Social Icons

05 June 2012

^_^ Testimoni Ibu Menyusu yang sangat berpuas dengan shaklee(milk booster, badan cergas, berat badan turun dari 85kg-70.4kg)

Testimoni Ibu Menyusu yang sangat berpuas dengan shaklee(milk booster, badan cergas, berat badan turun dari 85kg-70.4kg)

Assalammualaikum...Apa khabar semua..hari ini KakMa ingin berkongsi cerita dari blog Kak Cery tentang testimoni yang terkini mengenai ibu yang sangat berpuas hati dengan shaklee...JOM kita baca kisah benar ini...

Alhamdulillah....dapat gak klik create entry.. dapat update laman MFC ...memandangkan malam ni payah pula nak tidur.... Tiba2 teringat email yg saya dapat awal pagi tadi...Bukan pertama kali dapat emel mcm tu.. tapi sebab ada sejarah dgn customer ni..hehe (customer alam maya ).. Bukan sejarah gaduh or ape2.. haha.. rileks.. cuma beliau ni lama dah emel tanya pasal suplemen Shaklee.,..sejak dari dia hamil.. panjang berjela juga la kami reply mengreply.. :)... (ikut hati mmg saya nak paksa beli. haha.. sbb saya tau besttttttnya suplemen Shaklee ni)...tapi last2 senyap je takde berita... belum terbuka hati nak beli agaknya...lepas tu. hmm..saya pun tak boleh nak kata apa..tak suka paksa2... kot2 dia pergi bercuti ke apa kan..

Tup tup.. awal May saya dapat emel beliau kata dah selamat bersalin dan nak order set suplemen Shaklee.. (finally..dia datang balik..lama benarr buat keputusan..hehe.).. dia nak vitamin yg sesuai utk lepas bersalin, turun berat badan at the same time yg berfungsi as booster too... Jadi saya suggestkan vitamin yang lengkap dan sesuai utk ibu2 yg baru sahaja bersalin iaitu ESP, Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Ostematrix dan Lecitin....kalau tak silap time tu minggu pertama bulan May.. saya bg lengkap dgn jadual mkn... Lepas tu.. saya tak sempat nak tanya khabar.. sehingga lah pagi tadi saya dapat emel pjg lebar dari beliau...
________________
xxxxx@gmail.com
10:55 AM (13 hours ago)

to me

Salam Kak Sherry...
Nak share cerita dgn akak ni... Tak sabar2 nak drop email ke akak..hehehhehe.. Hari tu kan saya beli set Shaklee dgn akak kan.. Set utk menyusu n diet sekali.. N saya memang betol2 puas hati lah dgn produk Shaklee ni.. Bila saya consume ESP..Memang susu saya byk giler....sekali pump je dpt lebih dr 5 oz..tu baru sebelah. blom due2 belah lagi tu...mesti pump tiap 2 ke 3 jam sehari smpilah skrg ni..Alhamdulillah stok susu utk baby pon byk..Rezeki kali ni tak putus lagi..
Yang keduanye yg saya perasan badan rasa cergas je..tak cepat penat, tak mudah lesu...maybe saya amalkan makan vitamin Shaklee yg akak suggestkan tu.. Memang membantu saya utk sentiasa aktif dan rasa segar je sepanjang hari..Maklumlah ada anak kecik selalu jaga malam..
Dan yang ketiganye pulak mestilah berat badan turun..Yang ni memang saya sgt puas hati... Saya lebih kurus berbanding bersalinkan anak pertama dulu.. Sebelum mengandung anak kedua ni berat saya memang tak boleh nak berubah dah..sentiasa 77kg...3 kg lagi nk bergerak ke 80..Seram tol time tu...diet tak menjadi..mcm2 produk dh saya cube tapi entahlah...mungkin belom jumpa yg mujarab.. pastu mengandung anak kedua sampilah 9bln kandugan...berat saya jadi 85kg.. Time tu dok terfikir boleh ke berat bdn ni berkurang or statik je makin bertambah..hehehehehe... Time pantang memang saya pantang betul..sampailah saya beli Shaklee dgn akak.. Saya tak sedar perubahan berat tapi org sekeliling yang mula perasan dan tegur..

Lepas sebulan berpantang pergi klinik..n timbang berat..wahhh....berat dh trn 73.4kg lah.. ni kira pencapaian yg bagus ni... saya tak nak suka sgt...kang takut leka..berat naik balik..hehehehehe...sampailah saya habis pantang 44 hari saya tak timbang lagi.. Sampailah semalam hari ke 59 saya pergi shopping mall..teringin sgt nak tahu berat bdn terkini..yelah nak tahu jugak berat saya ni bertambah ke berkurang... Akak nak tahu...berat saya turun lagi.. Sekarang berat saya 70.4kg.. Mcm tak caya je... sikit lagi mahu ke angka 6..yg tu kalau cecah ke angka 6+ kg memang saya buat puasa sunat syukurlah kak...mau taknye..saya dh lama tak rasa berat berkurang ni.. Saya target nk dpt berat 68 kg..berat sblm kahwin dulu 65kg..seb saya ni berangka besar... Saya pon rasa badan rasa ringan je.. Paha yang mcm batang pokok kelapa dulu pon dh makin kecik.. The best part yang paling saya suke...saya dapat sarungkan balik seluar jeans Levi's yg dah lama terperap dlm stor tu..seb tak leh masuk..skrg ni boleh la melaram balik..hehehehe..

Saya tak diet ape pun seb saya masih fully BF kan baby... apa yang saya buat..Saya tetap mkn 3 kali sehari..saya mkn vitamin Shaklee ikut aturan yg Kak Cherry bagi.. Makn Lecithin pas sarapan n lunch..n saya memang byk minum air kosong... So far memang saya berpuas hati dgn produk Shaklee ni.. n nak oder lagi Lecithin n Ostemetrix dgn akak.. :)


Credit to Kak Cery

********************************************************************************

Alhamdulillah..dah bacakan..testimoni ini ...the product speak itself... hanya yang dah ambil , faham rasa teruja dan kebenarannya..sebab tu Shaklee glamor dikalangan ibu2 menyusu.....Insya Allah

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku