Social Icons

21 December 2012

Keistimewaan ESP ~ Energizing Soy Protein

SIAPA YG PERLUKAN ESP?
Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
 
Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)
Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil
Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat
Wanita: Keanjalan kulit dan weight management.. Awet muda dan langsing..… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata, protein juga diperlukan untuk pembinaan sel-sel otot untuk pembakaran kalori) . Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

                                  Perbezaan Shaklee
 



Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO
Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.
Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
 
Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungisembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga.Bagi setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.


Panduan Memilih Soy Protein Berkualiti

Antara soalan yang sering saya dapat.."Kak.. protin brand ni xxx bagus tak?".. "Kak..betul ke ESP shaklee bagus?"...Bagus ke minum soy ni ?..blablablabla.. Hmmm..isu kat sini ialah...Bagaimana nak memilih soy protein yang bagus?kat pasaran sekarang melambak dah mcm2 jenis protein........kualiti amat penting kan kan..(kerja saya ni melibatkan Quality Control....jadi memang byk standard2 yang perlu dipatuhi..american standrd la british standard la..petronas standard la...shell standard la... manual ,standard,procedure,guideline..bla bla. dan seangkatan dengannya..tak terhafal oleh ku).. Jadi seharusnya kene memilih yang berkualiti...
 
Saya selalu kata ESP ni best seller...memang yer pun.....dan saya nak berkongsi disini 7 kriteria penting.. 7 control checklist yg perlu ada dlm soy protein yang baik dan berkualiti... yelahkan..nak beli ape2 pun kene ada kriteria.. nak beli ikan segar pun ada kriteria..tgk mata..tgk insang..tgk kulit... nak pilih calon suami isteri pun ada kriteria.. rupa paras,perangai,famili,harta..harta?hihi... pendek kata dlm hidup ni ..apa je yg kita nak beli mesti ada standard dan requirement... kita yang empunya badan..kita yg tentukan...okay..thats it...mari saya cerita kenapa 7 kriteria ni perlu ada...artikel tu dlm omputih..ni yg saya tulis berdasarkan pemahaman saya...
  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secaragenetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan.
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang.
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan-Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result.
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium
credit:mamafaiz.com

Vitamin Sintetik Vs Vitamin Semulajadi (Siri 2)

Adakah Shaklee selamat diambil dan tanpa kesan sampingan..???

         jawapan saya sangat mudah..Ya Shaklee adalah Vitamin Semulajadi dan ia selamat diambil dan tiada kesan sampingan..mengapa saya katakan begitu..
Terdapat 5 Perbezaan Vitamin Sintetik dan Vitamin Semulajadi..
Source Image: Google


  1. Cara Penghasilan

Vitamin Semulajadi :  dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

Vitamin Sintetik : dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.
2. Keserasian dengan badan

Vitamin Semulajadi : dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.

Vitamin Sintetik : walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik. Vitamin sintetik memberi kesan, sama ada jangka pendek atau jangka panjang.

3. Perbandingan Harga

Vitamin Semulajadi : tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.

Vitamin Sintetik : biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.
4. Kesan kepada tubuh badan

Vitamin Semulajadi : mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dalam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

Vitamin Sintetik : oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ‘solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.
 
5. Kesan jangka masa panjang

Vitamin Semulajadi : tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

Vitamin Sintetik : mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.
Pendek kata, perbandingan antara vitamin natural dengan vitamin sintetik adalah umpama bunga hidup dengan bunga plastik. Bunga plastik itu memang lebih mudah, murah, dan tahan lama. Tapi keunggulan bunga hidup tidak dapat ditandingi, walau macamana ‘nampak asli’ bunga plastik tersebut. Perbandingan yang lain ialah objek sebenar dengan imej dalam cermin. Walaupun kelihatan sama, tp imej dalam cermin tetap bukan objek sebenar.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Vitamin Sintetik @ Vitamin Semulajadi??? (Siri1)

Vitamin...vitamin..vitamin....
Sebelum itu..mari kita baca, ungkapan yg biasa kita dengar di sekeliling kita...
“Alah, vitamin mana2 pun sama aje. Mahal ke, murah ke, yang free lagi baik!”
“Vitamin sintetik ke, semulajadi ke, sama je jenis vitaminnya..”
“Yang vitamin semulajadi tu sama je buatnya dengan vitamin biasa”
“Makan je vitamin apa2..”
“Kalau vitamin sintetik tu tak bagus, mesti lah diorang tak jual”

Sebenarnya, tanggapan di atas adalah tidak betul sama sekali. Tak bagus maka tak jual? Saya nak tanya, rokok tu bagus ke? Kenapa merata2 kedai jual rokok?
Ramai antara kita tak dapat appreciate kepentingan vitamin semulajadi dan bahaya vitamin sintetik, mungkin sebab kita tak tahu pun vitamin tu ada yang sintetik, ada yang semulajadi.
Macamana nak faham perbezaannya?
Sebelum tu, vitamin ni boleh dibahagikan kepada 3 kategori: sintetik, organik & semulajadi.

Analoginya seperti dalam gambar.

Vitamin Sintetik atau Vitamin Semulajadi? Pilihan di tangan anda..
Mengapa semulajadi/natural?
1. Enzim tidak alami perubahan melampau dalam pemprosesan oleh haba yang tinggi dan pelarut kimia yang keras.
2. Tidak menggunakan pengisi dan p...
engikat yang keras yang menghalang penyerapan nutrien.
3. Penyediaan bahan mentah dari sumber semujadi yang berkualiti.
4. Imbangan semulajadi dikekalkan sebaik mungkin.
5. Semulajadi adalah bio-kedapatan dan disimpan dalam tisu badan lebih lamaberbanding sintetik..
6. Semulajadi lebih mudah ditukarkan oleh badan bagi menjalankan kepelbagaian fungsinya.

Mengapa elakkan sintetik?
1. Tidak digunakan sepenuhnya oleh tubuh-struktur enzim tubuh kita adalah untuk semulajadi bukannya makmal.
2. Percubaan untuk memadankan (match) enzim tubuh badan kita dengan vitamin sintetik ialahseumpama memadankan tangan kanan kita dengan sarung tangan kiri.
3. Semulajadi lebih aktif dari segi biologi berbanding sintetik-42% lebih berkesan dari sentetik.

Bagaimana mengenal SEMULAJADI atau SINTETIK?1. Melalui pembacaan label - huruf "I" bagi tiruan dan "d" bagi semulajadi.
2. Melalui perkataan "ko-faktor" seperti "bioflavinoids" atau "biogradable",
3. Melalui kehadiran pek "silika gel" dalam bekas- menandakan ianya sintetik.(jadi pastikan botol2 vitamin yg anda beli tiada silika gel)
4. Rujuk Shaklee Food Supplement -A consumer Reports by Editors of Research Institute of Preventive Health Care
See More..

Credit to :http://vitaminsemulajadi.com

Testimoni Cyst dan Fibroid Tidak Berulang

Suka saya kongsikan cerita ibu-ibu yang mempunyai masalah kesihatan dan apa perasaan mereka selepas mengambil Shaklee.  Saya sendiri ada pengalaman endometriosis, tetapi AlhamduLILLAH, semakin baik setelah mengamalkan Shaklee. Harini saya nak kongsikan cerita tentang Kak N yang mengalami cyst dan fibroid..


Source Images: alternativesurgery.com

Bagi yang mengikuti kisah penulisan blog saya dari awal, pasti pernah terbaca kisah saya yang mengalami ketumbuhan di ovari yang lebih spesifik kes saya ialah twisted cyst. Masa tu saya mengandungkan Addin 2 bulan. Terpaksa juga melalui operation sebab cyst tu berpintal dengan ovari. Alhamdulillah kandungan pun selamat dan Addin selamat dilahirkan secara c-section.


