oleh Allah s.w.t.. Aamiiin..

Sumber: Rakan WhatsApp Muslimat.

23 October 2014

Menu simple waktu hujan..

Alhamdulillah...
selesai makan tengahari hari ini...
menu simple sahaja..
sup ayam+nasi+ikan goreng+air suam...

Habis je makan... ambil
1biji Bcomplex
1biji Vitalea

Bcomplex untuk tingkatkan metabolisma tambahan pula selepas makan...

manakala Vitalea pula sebagai pelengkap pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutama mereka yang vegetarian dan anemia...

Precious Insyirah
Rakan Shaklee Anda.
0126874142.

20 October 2014

Kelebihan Esp yang perlu anda ketahui

Kelebihan Energizing Soys Protein yang perlu anda ketahui...

Ianya sesuai untuk semua golongan
✔Untuk Ibu Hamil
✔Ibu menyusu/Penyusuan
✔Kecantikan luar dalam
✔Pemulihan selepas pembedahan
✔Rawatan kesuburan
✔Keperluan Diet
✔Kesihatan
✔Pemulihan sel-sel badan

1 canister 850gram.
InshaAllah tahan hingga 1 bln setengah.

Jika anda beli 6 esp  anda akan dapat 1esp yang bernilai RM150.

ada lagi bonus
+Free membership
+Free Cash bonus RM27 pada 14hb Nov.
Menarik bukan???

Hubungi Saya Precious Insyirah
📲Sms / wa : 0126874142

19 October 2014

Shaklee Indipendent Distributor kulim

Sid Pilihan Anda Arma 858240

saya SID pilihan anda!
Jom Sihat & Cantik Semulajadi.
Badan sihat in shaa Allah mudah beribadah
-------------------------
Nama: Armawati Ariffin & Rizal Azmi
Contact No : 0126874142
Email: ummiamir81@gmail.com
Facebook: Precious Insyirah
Blog:
preciousinsyirah.blogspot.com
FB Page: Precious Insyirah Wardrobe's

17 October 2014

Poo Poo Lawas dan Lancar

Syukur kegembiraan dapat whatsApp dari pelanggan yang baru bersalin ceaser pagi ini dan menggunakan set bersalin Shaklee.

Sebagai sid. ..kakma follow up dan bertanya khabar para pelanggan KakMa☺

Kata Puan Sab,
Kak... pagi tadi poo..poo..lawas dan lancar.
Kerana sblm ini..ketika berpantang anak pertama...pembuangan poo poo tidal lancar... hampir 1jam dalam tandas...

Kini Puan Sabrina Auzar sangat berpuas hati selepas amalkan tidak sampai 1minggu set bersalin ini.

Plussss...

Payudaranya bengkak susu pada hari ke4 berpantang. Subhanallah murah rezeki anaknya...

Semoga puan sabrina makin sihat dan dapat menyusukan anaknya hingga 2tahun.

Precious Insyirah
#shakleeeffect
#Shakleekulim
📲 sms / wa : 0126874142
🚗cod : Sekitar Kulim High Tech, Taman Selasih, Taman Kenari dan Junjung

08 October 2014

10 Soalan Popular tentang ESP

Ada apa yang istimewa dengan ESP Shaklee sehinggakan semua para pelanggan sangat mendambakannya?

Jika anda adalah salah seseorang yang amat mementingkan KECANTIKAN, KESIHATAN dan ingin KEKAL BERTENAGA sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini.

Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ HIGH ON DEMAND dalam banyak-banyak produk Shaklee!

Mengapa? Kenapa? Bagaimana? Semuanya akan terjawab apabila anda membaca artikel ini sepenuhnya. Bacalah dengan teliti dan tekun, rangkuman 10 Soalan Popular mengenai faedah dan kebaikan Energizing Soy Protein  atau ESP Shaklee ini untuk anda.

10 Soalan Popular tentang ESP antaranya:

1. Apa itu Energizing Soy Protein atau ESP?

2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu antara ESP dengan Alfalfa?

3. Berapa harga satu canister ESP?

4. Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?

5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP?

6. Apa rasa ESP sebenarnya?

7. Jika saya ingin order hari ini, bila saya boleh terima?

8. Adakah masih perlu ESP jika saya sudah ambil Alfalfa?

9. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?

10. Bagaimana saya hendak order ESP ini?

1. Apa itu Energizing Soy Protein atau  ESP?

Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu antara ESP dengan Alfalfa?

Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein TETAPI dalam kuantiti yang sedikit berbanding ESP. Sebenarnya, kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah berbeza kepada setiap individu. Sekiranya anda ada bajet tertentu,  harga Alfalfa lebih murah berbanding ESP.

Paling penting, bagi menjamin keberkesanan dan susu bertambah, kekerapan penyusuan haruslah dalam tempoh setiap 3-4 jam dan tujuannya supaya payudara dapat dikosongkan.

3. Berapa harga satu canister ESP?
Harga ESP bagi Semenanjung dan Sabah Sarawak ialah RM150.

4. Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?

Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga satu bulan setengah.

5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP? Siapa yang boleh mengambil ESP?

Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.

Sesuai untuk semua lapisan:

1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!

3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. WOW…!!!

DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata, anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!

6. Apa rasa ESP sebenarnya?
ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, ada pelbagai resepi ESP lain yang boleh dicuba.
Boleh mix dengan kurma, pisang, mealshake, buat air bandung..Strawberry
Wallah😀😀😀

7. Jika saya ingin order hari ini, bila saya boleh terima?

Insha-Allah, penghantaran mengambil masa 1-4 hari bekerja bergantung kepada kawasan anda.

8. Adakah masih perlu ESP jika saya sudah ambil Alfalfa?
Boleh. Anda boleh mengambil kedua-duanya sekali jika anda mahu dan berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikan dan kelebihan lain yang baik untuk kesihatan anda.

9. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?

Membantu pembentukan sel-sel baru.
Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.

Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia  1 tahun ke atas & keluarga.

Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

ESP SEBAGAI SUMBER PROTEIN YANG LEBIH BERKUALITI.

25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada PROTEIN.

Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.

Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:

SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM

Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.

Ingin tahu mengapa? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama bagi  sel tubuh manusia. Sel-sel yang sihat akan dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat dan cergas.

RAMAI YANG TELAH MERASA KEBAIKAN DAN BETAPA BAGUSNYA ESP SELEPAS MENGAMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3 HINGGA 4 MINGGU.

Ada yang kata, kulit makin licinlah, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak, suami makin sayang dan macam-macam lagi!

10. Bagaimana nak order ESP?

Anda cuma perlu hubungi saya dan saya akan uruskan pesanan anda dengan kadar segera.

Ingin dapatkan ESP Shaklee dengan HARGA AHLI dengan penjimatan sehingga 30 peratus? Daftar sebagai ahli Shaklee sekarang!

Kajian 3 Tahun Tentang ESP Shaklee, Hasilnya Memang Mengejutkan!

Jangan berlengah lagi untuk melaburkan wang bagi mengekalkan kesihatan anda di tahap optimum!

Sila baca DISCLAIMER.

Untuk konsultasi premium, Sila hubungi saya:

Fb: Precious Insyirah

Email: ummiamir81@gmail.com

No. Hp/WhatsApp : 012-6874142

Shaklee Independent Distributor No 858240

Kawasan COD: Sekitar Kulim High Tech, Taman Selasih, Taman Kenari dan Junjung.

Kredit://www.celikvitamin.com/blog/10-soalan-popular-mengenai-esp/

Izzah Puteriku


Bismillah Walhamdulillah

Alhamdulillah Izzah dah 3tahun. Rasa sekejap masa berlalu.
Sejak dalam pantang KakMa dah gunakan shaklee untuk set bersalin dan penyusuan.

Alhamdulillah hasilnya agak lumayan.
Susu yang meriah dan izzah sihat dan cerdas di sekolah. Petah bercakap dan ramah orangnya.

Untuk Izzah Mealshake dan omegaguard untuk anak-anak ibu.Memang nampak perbezaan antara Izzah dengan anak-anak jiran yang seusia dengannya.  Nampak lebih matang dan ramai yang kata Izzah cerdik..

Syukur...semua dari Allah. Di usia 3tahun 5bln , Izzah dah boleh baca Buku Peter & Jane 1a, Buku Bacalah Anakku 2 & Iqra 1. KakMa yakin...ibu-ibu diluar anak-anak lagi hebat. Cuba buat yang terbaik untuk anak-anak. Kerana ia ialah aset kita di akhirat.

Kenangan sukaneka TICP di Stadium Keladi..
Izzah Insyirah 3tahun.
Dapat No.1 dalam sukaneka ni.

Izzah Bijak dan Cilik.
Semoga menjadi anak solehah dan berjaya dunia akhirat.
Aameen.

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku