Social Icons

16 April 2012

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Berikan Mealshake Pada Anak Anda




Meal Shakes..sana sini orang sebut Meal Shakes ni kan… Jom baca 7 sebab anda perlu berikan ia pada si Manja anda!



Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.


Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.


Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.


Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.


Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion.




Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.


Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.
Sumber: MFC





Sejak mengamalkan Meal Shakes, anak-anak KakMa cergas, jarang dihinggapi demam/selesema atau sakit… proses pembuangan juga lawas, WAJIB sekali setiap hari. Hati mana yang tidak senang melihat anak membesar dengan sihat dan cergas. Dari segi fokus, dan perkembangan minda saya sangat happy… Alhamdulillah.



Satu lagi yang sangat saya suka tentang Meal Shakes, ia banyak membantu menambah selera makan Dayana & Izzah. Yer Dulu anak-anak susah nak makan… beratnya mendatar sahaja. Risau saya! Kini alhamdulillah, tak yah dah nak pening2.. Terima kasih la Meal Shakes.. Bila badan kita cukup vitamins & minerals.. dapatlah cell dalam tubuh kita berfungsi dengan lebih baik termasuklah peningkatan deria rasa yang membantu anak2 untuk lebih berselera.

Saya nak kongsi juga feedback2 dari ibu-ibu yang telah berikan anak mereka Meal Shakes ini:



FB Precious Insyirah: Sejak bagi Izzah dan Kak Ngah makan...alhmdulillah anak-anak dah bertmbh selera makan..bila Kakma bawa nasi dlm pingan@ bubur...terus anak2 kerumun keliling..yg paling manis...Izzah yg berusia 12bln..mai dengan cakap mamam..nyum2..hehehe..

Alhmdulillah. Dan kesan yg ketara...anak2 dah jrg demam...


FB Tariniwati Badron : ‎Noor Faezah, lulpa lak nk mention... akak bg kat anak no2, berselera dia mkn skarang ni, bdn pn dh naik... adik kat taska pn bagitau yg dia kat taska mkn brtmbah2.... dan yang paling best.... since amek meal shakes, dia lom kena flu lagi.... sblm ni tiap2 minggu kna... Alhamdulillah...



FB Ruziah Amin mmg best meal shakes.. anak mmg susah nak makan .. mmg memilih ..tapi kini asyik nak makan je..Pastu tiap bulan habis ubat pi klinik je .. lepas demam selsema .. demam selsema demam ..huhu.. tapi skrg alhamdulillah selera makan , selsema pun dah tak de.. pernah uge kena tapi jap je tak melarat .. dalm 2 hari dah ok .. :-) ..



FB : Iffah Anuar :"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"


FB : Azra Balqis Irdina "bgus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi.."

FB: Zabrina Ar. "Baru 2 hari bagi zara mealshake...selera makan dia bertambah..asyik nak nyam2 je...hehehe..."


FB: Haslina Hamat "anak sy 5 thn sblm ni pun mmg xnak mkn ns..lepas amik mealshake , terus ada slera mkn.alhamdulillah..tp bdn xder la terus gemukss..ok la..slera mkn mbuak2 tu ada..siap kul 12 mlm minta ns lg...huhu..sahur pun bgn mkn ns..kuikuikui...thank to Nur Hidayu."


FB : Lydzar Rusman "Sambil-sambil saya bervitamin, saya beri juga anak-anak saya vits for kids. Vitalea, chewable vita-C, mealshake dan Omega guard. Saya suka sgt sbb since dorang makan mealshake, selera anak dah mula bertambah. Tak perlu dh saya kejar sane sini nk suapkan makan. Malah dorang boleh duduk dan makan sendiri..Alhamdulillah.."


FB : Rini Shariff. "Anak saya mikail mmg susah sgt nak makan.sgt2 cerewet...nasi tu mmg tak makan la...badan mmg kurus sgt 6 tahun. so saya bancuh mealshake + susu dugro coklat bagi dia minum...alhamdulillah selera semakin ok.."


Anda mempunyai masalah yang sama dengan saya dan ibu-ibu ini? Apa kata anda cuba berikan anak anda Vanilla Meal Shake ini.. Rasa dan Aromanya yang lazat mampu membuka selera makan anak-anak anda.


Selain itu ia membekalkan protein dan 19 jenis Vitamins dan Mineral utk tubuh si kecil anda :). Membina pertumbuhan yang lebih baik, dengan tubuh yang lebih cergas, sihat dan minda yang cerdas!
Jika anda ingin mendapatkannya pada harga yang istimewa:


PM: Precious Insyirah


sms@tel: 0126874142



With Love : KakMa


kredit: Ummi Iffah

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Testimoni Shaklee

 

Shaklee Different

Shaklee Different

Ziarah Blogku