Apa yang saya belajar tentang cyst ni ialah ianya adalah salah satu ketumbuhan abnormal sel dalam badan yang disebabkan oleh faktor radikal bebas. Sama juga dengan fibroid.Ia boleh tumbuh semula jika radikal bebas tidak dikawal baik oleh antioksidan.Masih ingat lagi dengan seorang kawan yang melalui 3 kali operation membuang cyst. Ianya boleh recurrent jika antioksidan dalam badan kita tidak mencukupi.

Apa dia radikal bebas?
Radikal bebas adalah molekul yang kekurangan satu elektron, dan membuat molekul tersebut menjadi tidak stabil dan selalu berusaha mengambil elektron dari molekul atau sel lain. Radikal bebas dapat dihasilkan dari hasil metabolisme tubuh dan faktor luaran seperti asap rokok, hasil penyinaran ultra ungu, zat kimia dalam makanan dan bahan pencemar lain. Penyakit yang disebabkan oleh radikal bebas bersifat kronis, iaitu diperlukan masa waktu bertahun-tahun untuk penyakit tersebut menjadi nyata. Contoh penyakit yang sering dihubungkan dengan radikal bebas adalah serangan jantung dan barah. Untuk mencegah atau mengurangi penyakit kronik karena radikal bebas diperlukan antioksidan.
Sumber : Google
Untuk bahasa mudah yang saya fahami, pertumbuhan sel yang tidak normal boleh mengakibatkan ketumbuhan atau lebih teruk dikenali sebaga kanser kerana ianya merebak dengan sangat cepat.

Bagaimana nak kawal radikal bebas ini? Ianya boleh dikawal melalui pengambilan antioksidan yang boleh didapati dalam makanan harian kita. Antara makanan yang kaya dengan antioksidan ialah anggur hitam, vitamin C, buah beri, strawberi dan banyak lagi. Namun kandungan antioksidan dalam setiap buah adalah berbeza antara setiap satunya.

Apabila saya ditemukan ALLAH dengan seorang wanita yang melalui pembedahan sebanyak 3 kali untuk membuang cyst, maka saya mengambil langkah berjaga-jaga dengan mengamalkan pengambilan supplement yang tinggi antioksidan. Apakah vitamin yang kaya dengan antioksidan? Saya gunakan formula ACE iaitu vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E. Selain itu pengambilan GLA juga sangat membantu.

Seorang ibu yang menyusu yang pernah mengalami Mastitis juga saya saya nasihatkan mengambil vitamin yang kaya dengan antioksidan agar perkara yang sama tidak berulang. Adakah benar ibu yang menyusu yang mengambil vitamin E tidak mudah mendapat Mastitis? Ianya hanya sebagai langkah berjaga-jaga kerana penyakit itu datangnya dari ALLAH jua.

Seorang ibu yang juga menyusu pernah meminta saya memberikan panduan untuk mengurangkan bengkak ( ketumbuhan kecil) di bahagian alat sulitnya kerana tidak mahu menjalani pembedahan, alhamdulillah atas sifat istiqamah dan yakin dengan pertolongan Allah, beliau tidak perlu menjalani pembedahan untk membuang ketumbuhan di bahagian alat sulitnya. Syukur sangat.

Selama 11 tahun bersama Shaklee saya dah jumpa ramai pesakit kanser dan ianya buat saya insaf dan istiqamah dengan pengambilan antioksidan. Pemakanan kita mempengaruhi kesihatan kita. Sebab tu kena berjaga-jaga dan pastikan pengambilan vitamin dan zat galian dititikberatkan. Penyakit sebenarnya tidak datang serta merta, ianya berada dalam tubuh cuma ianya tidak aktif. Untuk pastikan ia tidak aktif, pastikan antioksidan kita mencukupi. 
--------------------------------------------------------------------------------------
Itu dia cerita Kak N, panjang lebar..Saya harap dengan perkongsian ini, sama-samalah kita menjaga kesihatan diri yang tidak terlepas dari serangan radikal bebas, lebih-lebih lagi asap rokok! 

