Social Icons

04 June 2012

Kebaikan VIVIX Shaklee



Apa itu VIVIX?? 
Vivix adalah satu produk baru keluaran Shaklee yang merupakan cecair ajaib yang dipanggil sebagai anti penuaan @ tonik awet muda gitu... dan turut memberi sokongan sebagai ANTIPENGOKSIDA... Antara kebaikan VIVIX adalah...





1. Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

2. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Tapi VIVIX TIDAK BOLEH diambil oleh ibu yang mengandung dan menyusukan anak yer... so sudah pasti la VIVIX ni not for me... (coz masih susukan Izzah)
Kredit Dari : MOMMA MIA
Saya mahu VIVIX Shaklee untuk my mom. Tahun ni beliau akan masuk usia 60 tahun.. Memandangkan beliau sering mengadu kebas-kebas tangan pedih ulu hati, dan sakit sendi walaupun telah mengambil pelbagai jenis pil. Lagi satu, sejak my mom moneaupos  (betul ke ejaaan ni..) my mom alami masalah kulit. Slalu jer nak  picit-picit muka buangkan white/blackhead... so endup muka banyak berbekas terutama bahagia atas bibir.. .

Setelah baca kebaikan VIVIX, me memang niat nak bagi my mom amik. Alhamdulillah Allah makbul kan hajat hati ini... Since harganya mahal, saya mahu VIVIX Shaklee percuma from blog Shaklee Trial Pack so that bekalan untuk my mom tak akan terputus...  my mom dah consume 1 minggu... Sebotol vivix (150ml ) ni mampu bertahan dalam sebulan katanya... Selain itu saya harap VIVIX juga dapat dikongsi bersama abah suatu hari nanti.... Sangat Senang dengan VIVIX, hanya sesudu teh, sudah cukup.  

Apa yang penting,  saya harap my mom  dan abah akan lebih sihat, jarang sakit, mudah nak beribadat dan lebih seronok melayan kerenah cucu-cucu dan anak-beranak. Masih tak puas lagi merasa kasih sayang mama dan abah. Rasa tak senang hati kalau ibu bapa mengadu sakit sana sakit sini kan? Saya masih perlukan mereka dalam hidup ini. Bukan sebab mereka boleh menjaga cucu-cucu mereka tetapi sebab mahu membalas jasa mereka dan membahagiakan mereka... Segala susah senang mereka membesarkan anak-anak terutama diri ini... segala yang kami adik-beradik minta tak pernah diabaikan selagi termampu... Sejak me dah ada 2 orang anak nih slalu teringat-ingat zaman kecik-kecik... Ya Allah macam ni ke ke saya masa kecik??? insaf.. insaf... Its not easy hokey... Semoga diri ini juga dapat membesarkan anak-anak dan menjadi lebih baik dari Diri Sendiri (berkat hasil didikan mama & abah)... Terima kasaih mama! Terima kasih abah!!!

"Ya Allah hanya Engkau la sahaja tempatku memohon...
Semoga hidup kedua ibu bapaku dilimpahi rahmat Mu yang tidak putus-putus, Semoga mereka berada dalam perlindunganMu sentiasa, ditambahkan bagi mereka rezeki yg byk lg halal, iman yg benar, ilmu yg bermanfaat, kesihatan yg elok dan hati yg bersih... Amin"
 
Selamat beramal, meraih fadhilat Rejab dengan sebaiknya.
Salam sayang dari saya!

 Setiap produk yang Shaklee keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.
 

PreciousInsyirah | Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-858240) | 012-6874142 | ummiamir81@gmail.comPrecious Insyirah Wardrobe's  |

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...