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat boleh whatsApp saya @ sms saya : 0126874142

Supplement Untuk Perokok

Source Gambar: Google

Assalammualaikum wth..
Hhhmm...bila tgk gambar di atas..kita akan lihat 3biji epal. Apa yg kita dapat lihat dari situ??????
Mana yang kita nak pilih?..sudah pasti epal hijau yang ranum dan segar bugar... 2 biji epal lagi..kita lihat..sudah layu malah...hitam tidak bermaya...Ini adalah kiasan gambar bagi perokok di luar sana...

Jika anda seorang perokok, adalah PERLU untuk melindungi badan anda sebanyak mungkin daripada kesan-kesan negative akibat merokok. Vitamin-vitamin penting seperti vitamin B, vitamin C, D dan E akan ’hilang’ dengan merokok. Vitamin ini mengawal fungsi badan yang penting dan membantu mencegah perkembangan penyakit.

Mari kita lihat isi kandungan sebatang rokok...


Isi kandungan sebatang rokok???? Semuanya mengandungi racun terlarang...

Apakah Supplement Terbaik Untuk Perokok???...

Kenapa perlunya Vitamin B untuk perokok?
Vitamin B
Perokok mempunyai risiko yang lebih besar untuk mendapat kanser paru-paru dan pankreas berbanding dengan bukan perokok, namun risiko ini boleh dikurangkan dengan mendapat vitamin B yang mencukupi. Rachael Stolzenberg-Solomon, Ph.D., di Institut Kanser Kebangsaan di BethesdaMaryland, mendapati bahawa tahap vitamin B folat adalah lebih rendah pada pesakit yang menghidap barah pankreas. Asid folik, amat penting untuk paru-paru, juga boleh membantu mengurangkan simptom bronkitis pada perokok.  
Kenapa perlu Vitamin C bagi perokok???

Vitamin C
Oksida di dalam asap rokok mempercepatkan metabolisme vitamin C, menyebabkan bekalan vitamin ini menjadi berkurangan. Pengambilan tambahan Vitamin C boleh mengembalikan tahap Vitamin C pada darah perokok kepada normal. Penyelidik di Hospital Veterans Pentadbiran di Pennsylvania mendapati bahawa tahap normal vitamin C boleh melindungi perokok tegar dari keracunan darah. Kerana vitamin C juga membantu mengawal jumlah kolesterol  di dalam darah, kekurangan Vitamin C boleh merosakkan keupayaan badan untuk menukar kolesterol ke hempedu. 
Kolesterol kemudian berkumpul dalam aliran darah, ’berkumpul’ di dalam arteri dan boleh menyebabkan aterosklerosis. Pengambilan tambahan Vitamin C juga membantu melindungi tahap plasma darah dan fungsi vitamin E, antioksidan kepada badan. Bruce Ames, Ph.D., pengarah Institut Alam Sekitar Pusat Sains Kesihatan Kebangsaan di Universiti California, Berkeley mendapati bahawa perokok tidak makan makanan yang cukup kaya dengan vitamin C.
 Menurut Dr. Ames, perokok perlu menelan dua atau tiga kali dos harian vitamin C yang disyorkan untuk bukan perokok.

 

 Apakah keperluan vitamin E bagi perokok?


Pada tahun 2005, kajian oleh Institut Linus Pauling yang disiarkan dalam "American Journal of Clinical Nutrition," menunjukkan bahawa tahap Vitamin E pada plasma darah  berkurangan dan hilang dengan lebih cepat dalam perokok berbanding bukan perokok. Kerana tahap vitamin E yang rendah, ia tidak memberi perlindungan yang mencukupi terhadap radikal bebas, ini mungkin salah satu sebab-sebab mengapa orang yang merokok boleh  mendapat kanser.
 
Apakah keperluan Ostematrix kepada Perokok???
Kajian menunjukkan bahawa orang yang merokok boleh menjejaskan metabolisme vitamin D dan kalsium seterusnya meningkatkan risiko osteoporosis.Vitamin D membantu untuk mengawal kalsium dalam badan anda dan membantu mengekalkan kepadatan tulang. Vitamin D boleh membantu perokok melambatkan kadar kehilangan kepadatan tulang.
 
Sekilas renungan:
Smoking is injurious.
If you don’t smoke, GREAT!!!,
If you do…BECOME AWARE!!!…OF THE RISKS
More for your loved ones …. if not for yourself….. Take care!!!!
kt: Health Inspiration

credit untuk  Azrin Mohd

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 


20 December 2012

Cawangan Shaklee Di Semenanjung Malaysia


Assalammualaikum wth...
Hari ini Kakma ingin berkongsi dengan kawan-kawan sekiranya  mahu membeli sendiri barangan SHAKLEE (FULL PACKAGE SAHAJA ye kawan-kawan) di mana-mana cawangan SHAKLEE berhampiran, berikut saya senaraikan alamat untuk rujukan kawan-kawan.Sebelum pergi boleh sms saya untuk dapatkan ID saya bagi mendapatkan harga istimewa. Jangan segan-segan ye untuk hubungi saya.

Shah Alam HQ : Jalan Juruhebah U1/50 Temasya Industrial Park, Section U1 Shah Alam (Glenmarie) No tel 1800-88-6577

KL Branch : 31 Jalan 2A/27A Section 1 Wangsa maju Setapak, KL. No tel 03-41426442

Penang Branch : A-2 Jalan Todak Pusat Bandaraya Seberang Jaya , Perai. No tel 04-3974325

Ipoh Branch : 32 Medan Istana 1 Bandar Ipoh Raya , Ipoh . No tel 05-2418260

Johor Bahru Branch : 14 Jalan Molek 1110 Taman Molek , JB. No tel 07-3525188

Kota Bharu Branch : 319 Section 25 Bandar Kora Bharu Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu. No tel 09-7478688

05 December 2012

Shaklee Collogen Powder , Pilihan Terbaik Untuk Anda


Mungkin ada yang masih belum tahu yang Shaklee juga mengeluarkan Kolagen. Ye, Shaklee Collagen Powder adalah produk terbaru dari Shaklee. Alhamdulillah ramai yang berminat dengan Collagen Powder ni. Kesannya dapat dilihat seawal 7-8 minggu mengikut UJIAN KLINIKAL yang telah dijalankan. Syok kan???!!!

Apa itu KOLAGEN?

Kolagen adalah merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Ia menyumbang kepada kira2 75% berat dalam kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

Sebab2 dan Kesan Kehilangan Kolagen

Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda2 penuaan lain seperti
  • Kulit berkedut, kering dan melayut
  • Kuku rapuh dan tidak kukuh
  • Rambut halus dan gugur
Bagaimana kemerosotan semulajadi ini dapat diatasi?

Dengan pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit.

Apa Kesan2 dan Faedah2 mengambil kolagen?
  • ANTI PENUAAN - Mengurangkan liang pori2, kedutan dan garis2 halus yang kelihatan.
  • MENGHIDRATKAN - Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka.
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
  • MELICINKAN - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  • MENYUBURKAN - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.
  • MENCERAHKAN - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
  • MENEGANGKAN - Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.

Ada FAEDAH TAMBAHAN??

Ya, ada faedah tambahannya selain daripada utk kulit. Dengan pengambilan Shaklee Collagen Powder ni,
  • dapat membantu menyokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang.
  • dapat membantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.
Ini adalah testimoni SHAKLEE.Anda bila lagi????..

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku